Porridge in stil keto

22.5.20

Cand am decis sa trec la un stil de alimentatie low carb mi-am propus sa nu renunt la ceea ce imi place si sa caut alternative cat mai sanatoase si mai bune, insa nu a fost tocmai usor sa gatesc si mi-a luat ceva timp sa ajung la niste rezultate asa cum mi-am dorit. Ceea ce am facut a fost sa ma uit pe Youtube la oameni care gatesc low carb, sa vad cum combina alimentele si sa imi dau seama ce poate fi inlocuit cu ce. De mare ajutor in ultimele saptamani mi-a fost siteul Yummly, unde am gasit niste retete foarte misto si usor de facut.

Unul din lucrurile care mi-a lipsit la inceput a fost porridge-ul pe care obisnuiam sa il fac in multe dimineti cu fulgi de ovaz, banana si lapte de migdale. Chiar a existat un moment cand mi l-am scos din minte pentru ca nu mi-a venit nici o idee cum as putea sa fac ceva de genul asta cu alimentele pe care le consum in perioada asta. Insa am vazut ceva pe Youtube si intr-o dimineata am zis sa incerc sa vad daca iese ceva ce place si a iesit ce vedeti mai jos. Castronul are mult mai multe toppinguri decat consum eu de obicei pentru ca l-am facut intr-o dimineata cand sarbatoream ceva si am vrut sa fie mai festiv.


Textura nu este cea clasica de porridge, insa rezultatul este unul satisfacator si l-am facut de cateva ori de cand am descoperit reteta. Pentru o portie intr-o tigaie am amestecat lapte de migdale (3/4 cup), seminte de canepa (1/4 cup), seminte pisate de in (2 linguri), pudra proteica cu gust de ciocolata (2 linguri) si unt de nuci (eu l-am folosit pe cel de la Secretele Ramonei - 1 lingura). Dureaza cateva minute pana se face si trebuie amestecat tot timpul cat sta pe foc, insa preparatul final merita si este un mic dejun plin de energie.

Se poate consuma cu fructe, nuci, diverse sosuri, ciocolata sau in orice nebunie de combinatie care va vine in minte. Mie imi place sa fac porridge in diminetile reci, insa reteta asta se poate prepara fara probleme si in perioada asta, asa ca am zis sa o postez si pe blog pentru ca e o varianta sanatoasa la un mic dejun plin de cereale procesate si pline de zahar.

4 comentarii

  1. Cred ca ce bun e si satios!Nu am facut niciodata dar am sa incerc si eu!Multumesc pentru idee!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mâncat niciodata dar la cat de bine arată cred ca nu mai are rost sa astept 😁

    RăspundețiȘtergere