Uneori e bine sa spui adio

31.3.14

Intotdeauna am considerat ca unul dintre defectele mele majore este faptul ca renunt greu (da, in anumite situatii poate fi o calitate, insa in altele poate fi o mare bataie de cap). Mi-e greu sa renunt la oameni, chiar si atunci cand e mai mult rau decat bine. Si stiu perfect ca nu trebuie sa fie asa, insa cred ca exista legaturi care nu se pot explica in cuvinte si pentru care cuvintele nu sunt niciodata de ajuns. Si cred ca genul ala de legaturi sunt cele mai greu de rupt.

Ne imbatam adeseori cu iluzia ca "ma iubeste, nu poate trai fara mine si d-aia face asa si asa", insa vine un moment cand n-are sens sa te mai minti singur. Am mai spus ca iubirea nu trebuie sa doara, cred cu tarie in asta. Da, trecem prin momente grele, da, putem intampina munti, ziduri si multe altele, dar in final trebuie sa stii ca daca te iubeste nu e loc de egoism.

Eu cred ca cel mai frumos cadou pe care il poti face cuiva este libertatea. De cele mai multe ori confundam iubirea cu dependenta de o alta fiinta si este o mare greseala. Nu faci nimanui o favoare ca il inveti sa depinda de tine, ideal (si de cele mai multe ori aproape imposibil) este sa ii dai aripi sa zboare. Daca te iubeste va gasi drumul inapoi catre tine, daca nu, n-ai pierdut nimic, nu poti sa te minti ca ai ceva ce de fapt n-a fost vreodata pentru tine.

Nu spun ca este usor sau ca nu doare, insa uneori e bine sa spui adio, nu la revedere. La revedere e ceva de genul "iti dau drumul la mana pana vom fi pregatiti sa fim iar impreuna" in timp ce adio inseamna "ne-am chinuit deja prea mult sa facem sa mearga ceva ce nu e dat sa fie".

Poate e bine, poate nu e .... ceea ce stiu insa cu certitudine este ca atunci cand sufletului nu ii e bine trebuie sa schimbi ceva. Si sa renunti e uneori alegerea buna ... n-o sa spun corecta pentru ca nu cred in lucruri corecte si gresite. Insa cred ca atunci cand iubesti vrei fericirea celuilalt, iar uneori fericirea aia poate sa nu fie langa tine (e doar o ipoteza, insa una pe care vreau s-o testez) si de cele mai multe ori e greu sa renunti la egoism (eu am renuntat acum ceva vreme si am invatat sa nu-mi impun vointa intr-o relatie, insa nu mi s-a raspuns cu aceeasi moneda). Insa daca iubesti vine o zi cand o s-o faci si pe asta.

Zambesc ... si o fac din inima, azi mi-a spus cineva ca in sfarsit o vede pe Camelia pe care o stie si parca simt si eu asta. Daca zilele trecute ma simteam captiva (si nu avea legatura starea mea cu ceea ce am scris astazi), astazi ma simt libera. Nu s-a schimbat nimic, n-a disparut nici o problema, doar ca eu ma simt bine. Am luat o decizie si sper sa fie aia buna pentru mine.


Doar o parte din sufletul meu astazi ... nu plec, ma retrag, dar o sa-ti duc dorul (chiar daca n-o sa stii vreodata ca am scris asta) ...

10 comentarii

  1. Cat de frumos ai putut scrie! Da, e mare lucru sa poti deveni cu adevarat altruist intr-o relatie, tinand cont ca noi oamenii, prin natura noastra suntem egoisti, iar cand vine vorba de relatii, tinem de ele cu dintii pana in panzele albe. Dar renuntarea la o relatie cand simtim ca nu mai merge chiar este necesara. Nu facem decat sa ne mintim pe noi insine ca "merge si asa". Dar adevarul ne elibereaza. Iar cand inchidem unele capitole din viata noastra, nu facem decat sa lasam loc altora sa se deschida, poate mai frumoase decat primele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt total de acord ca intotdeauna cand renunti la trecut te asteapta in viitor ceva mai bun, povestea e un pic mai complicata decat ce-am scris eu aici, dar eu nu pot fi tinuta captiva. Ar fi ca si cand mi-as bate eu joc de mine si asta n-o s-o fac niciodata. Nu inchid portile, doar ma retrag ... sentimentele nu dispar, doar ca nu-mi aduc ceea ce am nevoie ... poate nu-s cele mai potrivite cuvinte, dar sunt cele pe care le simt.

      Ștergere
  2. toate trecem la un moment dat pe aici! decat sa fii intr-o relatie in care nu te simti tu insuti mai bine singura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, in viata fiecaruia apare o situatie in care ai de facut o alegere - in cazul meu nu e neaparat ca nu ma mai simt eu pe mine, ci ca cineva nu-mi respecta liberul arbitru si asta nu e bine.

      Ștergere
  3. Tare, tare frumos ai scris.
    Da, cel mai frumos cadou ce-l putem face nu doar cuiva, ci si noua, e acea libertate.
    Imi place mie mult cum suna cuvantul asortare. Si cred ca atat timp cat ne asortam ( rezonam ) cu cineva la nivel fizic, emotional, spiritual, etc vom merge impreuna pe acelasi drum. Cand nu ne mai asortam, ne despartim, ne luam adio.( recunoscatori ptr tot ce am invat in timpul cat am fost cu acea persoana).
    Sa-ti fie bine, si frumos, si senin :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-a fost greu pentru ca inca rezonam in multe ... in mult prea multe si intr-un mod care inca ma pune pe ganduri, dar decat sa ajungem la lucruri urate mai bine sa ramanem cu amintiri frumoase, nu? Multumesc pentru gandurile bune, ti le intorc din suflet.

      Ștergere
  4. "Daca te iubeste va gasi drumul inapoi catre tine, daca nu, n-ai pierdut nimic" SUPERB! Te-ai gandit vreodata sa scrii o carte? Esti foarte talentata si cuvintele tale ajung repede la suflet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da si nu, adica as putea, dar nu simt s-o fac, sunt lucruri pe care vreau sa le tin doar pentru mine. :)

      Ștergere
  5. “If you love a flower, don’t pick it up.
    Because if you pick it up it dies and it ceases to be what you love.
    So if you love a flower, let it be.
    Love is not about possession.
    Love is about appreciation.”
    ― Osho

    Ai scris si asta: "Zambesc ... si o fac din inima, azi mi-a spus cineva ca in sfarsit o vede pe Camelia pe care o stie si parca simt si eu asta.". Daca erai schimbata in "rau" si nu mai erai tu este foarte bine ca ai reusit sa iti dai seama la timp si sa te retragi. Relatia este despre fericire si "schimbare" din bine in mai bine. Este dificil si-ti inteleg perfect starea. Zambeste si asteapta sa primesti ceea ce ai nevoie, sigur va veni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma gandesc la viitor (desi stiu ca ma asteapta ceva frumos acolo), vreau doar sa ma ridic si sa traiesc. :)

      Ștergere