Tu ce parere ai despre produsele Vichy?

23.5.14

Nu sunt genul care sa generalizeze si niciodata nu judec o firma dupa un produs incercat, insa probabil ca daca ma cititi de ceva vreme v-ati dat seama (am mai spus si eu de-a lungul timpului in diverse postari) ca produsele Vichy nu ma incanta deloc. Tenul meu nu se intelege cu ele. Recent am incercat niste mostre ale ultimelor doua produse lansate - Liftactiv Advanced Filler si crema pentru ochi Idealia.


Spre marea mea surprindere serumul cu retinol (desi intr-o concentratie mica care nu prea ajuta la nimic - 0,2%) mi-a placut si l-am folosit cateva saptamani (am avut mai multe variante de 5 ml), mi-a deschis apetitul pentru retinol si ma gandesc serios sa achizitionez unul in curand (probabil o sa incerc Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum de la Paula's Choice in varianta de 7 ml sa vad cum ma inteleg cu el).

In schimb crema de ochi mi s-a parut ingrozitoare. M-au usturat ochii, ma manca pielea, imi curgeau foarte rau ochii, ceva de cosmar. Nu este primul produs cu care patesc asta de la Vichy, de asta le si evit, de data asta insa m-a invins curiozitatea. Cand v-am intrebat de crema pe Facebook au fost cateva comentarii care au spus exact ceea ce observasem si eu.

Asa ca acum va intreb pe voi: ce parere aveti despre produsele Vichy? Cred ca ar fi util pentru toate sa citim ce v-a placut si ce nu, ce e de evitat si ce merita incercat.

38 de comentarii

  1. Nici mie nu imi plac. Majoritatea sunt formulate prost, abunda in alcool si parfum, iar pt tenul meu sensibil e big no-no.
    Serul de la Paula o sa-ti placa! Eu il ador! Tot mostra de 7 ml am avut si eu si mi s-a terminat de cateva saptamani..sufar, dar momentan cardul e gol asa ca nu pot sa-l recumpar. La sfarsitul lunii intra banii si dau comanda :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma gandeam eu ca nu-ti plac, tinand cont de ce produse folosesti. O sa-l iau si eu curand. :)

      Ștergere
    2. cele mai bune creme!

      Ștergere
    3. Este pentru prima si ultima data cand folosesc un produs de la Vichy,pentru ca sunt f.dezamagita de acest brand avand in vedere reclama care se face.Mi-am cumparat crema de zi Magistral si spre surprinderea mea este un dezastru ptr.mine.Deci intr-un cuvant nu recomand.Cred ca cele mai bune produse sunt cele de la GerovitalH3.

      Ștergere
  2. Acesta cu retinol mi-a placut, iar daca la crema de ochi mostra pe care am adaugat-o eu la terminate aici te referi, atunci mie mi-a placut.
    http://culore.blogspot.ro/2014/05/produsele-terminate-in-luna-aprilie.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, ma refeream la cea din gama Idealia, e ambalaj roz.

      Ștergere
  3. Mie de la Vichy imi plac fondurile de ten - Aerateint crema si Lifactiv sunt preferatele mele, sunt de departe fondurile mele de ten lichide de suflet (mai am o iubire - fondul de ten mineral, dar acela intra in alta categorie). Cremele de fata nu mi-au priit nici mie, nici apa termala (defapt nu m-am impacat cu nici o apa termala, de la nici un brand). Ah, si-mi mai place la nebunie demachiantul lor 3 in 1 - a fost dragoste la prima folosire si am ramas indragostita de el si dupa vreo 3-4 flacoane (eu am o problema cu demachiantele, foarte greu gasesc unul care sa imi indeparteze bine machiajul si de la care sa nu ma usture ochii).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am tot gandit daca am incercat vreun fond de ten de la ei si nu cred, stiu ca am avut niste mostre, dar nu-mi amintesc sa le fi folosit. Am avut o masca trimisa de o prietena (nici nu stiu daca se gaseste la noi) care mi-a placut, e singurul produs pe care l-am folosit de la ei pana s-a terminat. Cred ca stiu demachiantul ala, am avut o varianta travel size si mi-a placut, cred ca am si scris de el acum ceva ani.

      Ștergere
    2. La fel ca si tine Camelia, am o problema cu produsele Vichy cumparate din ro: sunt mult mai slabe calitativ. Daca le pot cumpara din Franta, sunt perfecte, fondul de ten e exact culoarea mea - cel din Ro are o nuanta orange imposibila.

      Ștergere
    3. Sa stii ca la asta nu m-am gandit, d-aia poate mi-a si placut masca. :)

      Ștergere
  4. eu folosesc bb de la ei si sunt foarte multumita.confera o luminozitate aparte,iar aspectul este unul f natural.as vrea sa incerc crema pentru cosuri despre care am auzit numai lucruri bune

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu l-am incercat, deci nu pot sa ma pronunt, insa e bine de stiut. :)

      Ștergere
  5. Parerea mea: multe dintre produsele Vichy contin iritanti, in cantitati destul de mari, deci nu le folosesc. Ma lasa rece produsele Vichy, formularea lor este destul de dezastruoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt total de acord cu tine, cred ca am pus intrebarea si pentru mine - sa ma conving ca nu-s eu dusa cu pluta ca nu-mi plac produsele lor.

      Ștergere
  6. Am incercat fondul de ten Aerateint si crema Idealia. Ambele produse mi-au incarcat porii si mi-au dat mancarimi/iritatii. Nu ma simt tentata sa incerc altceva. Pur si simplu, aceste produse nu mi se potrivesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. nici eu nu ma inteleg cu vichy, exceptand demachiantul 3 in 1.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A doua mentiune ca demachiantul e bun, deci e de luat in seama. :)

      Ștergere
  8. De la Vichy am incercat fondul de ten Normateint si cel Aera Pure (parca sa ii zicea). Ambele mi-au placut, desi in cazul celui Normateint, cand era pe terminate nu mai avea acelasi efect, imi stralucea fata dupa nici 3 ore, asta in conditiile in care la inceput arata bine pana la sfarsitul zilei, motiv pt care nu l-am recumparat. Am avut si apa termala de la ei, nu m-a impresionat, pt. mine apa e apa :). Am avut si o mini crema de 15 ml dar nu mai tin minte din ce gama, cred ca Aqualia, era ok, dar in niciun caz nu as plati pretul intreg pt. ea, atata timp cat exista produse care mi-au placut mai mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci nici tu nu esti fana lor si ai dreptate cu preturile, mi se par foarte mari.

      Ștergere
  9. Primul produs pe care l-am cumparat de la Vichy a fost o spuma de curatare Purete Thermale (150 de ml intr-un ambalaj roz). Asta a fost acum vreo 4 ani si de atunci nu ma mai pot desparti de ea. Eu am pielea destul de uscata si spuma asta (pe care uneori o folosesc si pe post de demachiant) nu imi usuca pielea deloc si imi lasa o senzatie de prospetime si curatenie foarte placuta. Are un vag miros fresh, nimic care sa deranjeze. Si nu ma ustura ochii deloc. Mai am crema de fata Idealia de care sunt la fel de multumita. Mie imi plac produsele Vichy foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place sa citesc si pareri bune, spuma n-o stiu, crema am incercat-o si eu (cateva mostre, mi s-a parut ok). :)

      Ștergere
  10. Eu am incercat cateva produse de la ei acum cativa ani si de atunci nu mai vreau sa aud de ele.
    Toate mi-au provocat mici alergii: ma manca pielea, bubite mici etc.
    Dar nici nu e de mirare daca te uiti la lista de ingrediente ...
    Nici fondul de ten nu mi-a placut: era fainos si culorile sunt toate prea galbenicioase/portocalii.
    Nu as mai incerca vreun produs de-al lor, poate daca scot ceva formulat exceptional, desi slabe sperante :)
    Aaa, am sampon pentru scalp cu probleme de la ei si e bunicel, insa nu prea difera cu nimic de Clear sau alte game de supermarket de acest gen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu eu de ce stau in banca mea cand e vorba de Vichy, ma bucur ca ati spus si voi ce si cum ca sa se poata citi mai multe pareri inainte de a achizitiona ceva. :)

      Ștergere
  11. Eu am o parere impartita. FDT Aerateint fluid si apa micelara 3 in 1 mi-au placut foarte mult, in schimb cremele nu prea. Am mult laudatul Life Serum si pe mine ma umple de puncte negre :( Deci nu vreau sa mai experimentez, tinand cont de preturi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am incercat nici un fond de ten, cred ca am niste mostre prin casa, de curiozitate o sa-l incerc si eu ca vad ca a fost mentionat in mai multe comentarii.

      Ștergere
  12. Am incercat si eu crema de ochii si ... la mine a fost mai grav , m-am inrosit si m-am umflat de jur imprejurul ochiilor si am ramas asa 3 zile , nici nu am putut sa ies din casa . :( Fondurile de ten de la ei sunt praf , am incercat 4sau 5 modele .... in schimb m-am indragostit de demachiantul 3 in 1 de la ei .... insa am decis ca mai bine imi iau un borcan de ulei de cocos , presat la rece . Il folosesc pe pielea capului si par , pe corp pt hidratare sau gomaj home-made, din zahar brun si ulei de cocos si nu in ultimul rand am inlocuit demachiantul cu aromatul ulei de cocos Este foarte eficient chiar si cand vine vorba de mascara waterproof. Buzele merita si ele putin rasfat, asa ca nu ar strica sa le oferi doza zilnica de cocos. In plus, daca ai un ten acneic, sigur vei dori sa te convingi de efectul acestui ulei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu-mi place cocosul, deci am reticente in a folosi uleiul de cocos, desi l-am vazut recomandat de multe ori. Eu n-am nici un fel de probleme cu tenul. Multumim de recomandari.

      Ștergere
  13. Eu am incercat acum ceva ani un fond de ten de-al lor si chiar mi-a placut mult. Nu stiam sa citesc liste de ingrediente atunci, dar sper sa nu fi fost plin de alcool (daca a fost, nu s-a vazut pe moment, ca efecte). In rest, peste tot aud numai pareri proaste - cum ca ar irita pielea, cremele sunt majoritatea la borcan, preturile nejustificat de mari. E un brand fata de care nu am interes.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de aceeasi parere cu tine, dar sunt destul de promovate si lumea le cumpara ... crema asta de ochi Idealia e ceva de groaza, nu cred ca mai am curaj sa mai incerc macar ceva. :)

      Ștergere
  14. As fi incercat Advanced Filler, daca aveau pentru ochi.
    Altfel, sa vedem: am incercat autobronzantul de la Vichy si mi-a placut mult, e uniform si imi da o culoare maronie; apa termala e la fel ca toate celelalte; Dercos Aminexil isi face treaba doar atata timp cat il folosesti; Hyaluspot nu prea functioneaza la mine; Purete Thermale 3 in 1 mi s-a parut genial cand aveam tenul uscat, doar ca il limpezeam bine cu apa; spuma de curatare imi place cand am tenul gras, curata bine; exfoliantul tocmai l-am terminat si imi place, tre' sa-l mai cumpar; cu crema de fata Idealia m-am inteles bine mult timp, e printre putinele care nu imi scot cosuri si miroase mortal; Liftactiv serum 10 pentru ochi si gene nu a facut nici o diferenta; si am mai testat o crema de fata Aqualia Thermal care nu mi-a placut deloc, desi aveam tenul destul de uscat si se lauda cu hidratare. Deci cred ca depinde de produs, unele par facute doar sa fie; si e foarte important sa ti se potriveasca tipului de ten.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ai avut mai mult noroc decat noi cu ce-ai incercat, sa folosesti cu placere ce-ti place si ti se potriveste. :)

      Ștergere
  15. In trecut si eu am folosit un fond de ten de la Vichi, intr-o prima faza era ideal, se aseza frumos pe piele, arata natural si efectiv simteam ca imi protejeaza pielea. Dupa ceva timp, am observat cum imi apareau tot mai multe cosuri, puncte negre sau iritatii si am renuntat. Dupa asta, singurul contact cu produse de la firma asta a constat in niste nostre de crema pentru ten sensibil care se lauda ca este si antiacneica. La mine a avut exact efectul opus din pacate. O prietena buna insa nu a scapat atat de usor, pentru ca a facut o alergie ingrozitoare de la o crema de fata de la ei, alergie care a bagat-o in spital pentru vreo saptamana. Plus ca era complet desfigurata. Am citit si mai sus in comentarii de alergii si bubite, asa ca pentru mine, cu siguranta voi sta departe de produsele Vichi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ca ne-ai scris parerea ta, sigur va ajuta pe altcineva.

      Ștergere
  16. sunt desfigurata de la vichy gel balsam reparator de noapte,fac hidrocortizon intra-venos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau sa citesc asta, dar cumva nu ma mir. Sper sa-ti revii repede si pe viitor incearca sa alegi mai cu grija ce folosesti.

      Ștergere
  17. Bună, am cumpărat o cremă Vichy și mi s-a părut ciudat că nici cutia de carton,nu era sigilată, nici crema nu avea acea folie etanș pentru sigila crema. E o întâmplare sau asa sunt cremele lor? mulțumesc Dora

    RăspundețiȘtergere
  18. Salutare, dragelor! AM primit si eu cadou un set de la Vichy alcatuit din crema contur pentru ochi si crema de fata din gama Idealia pentru piele normala. Nu ma da pe spate nici un produs nici altul. Desi am pielea normala, conturul pentru ochi ma inebuneste in sensul in care ma ustura ochii destul de tare dupa ce ma dau si nu cred ca o sa-l mai folosesc, iar crema ( e o crema de zi, hidratanta pentru piele obosita) mi se pare ca imi incarca fata ingrozitor si, desi imi curat fata foarte bine, mi se fac mici ciuciuleti, ca si cum crema s-ar branzi sau nu stiu cum se ma exprim, ca si cum ar fi o crema pentru gomage. Repet imi curat fata cu mare atentie, si cu toate astea de fiecare data cand am folosit crema asta mi s-a intamplat exact la fel. Ati patit asa ceva? Si vorba aia e Vichy. Oricum marea mea iubire va ramane GEROVITAL, adecvat tenului meu. Pana acum nu m-au dezamagit produsele de la Farmec. Apropos, si lacurile de unghii de la ei sunt rezistente si foarte frumoase. Si, revenind la crema de la Vichy, am patit cam acelasi lucru, cu ani in urma, de la 2 creme de la Avon, moment incepand cu care nu am mai folosit niciodata creme de nici un fel nici de la Avon.

    RăspundețiȘtergere