Stay happy and blog!

13.7.15


Acum ceva vreme am avut o discutie cu cineva despre blog, despre job, despre cum sa-ti placa ceea ce faci si sa o faci cu placere si mi s-a pus aceeasi intrebare pe care o tot aud in anii astia de cand scriu pe blog - cum am reusit sa nu fac pauze. M-am gandit ca n-ar fi rau sa pun in cuvinte gandurile mele pentru ca nu se rezuma doar la blog, ci la alte lucruri pe care le facem in viata. Nu se stie cine are nevoie de putina inspiratie.

1. Am scris despre lucruri care imi starnesc mie interesul si ma fac fericita. Probabil ca as fi avut mai mult de castigat (material) daca as fi publicat si comunicate de presa si as fi scris la comanda niste articole. Nu e stilul meu, blogul asta ma reprezinta pe mine, cu bune si cu rele, si n-o sa scriu doar ca sa scriu.

2. Nu am acordat importanta cifrelor. Nici cand am inceput si nici acum. Nu spun ca cifrele nu sunt importante, sunt momente cand poate fac diferenta. Spun doar ca daca te concentrezi sa aduni nu stiu cati followeri sau nu stiu cate likeuri uiti sa te bucuri de ceea ce faci.

3. Am incercat sa nu spun nimic de rau chiar daca am vazut lucruri care nu mi-au placut. Iar daca am vazut o chestie misto (facuta poate de un om care nu-mi place) nu mi-a cazut rangul daca i-am zis bravo, sa-ti mearga, sa-ti fie de bine (sau dupa cum era cazul).

4. Nu m-am comparat niciodata cu nimeni pentru ca nu am avut de ce. Fiecare om e unic, fiecare are un trecut si vine cu un bagaj emotional, fiecare are alte asteptari si alte standarde. Sunt lucruri pe care eu nu le-as face niciodata pentru a intra in gratiile cuiva sau pentru a primi nu stiu ce produs. Nici nu m-au interesat prea tare aia care au ales sa procedeze altfel. Singurul lucru care ma deranjeaza este cand cine face nu-si asuma ce face, dar nici asta nu ma priveste direct, doar ma face sa selectez.

5. M-am bucurat si atat! Am scris cand am vrut, ce-am vrut, cum am vrut.

14 comentarii

  1. Felicitări! Cred că acestea sunt și motivele pentru care ești atât de apreciată! Mă bucur pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat timp te bucura blogul, in orice fel, cred ca e alegerea perfecta. Si cand ma uit cati ani de activitate ai, clar ai strans cateva zambete :).
    Pe mine ma bucura feedbackul cel mai mult si mai ales atunci cand vad ca am cititoare care tot revin. Parca as incepe o prietenie si sper sa fie cat mai multe.
    Cred ca si eu as fi avut mai mult de castigat daca imi schimbat putin, macar stilul, dar nu cred ca e vorba de asta, ci daca te simti tu ok cu ce ai trimis in spatiul virtual.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu esti tu (persoana reala cu minte si idei proprii) mai devreme sau mai tarziu se simte. Depinde insa si care e scopul pentru care ai un blog, sunt multe persoane care fac asta din cu totul alte considerente. :)

      Ștergere
  3. Foarte frumos ai spus, mi-a plăcut mult articolul acesta! Felicitări pentru ceea ce ești, e minunat sa te simți bine în pielea ta și sa te raportezi la vechiul tău eu, nu sa te compari cu cei din jur ♡

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am ajuns sa postez una sau doua comentarii pentru ca mi'ai placut ca om / informare etc. Si o sa mai postez...cu voia ta ! Mi-a placut ceea ce citesc, de aceea citesc :).

    Arina

    RăspundețiȘtergere
  5. Probabil tocmai datorita chestiilor pe care le-ai punctat mai sus, cei care am intrat o data aici, am ramas. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. M-a făcut să zâmbesc articolul tău! Așa cum zic și alte fete mai sus, la fel cred și eu: tocmai lucrurile astea ți-au atras și cititoarele și aprecierea lor!
    După aceleași „reguli” merg și eu și când o să mă mai întrebe cineva cum fac să scriu zilnic, pe lângă niște tips-uri pentru o organizare mai bună, cred că o să fac și o trimitere către articolul ăsta.
    Totuși, eu cândva am făcut greșeala să mă compar cu alții, dar totul a fost mult mai fain din momentul în care am renunțat să mai fac asta și, în schimb, să mă compar doar cu mine cea de ieri, de acum o lună, de acum un an... (mă refer și la blog, dar nu numai).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La un moment dat toti o facem, important e sa fie doar un moment si sa nu ii dam mai multa atentie decat merita. :)

      Ștergere
  7. Atitudinea ta cu privire la blog e extrem de sanatoasa, nu m-am indoit de asta nici o clipa. Toate chestiile scrise de tine m-au facut sa o raresc eu uneori cu postarile. Sunt momente cand simteam ca "nu sunt din peisaj", dar momentan am decis sa ma rezum la ograda proprie si sa ma simt libera ca pasarea cerului!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Dai dovada de foarte multa maturitate, iar prin ceea ce scrii arati ca esti si un om corect. Bravo!

    RăspundețiȘtergere