VentSmart, prietena mea

5.6.15


M-am tot gandit cum sa incep postarea asta si ce sa va spun, de fapt si de drept m-am gandit cum as putea sa imbrac frumos in cuvinte faptul ca m-am indragostit de o cutie de plastic. De VentSmart am auzit la prima petrecere Tupperware la care am fost anul trecut (avem o cutie de pastrat alimentele in care salata rezista si patru saptamani - cam asa a sunat) si am ramas cu gandul, chiar daca scepticismul meu era la cote inalte.

Recipientele VentSmart sunt disponibile in mai multe dimensiuni si prelungesc prospetimea legumelor si a fructelor. Ondulatiile de la baza recipientelor izoleaza alimentele de umiditatea din interiorul cutiei. Au o valva speciala care, in functie de continut, poate fi pozitionata pe inchis, deschis sau semi-deschis (pictogramele de pe cutii fac utilizarea foarte usoara si intuitiva deoarece nu toate fructele si legumele au acelasi grad de condens). Toata astea ar fi ramas simple informatii si eu as fi ramas cu un mare semn de intrebare in minte daca n-as fi avut o cutie d-asta acasa sa vad ce poate face si daca e sau nu doar reclama.

Nu stiu voi cum faceti cumparaturile si cum mancati, dar eu nu ajung mereu la piata sa iau legume proaspete sau daca ajung iau pentru cateva zile si de multe ori nu reusesc sa mananc ce-mi propun si ajung in situatia sa arunc ce nu mai e bun. Si asta e un aspect care nu-mi place deloc si tot incerc sa nu mai fac risipa. O alta chestie care imi preocupa mintea este pretul legumelor - mi se intampla sa prind in magazine niste super promotii si sa ma gandesc ca ar fi minunat sa pot sa iau mai mult si sa am pentru 2-3 saptamani. Si acum pot, nu degeaba am zis ca VentSmart e prietena mea. Am incercat cutia in fel si chip in ultimele luni si am ajuns la concluzia ca o ador.

Am fost intr-o seara in Carrefour si in timp ce eram in magazin au anuntat o promotie la ciuperci - orice caserola la 2 ron. Si nu erau numai ciuperci Champignon (albe si brune), ci si Shimeji, Shiitake si alte feluri de care nici nu auzisem si care costa de obicei o gramada de bani. Asa ca am pus in cos cateva caserole si le-am pastrat fara probleme in VentSmart o gramada de zile. In penultima poza puteti sa vedeti cum arata cele Champignon dupa mai bine de 3 saptamani de la cumparare. 

Intr-o alta seara am gasit sparanghel la oferta la Billa - 5,99 ron/ 500 grame si am luat mai multe legaturi (stiti si voi ce pret are de obicei), in ultima poza puteti sa vedeti cum arata gatit dupa ce l-am tinut aproape 2 saptamani in VentSmart. Mixurile de salata de la Mega Image imi plac la nebunie, dar le cumpar numai cand sunt reduse la 50%, le pun in cutia magica si mananc linistita 2 saptamani. Am experimentat si cu multe alte legume si m-a convins.

Cu fructe n-am prea incercat, asa ca nu ma pronunt, dar nu vad de ce sa nu fie aceleasi rezultate. Dar pentru legume e ideala si eu imi doresc si vreo doua mici ca sa am o familie completa VentSmart. E doar o cutie de plastic, diferita decat alte cutii de plastic pe care le am eu, dar o cutie care mie imi face viata mai usoara si ma face sa economisesc si bani si timp, asa ca daca ajungeti la vreo petrecere Tupperware uitati-va si dupa cutiile VentSmart, iar daca sunteti ca mine trebuie sa o aveti si voi.

Iar daca o aveti deja vreau sa stiu cum vi se pare si daca o folositi des (la mine in frigider are deja locul ei) sau daca va tenteaza. Si mai ales vreau sa stiu daca vreti sa va mai povestesc daca mai intalnesc in calea mea chestii interesante si utile la casa omului.

12 comentarii

  1. Eu sunt aia norocoasa care trece in fiecare zi prin piata, din simplul motiv ca e in drumul meu de la munca spre casa, asa ca fac aprovizionarea des cu fructe si legume. Eu am o problema cu legumele gatite - nu-mi plac la gust dupa mai mult de 3 zile de la gatire (chiar daca le pastrez in recipiente de inox si sticla, care nu altereaza gustul alimentelor, asa cum o face plasticul). Daca dau peste promotii si oferte de nerefuzat, eu congelez surplusul - mi se pare cea mai eficienta metoda de a pastra legumele proaspete pe termen mai lung.

    Legumele proaspete le pastrez in lada frigiderului in pungi de hartie pentru a controla mai bine condensul si se pastreaza bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu tin mancarea gatita mai mult de 2 zile si de multe ori nici atat. Ce fac mananc in ziua aia, a doua zi deja organismul meu reactioneaza si-mi spune ca nu ii place, deci evit. Mie nu-mi prea place sa congelez nimic, asa ca cutia asta mi se pare foarte tare pentru nevoile mele de acum.

      Ștergere
  2. N-are legatura cu VentSmart direct, dar avand experienta cu sticlele mele de apa sunt convinsa ca nu e o cutie de plastic obisnuita si ca nerita cumparata

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mai auzit de un vas de la aceiași firma pentru cozonac.Avea o colega,dăduse ceva bani pe el dar il lauda ca era grozav pentru cozonac:nu frământa mult si ieșea pufos.Ma gândisem sa îmi iau dar mi se paruse cam prohibitiv prețul ore atunci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu vasul, l-am vazut live intr-o demonstratie de facut paine, e misto. Am si eu ceva asemanator tot de la Tupperware, dar nu am facut paine/ cozonac, dar o sa incerc. :)

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Este, mai ales pentru cineva care nu ajunge des in piata, dar vrea sa manance legume si fructe proaspete. Eu ma bucur mult ca am una. :)

      Ștergere
  5. Nu am avut nici o cutie speciala in care sa tin fructe/legume, le tin in frigider care cum. Legumele ajung de obicei in lada frigiderului, evident nu tin atat. Mi se pare incredibil daca se pastreaza atat in cutie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si frigiderul meu are niste compartimente speciale pentru legume si fructe cu nu stiu ce flux de aer, insa nu se compara cu cutia. Eu am lasat cateva din ciupercile alea 30 zile in cutie - a fost un test - si n-aveau absolut nimic.

      Ștergere
  6. Pare grozava cutia asta :) Ai tu idee cate ispite gasesc in casuta ta? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. asa ceva imi trebuie si mie, si eu sunt vanatoare de oferte!

    RăspundețiȘtergere