Cum alegem crema hidratanta potrivita?

22.1.20

Inca primesc nenumarate intrebari despre alegerea unei creme potrivite pentru ten, asa ca m-am gandit sa fac un mic ghid cu informatiile care cred eu ca sunt necesare si sa va spun un pic si despre cum aleg eu sa fac cumparaturi pentru tenul meu. Si o sa va spun ca, desi nu sunt nici pe departe o persoana zgarcita, imi place sa caut cele mai bune oferte si sa profit la maxim de banii pe care aleg sa ii investesc in pielea mea. 

Si va reamintesc aici de Notino pentru ca mereu am luat produse de la ei la preturi bune sau am beneficiat de cadouri care m-au determinat sa cumpar de la ei in loc sa cumpar din farmacie sau din alte locuri. In plus am descoperit multe branduri cu produse accesibile care merita promovate mult mai mult decat branduri consacrate care stau extrem de prost la formule. Si asta incerc sa va spun de fiecare data: informati-va si alegeti produsele pe care le folositi in functie de tipul vostru de ten si de nevoile lui.


Orice tip de ten are nevoie de hidratare, inclusiv cel gras, insa alegerea nu trebuie sa fie intotdeauna o cremă hidratantă, textura este ceva ce alegi in functie de ten si preferinte. Pentru anumite tipuri de ten un toner cu o formula curata si hidratanta este mai mult decat suficient, alte tipuri de ten au nevoie doar de ser, altele de toner, esenta, ser si crema si layering. Totul este personalizat si este un lucru pe care l-am spus de multe ori.

Ambalajul conteaza si el, si conteaza mai mult decat credeti, pentru ca degeaba gasiti o crema buna care este ambalata in borcan, expusa la lumina si aer, in timp isi pierde proprietatile. Sunt multi factori de care trebuie sa tinem seama cand alegem un produs cosmetic si cred ca prioritizarea este un element mai mult decat important - ce ai nevoie, ce iti place si cati bani este dispusa sa cheltui pentru sanatatea pielii tale.

Diferenta majora intre o crema de zi si una de noapte este protectia solara, care nu ar trebui sa lipseasca din produsul pe care il folosesti dimineata si care se aplica ultimul, inainte de machiaj. Ambalajele de tip borcan sunt inutile in cazul produselor cu SPF si crema cu protectie solara nu trebuie combinata cu alte produse pentru ca scade factorul de protectie solara. Trebuie sa tineti cont de baza in care este crema si daca se combina bine cu fondul de ten aplicat peste - un exemplu clasic este un produs pe baza de apa peste care se aplica ceva in baza uleioasa, puteti sa trageti si singure concluzia si sa va imaginati ce se intampla.

Nevoile tenului pe timp de noapte nu sunt diferite de cele de peste zi, insa factorul de protectie solara este inutil pe timpul noptii, iar afirmatia ca tenul se regenereaza mai bine noaptea nu este deloc reala. Eu prefer sa ma concentrez pe ingrijirea de seara si sa folosesc produse cu ingrediente active, care stiu ca fac ceva concret pentru tenul meu. Imi place sa folosesc seruri si sa sigilez totul cu o crema si nu uit de zona gatului si decolteului, prefer sa folosesc produse diferite decat pe ten pentru ca sunt multe optiuni accesibile pe piata care poate au un pic de parfum pe final de lista (pe care nu-l tolerez pe ten, dar nu ma deranjeaza pe decolteu). In prezent pentru gat si decolteu folosesc mai multe produse, inclusiv astea doua de la Ziaja din gama GdanSkin pe care le-am luat de pe Notino la un pret foarte bun.


Tu cum alegi crema potrivita? Cat de importanta este pentru tine ingrijirea tenului?

8 comentarii

  1. Mersi pentru sfaturi... Cu siguranță voi ține cont de ele..
    Nu dădeam asa mare importanta cremelor..dezi,de noapte... Folosesc una hidratanta... 💓

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu îmi aleg crema în funcție de tipul de ten și bineînțeles și de buget

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am cremele mele pentru ten gras care mi se potrivesc, insa diferenta calitatii unei creme am observat-o pe mama. Am incercat sa inlocuim Nuxe din cauza parfumului cu L'Oreal cu neovadiol, insa nu se compara cele 2. La Nuxe se vad rezultate imediate. Nu e rea nici cealalta, insa e o diferenta... inclusiv de pret pana la urma.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, cum este bousterul de la ziaja? M-ar interesa dpdv al ingredientelor si cum il simti pe ten. Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu il folosesc pe ten, ci pe gat si decolteu pentru ca formula are un miros de la fermentii pe care ii contine si nu imi place. Pe final de lista are parfum si niste posibili iritanti in cantitate mica, textura e misto si se absoarbe repede. Eu l-am luat pentru gat si decolteu si pentru asta e ok.

      Ștergere