Briose cu iaurt si capsuni

11.6.15


iaurt grecesc - 1 cup
banane coapte - 2
oua - 2
fulgi de ovaz - 2 cups
zahar brun (eu am folosit Muscovado de la Solaris) - 1/4 cup
praf de copt - 1 1/2 tsp
bicarbonat - 1/2 tsp

Marti seara mi-am amintit ca am in frigider niste iaurt grecesc care trebuia consumat, niste banane care si ele trebuiau consumate si aveam si niste capsuni care cereau sa fie folosite. Initial am vrut sa incerc sa fac inghetata, dupa care m-am gandit la briose. Si parca salvasem candva pe Pinterest o reteta de briose fara faina si fara ulei ... am tinut bine minte.

Am pus in blender toate ingredientele (masurile sunt americane, eu am un set se masuratori de pe ebay care e foarte util) si cand am obtinut consistenta dorita le-am turnat in forma si am adaugat capsunile taiate bucati (data viitoare vreau sa incerc cu afine). Puteti sa folositi bucati de ciocolata, migdale sau ce doriti. Eu am avut capsuni la indemana. Le-am bagat in cuptorul preincalzit la 200 grade cam 15 minute (in functie de cuptor poate sa fie nevoie de 20 minute) si gata. 

Trebuie sa va povestesc despre forma de briose - este de la Tupperware si este destul de scumpa (in comparatie cu ce se gaseste pe piata). Eu am castigat-o la o tombola si am fost un pic dezamagita pentru ca imi doream altceva, dar dupa prima folosire mi-am schimbat parerea total si sunt extrem de incantata de ea. Nu stiu cum fac oamenii astia de la Tupperware produsele, dar ma surprind mereu. Nu este nevoie sa ungi forma cu nimic, iar rezultatul este de fiecare data uimitor. Uitati-va la ultima poza - am scos cele 2 briose si forma e perfect curata (repet - am turnat aluatul direct in forma, fara sa ung, fara sa ... nimic). Eu clar imi mai doresc niste forme d-astea de la ei. Vazusem o demonstratie live cu o paine facuta intr-o forma de silicon si tot n-am crezut pana n-am incercat eu. Retrag tot ce-am gandit initial, merita fiecare ban forma asta.

Briosele sunt absolut dementiale, umede in interior si crocante la suprafata, sunt diferite fata de briosele cu faina, insa sunt o alternativa foarte buna si eu sigur o sa repet si cu alte fructe/ nuci. Ce ziceti de briosele mele? Am fost inspirata sau nu?

11 comentarii

  1. Arata delicios :) iar reteta este foarte simpla si usor de usor de facut <3 Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-asta mi-a si placut, usor de facut, gustoase si cat se poate de sanatoase. :)

      Ștergere
  2. Trebuie sa incerc si eu, dar spune-mi, te rog, cat de tare se simt bananele. Recunosc ca nu-s deloc fan, nu-mi plac nici gustul, nici mirosul.

    RăspundețiȘtergere
  3. arata foarte bine! am notat reteta, o sa ii fac astazi sotului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicioasa....in weekend am sa fac si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata delicios. Si eu mi-am cumparat o tavita de silicon si am facut cateva retete de briose. Problema este ca ies prea bune si se mananca imediat! Pup

    www.rokolla.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. Se poate adapta reteta in multe feluri, depinde mult si de preferinte.

    RăspundețiȘtergere