Cum sa nu te lasi pacalita de publicitatea excesiva

6.7.15



De atatea ori m-am lasat si eu pacalita de ce am citit sau auzit si am ajuns sa cumpar un produs care s-a dovedit a fi cu totul altceva decat fusese promovat. Au fost si cazuri cand produsul chiar s-a dovedit a fi misto si chiar merita laudele care i se aduceau. In ultmii ani am incercat sa nu ma mai las pacalita si am aplicat cateva reguli simple pe care vreau sa vi le spun si voua astazi:

1. invatati sa faceti diferenta intre editorial si advertorial

2. asteptati sa treaca nebunia

3. verificati un site precum Makeupalley (asta mi-a venit primul in minte) si vedeti ce au oamenii de zis

4. intrebati-va - Chiar am nevoie de produsul asta?

S-ar putea sa economisiti niste bani si sa faceti alegeri mult mai inteligente atunci cand vreti sa cumparati un produs.

19 comentarii

  1. Răspunsuri
    1. Uneori nu e nevoie de multe cuvinte, asta e una din datile alea. :)

      Ștergere
  2. Aceleași „reguli” le aplic și eu și chiar am reușit astfel să economisesc niște bani, dar și niște spațiu pe care mi l-ar fi ocupat degeaba produsele respective. Doar cu punctul 4 merge mai greu, că răspunsul rațional ar fi mai mereu „nu”. :)) Depinde oricum ce vrea fiecare să înțeleagă prin „nevoie” și când îți dorești mult un produs, e clar că ai nevoie de el. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e chiar nevoie, e ceva ce lasam noi sa se intample. :)

      Ștergere
  3. 4 e moartea :)) le darama din temelii pe primele :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai se vede de la o posta ca produsul e promovat: 99% din bloguri (ca de aici aflam de produse noi) vorbesc de un produs fara sa-l aiba (si blogurile romanesti sunt pline de dudui d-astea) sau fara sa-l foloseasca cel putin 1 luna ( iar in cazul produselor pt par sau pt slabit/anticelulitice CEL PUTIN 2-3 luni) sau il folosesc o zi, doua si spun ca e cel mai minunat produs...

    Mihaela I.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta cu lauda la o ora dupa ce ai vazut produsul se poarta ... nici nu vreau sa incep discutia asta. Eu am incredere ca stiti sa faceti diferenta. :)

      Ștergere
    2. De multe ori cititorii nu au de unde sa stie ca in campanie este precizat un termen in care sa se livreze impresiile/review-ul, de aceea unele tin sa mentioneze timpul si faptul ca acestea, impresiile se pot schimba, dat fiind un timp scurt. Si apare update-ul, cand e necesar, se scrie in alte postari gen consumate, preferate.

      Un produs poate fi bun sau rau sau un produs poate sa-ti fie potrivit sau nu. La un moment dat trebuie sa te bazezi doar pe instinct, insa fara sa pui la indoiala cuvintele omului. Exista si exceptii. :)

      Ștergere
  5. Stii cum e: ai, n-ai nevoie de el...tu nu il ai pe EL! Si asa ajungi, exact cum spui si tu, sa cumperi produse de care uiti, care expira si sa ramai si fara bani.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine punctat, Camelia! ;)

    Imi tot repet pct. nr. 4 urmarind wishlist-ul pentru luna aceasta. :))) Deja am eliminat cateva optiuni! :P (Yaay!) :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, regula numarul patru e cel mai greu de urmat si pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Da , ai perfecta dreptate, asa am patit-o eu cu balsamul de buze EOS , mi se parea asa ca trebuie neaparat sa-l am , are si forma aia draguta de ou , pana si copilul crede ca e ou cu surprize:D si cand mi l-am luat acum vreo 10 zile mi s-a parut asa de mediocru, nu zic ca e prost , dar pt. mine e absolut banal ,l-am avut la mare si chiar nu a facut fata brizei si soarelui , aveam buzele foarte uscate desi il foloseam in fiecare seara....mai bune sunt Nivea

    RăspundețiȘtergere