Despre ... frica

15.5.14

Postarea asta nu este una la care m-am gandit sau pe care aveam in plan s-o scriu, este doar reactia mea la viata si la ce se intampla zi de zi. Frica nu prea are loc in viata mea, simt frica foarte rar si in general are legatura cu animalele - nu frica de animale, ci frica pentru animale. Probabil ca asta este punctul meu slab si acolo nu pot trece peste niste lucruri, nici nu-mi mai bat capul sa inteleg ce si cum.

Spuneam ca nu prea simt frica - banuiesc ca asta se intampla cand treci prin niste experiente de viata. Dupa ce esti fata in fata cu moartea si reusesti sa scapi sunt putine lucruri de care poate sa-ti mai fie frica. Cand pierzi oameni dragi si inveti sa accepti moartea ca parte a vietii iar e foarte greu sa ajunga sa-ti mai fie frica. Eu prefer sa aleg iubirea si increderea in locul fricii, mi-am antrenat mintea sa fie asa. Si imi iese ... de cele mai multe ori.

Azi dimineata am trecut printr-o situatie in care frica (as zice chiar teroare) a pus stapanire pe mine si au existat cateva zeci de secunde (poate mai mult, poate mai putin, nu stiu sa aproximez, a fost o situatie prea intensa ca sa am claritate in gandire) in care m-am pierdut si mi-am pierdut luciditatea. Singurul lucru pe care am putut sa-l fac a fost sa ma rog sa fie bine si sa am incredere ... dupa socul initial (care a existat si la care n-am reactionat prea bine - o pun si pe seama oboselii, am dormit doar 2 ore) am tras aer in piept, m-am urcat in masina (chiar daca imi simteam picioarele de gelatina) si m-am dus sa vad cu ochii mei. In final a fost bine, desi motivul care a declansat tot a fost real si pericolul a fost si exista in continuare, e ceva cu care va trebui sa invat sa traiesc. Nu o sa intru in detalii ca poate nu toata lumea ar intelege si nu pe toti ii intereseaza, nu vreau sa va vorbesc despre situatie, ci despre frica.

Frica e dusmanul nostru cel mai mare, in momentul in care frica pune stapanire pe mintea noastra ne-au scazut simtitor sansele sa mai rezolvam ceva. Mai mult ca sigur deciziile pe care le vom lua vor fi dictate de frica si vor fi mai mult decat neinspirate (ca sa nu zic proaste). Am mai zis si o s-o mai spun: in afara de moarte totul are rezolvare in viata asta.

Asa ca sfatul meu de astazi este simplu: nu lasati frica sa va domine, suntem mult mai puternici decat ne imaginam ... si (aproape) intotdeauna exista o solutie.


14 comentarii

  1. Frica este ceva normal, depinde de fiecare cum reacționează, important e sa ai auto-control dar sunt unele situatii in care si oamenii puternici ( ca si tine) isi pierd auto controlul....:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este, insa clar e ceva trebuie dominat, altfel facem pasi gresiti.

      Ștergere
  2. Stii vorba aia "de ce ti-e frica nu scapi"

    RăspundețiȘtergere
  3. Camelia, sper ca te simti mai bine acum . Nu am inteles exact ce si cum..dar daca ai spus ca nu ai dormit bine noaptea trecuta..cu siguranta oboseala a fost cauza . Sa ai grija de tine si sa te odihnesti azi .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fantastic nu ma simt, dar am depasit momentul ala cand nu stiam ce sa fac. Multumesc pentru gandurile bune.

      Ștergere
  4. Sunt de acord cu ceea ce spui tu despre frica, anumite experiente (la limita) te ajuta sa depasesti orice fobie/frica.
    Dar, in cazul in care situatia despre care povestesti a fost cauzata de depasirea unor limite fizice/emotionale (oboseala, stres prelungit), ai grija de tine. Suntem oameni, si - fie ca ne place sau nu sa recunoastem - avem totusi limite.
    Multa putere sa ai!

    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, eu nu prea cred in limite, am impresia ca pot orice, uneori nici nu concep ca oboseala ma poate face vulnerabila. I'm wrong, I know.

      Ștergere
  5. Buna Camelia, ma uimesti mereu cand iti citesc posturile pe blog in special cele despre animalute sau... despre viata in general. Imi place atat de mult maturitatea si sinceritatea ta, incat... as lucra pentru tine, pur si simplu asta simt :) daca faci angajari vreodata, pune-ma prima pe lista! te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monica, multumesc pentru mesaj, mi-a adus un mare zambet pe fata la ora asta. :)

      Ștergere
    2. Ma bucur ca te-am facut sa zambesti, asta era si ideea :)) azi chiar m-a ajutat ce am invatat de la tine... si nu mi-a fost FRICA sa iau o decizie importanta pentru mine asa ca iti multumesc :) si sa stii ca oferta mea (cu jobul) ramane valabila oricand. te pup si te imbratisez ((HUGG))

      Ștergere
    3. Ma bucur mult, seara frumoasa sa ai. :)

      Ștergere