Jocurile foamei (Suzanne Collins)

10.10.13

Acum mai bine de un an scriam o postare si va spuneam ca imi doresc sa citesc Jocurile Foamei si cateva zile mai tarziu am primit un colet de la o cititoare (multumesc Anca) cu mai multe carti printre care si cele pe care mi le doream. Dintr-un motiv neinteles nu am putut sa citesc Jocurile Foamei pana acum cateva zile (de fapt nu e asa de neinteles, eu sunt de parere ca exista un moment pentru fiecare carte - in cazul meu nu sosise momentul inca).


Intr-o seara am venit acasa infrigurata si nu ma simteam in stare de nimic, mi-am facut o cana de ceai (inca ma tin de obiceiul asta), am aprins o lumanare parfumata si m-am bagat in pat cu primul volum din Jocurile Foamei - m-am culcat la 4 dimineata cand mai aveam vreo suta de pagini din volumul doi (habar n-am cand a trecut timpul, m-a prins povestea). Seara urmatoarea de-abia asteptam sa ajung acasa sa termin de citit ... asa ca am citit in doua nopti 1000 pagini si nici macar n-am simtit oboseala ...

Mi-au placut cartile? DA! (mai mult decat pot sa spun in cuvinte) De mult timp nu m-a tinut vreo carte "in priza" si sa-mi starneasca asa interesul ... m-am simtit tot timpul acolo si imi cream in minte imagini despre ce va urma si ce se va intampla, insa firul actiunii mi-a intrecut imaginatia si am fost luata prin surprindere de cateva ori.

N-o sa va povestesc actiunea pentru ca nu ar avea sens (mai ales daca nu ati citit cartile), insa pot sa va spun ca nu ma tenteaza sa vad si filmul (nu m-a tentat de la inceput si am evitat si am tot evitat sa-l vad) ... nu are cum sa se ridice la nivelul cartilor (care, daca ai mintea deschisa, te pot invata niste chestii folositoare in viata).

Daca ati citit-o sunt curioasa cum vi s-a parut si daca v-a placut.

10 comentarii

  1. Chiar m-ai facut curioasa :D. Am vazut totusi filmul, dar sper sa citesc in curand si cartile.
    Kisses!

    RăspundețiȘtergere
  2. Offf, si eu imi doresc foarte, foarte mult sa le citesc! Din pacate, mereu s-au ivit alte cheltuieli si am amanat cumpararea lor. Acum m-ai facut si mai curioasa! :) Sper sa le achizitionez cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu am citit cartiele pe nerasuflate, favorit ramane volumul 1:)). am vazut filmul dupa ce l-am citit si sincer ma asteptam sa-mi displaca. spre surprinderea mea a fost ok. pe ici pe colo m-au deranjat mici abateri de la carte (sunt foarte critica in privinta asta), dar per total au respectat destul de bine firul povestii. ceea ce m-a uimit cel mai mult a fost jennifer lawrence. rar mi s-a intamplat ca actrita dintr-o ecranizare sa se apropie atat de mult de personajul imaginat de mine. a fost o katniss perfecta; astept cu interes catching fire..

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie mi-au trezit acelasi interes. Mi-am dat seama ca iubesc cartile pentru felul minunat in care ma aduc mai aproape de lumea lor si mai departe de a mea.
    Numai ca nu le-am citit atat de repede, mi-au facut drumurile servici-casa mai frumoase mai multe zile. :)
    Merita si filmul, zic eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu asa am patit cu "50 Shades of Grey". Am citit toate cartile in 4-5 zile.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am vazut filmul, mi-a placut tare mult si ti-l recomand . Cartea nu am citit-o inca . Te pup

    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  7. Butterfly, daca le citesti astept sa-mi spui cum ti s-au parut.

    Deea, asa am facut si eu o perioada, vroiam si tot amanam ... noroc cu Anca care mi-a facut o surpriza mai mult decat placuta.

    miss. overspender, pentru Jennifer Lawrence o sa ma uit si eu la film :)

    Papadiile Ruxandrei, si eu cand dau de o carte buna imi amintesc cat de mult imi place sa ma rup de realitate si sa ma plimb in alte timpuri ...

    Miss O., n-am apucat sa le citesc ... urmeaza :)

    Anamaria, o sa ma uit si la film pana la urma :)

    RăspundețiȘtergere
  8. exat asa m-a prins si pe mine, am devorat cele 3 volume :).

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihaela, daca ai ocazia sa pui mana pe ele, sigur n-o sa-ti para rau.

    Alina, te inteleg perfect :)

    RăspundețiȘtergere