Cuvinte & ganduri & speranta

2.10.13


Azi a iesit in sfarsit soarele dupa zile intregi de ploaie si parca incep si eu sa-mi revin ... nu stiu daca s-a simtit sau nu pe blog, dar saptamana trecuta n-a fost deloc usoara pentru mine, am primit de luni niste vesti care m-au dat peste cap si asta pentru ca afecteaza oameni apropiati mie si cand e vorba de o boala precum cancerul (care deja a distrus in jurul meu de prea multe ori in ultimii ani) parca zboara si optimismul oricat de mult iti doresti sa crezi ... mai ales cand ai trecut prin asta si sfarsitul n-a fost bun nici macar o data, sper ca de data asta lucrurile sa stea altfel ...


Am fost nevoita (si spun nevoita pentru ca as fi preferat sa evit experienta asta, dar nu s-a putut) sa intru intr-un adapost pentru caini si imaginile de acolo le mai am si acum in fata ochilor ... am patit la fel si cand am intrat prima data intr-un orfelinat si intr-un azil de batrani, mi-a fost foarte greu sa uit disperarea pe care am vazut-o, de data asta parca a fost si mai traumatizant ... o parte din mine isi doreste sa nu fi fost vreodata acolo, in timp ce cealalta parte multumeste pentru ceea ce inca sunt capabila sa simt ... si ma simt si mai atasata de animalele pe care le am (o sa ii spun atasament, desi e mult mai mult de atat, dar nu e nevoie de cuvinte in cazul asta).

Am ajuns si la spital de doua ori din cauza problemelor cu genunchiul (ligamentele imi fac probleme destul de mari, RMN-ul este absolut necesar si viitorul incert), dar macar pot sa merg normal si durerile sunt suportabile si nu constante ... vremea asta rece si ploaia nu m-au ajutat deloc, dar stiu ca se putea si mai rau, asa ca zambesc cand ma gandesc la asta si stiu ca in final va fi bine.

Lasand la o parte problemele, de cand s-a racit vremea am redescoperit tartele Yankee Candle (Vanilla Lime m-a fascinat de-a dreptul; din tot ce-am folosit pana acum - si am folosit multe - este fara dubii preferata mea) si am inceput sa folosesc cateva produse de la Korres pentru ten (crema de ochi Evening Primrose imi place la nebunie). M-am obisnuit sa beau zilnic cel putin o cana de ceai si sa citesc cateva pagini dintr-o carte si asta m-a ajutat mult sa ma relaxez si sa uit de probleme.

Cand am inceput sa scriu eram foarte serioasa, acum zambesc ... probabil ca aveam nevoie sa scriu toate astea ca sa ma eliberez ... va las cu o geanta care imi bantuie gandurile de cateva zile. Sper ca zilele voastre au fost mai frumoase decat ale mele.

 

17 comentarii

  1. Hmmm... printr-o perioada similara trec si eu desi nu chiar asa tragica. E toamna si iar imunitatea mea e la pamant asa ca ma napadesc toate infectiile de sezon si pe langa toate astea ma chinuie si scolioza .. asa ca abia rezist la birou 8 ore pe scaun. Mi-am facut analizele recent si mi-au descoperit si helicobacter pentru care ma asteapta un tratament destul de dur, dar deocamdata trebuie sa termin tratamentele curente. Toate la timpul lor. Totusi nu ma las doborata ;) Ma consolez cu gandul la excursia la Londra ce am planificat-o luna viitoare si cu muzica pentru suflet: http://www.youtube.com/watch?v=6drfp_3823I Ai grija de tine si multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. In magazinul Obor se gaseste o gama variata de tarte Yankee Candle au un mic magazin undeva la parter. Sper sa fie totul bine si multa sanatate tie si celor dragii tie >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Anca, multumesc pentru melodie :). Ai grija cu helicobacterul, am si eu o prietena care se lupta de ceva ani cu el si nu e bine deloc, Suna bine de tot excursia aia la Londra ... pot sa visez si eu cu tine? :)

    Anonim, de acolo am luat tartele ultima data, dar n-am mai ajuns de ceva vreme ... dar e in plan o vizita. Multumesc pentru gandurile bune.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multa sanatate si fii mai optimista .Cumpara geanta ca e faina :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Da putem visa impreuna :)) Cred ca trec si eu o Yankee Candle pe wishlist-ul de Londra. Pana atunci ma concentrez de sanatate ca sa fiu apta de cutreierat strazile si magazinele :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Aaaaa... si inca ceva: inca ma mai laud la prieteni cu weekend-ul la Straja castigat la tine pe blog in februarie! A fost o relaxare totala dupa o alta perioada stresanta din viata mea ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Daniela, eu sunt o persoana optimista, dar cunosc sistemul de sanatate din Romania ... din pacate.

    Anca M., asa e bine :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Camelia,ai trecut prin atatea si pot doar sa-ti spun ca te admir pentru ca inca mai ai puterea pentru un zambet . Asemenea vesti sunt ingrozitoare pentru oricine, eu sper din tot sufletul sa se rezolve toate aceste probleme si sa ai puterea sa mergi mai departe . Iti transmit multa sanatate atat tie cat si celor din jurul tau si sper ca totul va fi mai bine.
    Si la mine ploua fara oprire de 4 zile...si cand speram ca azi va fi soare, nu a fost sa fie asa.Iar frigul acesta care a venit asa dintr-o data...este insuportabil.In ultimele 2 saptamani am stat in casa numai cu caloriferul electric pornit.Acum din cate am inteles.de joi primim caldura.,abia astept .
    Geanta e tare draguta, iar daca iti place eu zic sa-ti faci aceasta mica placere . Te pup si sa ai grija de tine .

    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  9. Vremea urata si rece, zapada de ieri si vantul s-au impletit si in cazul meu, cu o veste trista, mult prea trista si venita mult prea devreme, care are legatura cu aceasta boala ingrozitoare care mi-a rapit un bun prieten si coleg, un om deosebit, care isi merita locul printre ingeri...Imi este greu sa vorbesc, insa vreau sa stii ca iti inteleg cuvintele de mai sus si starea.Optimismul, nu ma prea ajuta acum, dar o sa imi revin.

    Pare tare eleganta geanta...

    RăspundețiȘtergere
  10. Anamaria, vorbeam zilele trecute cu un prieten si incerca sa-mi ridice moralul si imi povestea ceva - nu-mi mai amintesc exact, dar era ceva de genul: Dumnezeu nu-ti da mai mult decat pot duce si el zambind imi zice ca poate e bine in cazul meu sa nu mai par asa o persoana de incredere ... cam asa si cu mine. Geanta nu se incadreaza in bugetul meu actual, dar nu se stie niciodata. Multumesc pentru gandurile bune :)

    Adina, niciodata nu poti sa iei disparitia cuiva usor ... n-ai cum, eu ma gandesc ca avea alte planuri si ce avea de facut aici s-a terminat, dar e greu ... va fi bine in final.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna!
    Imi pare rau ca treci printro perioada asa de urata!
    Fruntea sus! Ai incredere in Dumnezeu si gandeste pozitiv ... asa vei atrage lucruri frumoase!
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  12. Camelia, eu mereu am incredere si gandesc pozitiv, doar ca ultima vreme nu prea atrag nimic din ce gandesc :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Camelia, îţi doresc din suflet multă putere sufletească, dar şi multă sănătate, ţie şi tuturor celor dragi. Din suflet sper să fie doar o încercare, iar în curând să ne spui că totul e bine, mai bine decât ai crede acum. Cu bine! :-)

    RăspundețiȘtergere
  14. In mod sigur vremea de afara influenteaza mult starea noastra de spirit..

    RăspundețiȘtergere
  15. Mihaela, multumesc mult pentru ganduri :)

    Federova, asa e.

    RăspundețiȘtergere
  16. Intotdeauna in viata avem parte pe rand, de perioade care ne fac increzatori, optimisti, plini de viata, ca mai apoi sa ne trezim intr-o zi, si sa vedem cum totul in jur parca e altfel decat am sperat noi de fapt, ca realitatea mereu ne infrunta! Avem nevoie de multa putere sa trecem peste toate, iar eu tind sa cred ca fiecare lucru are rolul sau, si partile negative probabil sunt cu un scop, din care sa invatam ceva, cum sa apreciem alte lucruri, cum sa avem rabdare sa-i sustinem pe cei dragi ce au nevoie de noi, la fel cum noi avem nevoie de ei! In fond, nu exista nimic fara umbra, pe acest pamant! Viata e mereu o provocare, iar pt.a ne intari mereu avem nevoie de speranta in suflet si ganduri pozitive! Cu bine, Camelia, iti doresc sa fie totul frumos in viata ta, si a celor dragi tie! Te imbratisez!:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Cristina, stiu ce vrei sa zici, dar sunt zile cand eu ma simt satula de atatea lectii si cand, oricat de pozitiva incerc eu sa fiu, realitatea ma loveste cu putere. Multumesc pentru cuvintele si gandurile bune.

    RăspundețiȘtergere