Biscuiti pentru Craciun

23.12.12

Ieri am luat o pauza de la tot ce inseamna agitatie ... am dormit pana la pranz, am facut ceva de mancare, m-am jucat cu Bella, am vazut un film si seara m-am apucat sa fac biscuiti pentru Craciun. Am vazut eu biscuiti decorati frumos si cum am de facut niste vizite zilele urmatoare m-am gandit sa duc si cate un platou cu biscuiti si cookies facuti in casa, asa ca am trecut la treaba ....

Reteta am luat de pe youtube de la un tip de la care am mai incercat cate ceva in trecut si mi-a placut cum au iesit. Pentru 20-25 biscuiti (marime medie) am amestecat 250 grame faina, 200 grame unt si 65 grame zahar pudra. Am framantat pana am obtinut un aluat compact, am intins foaia si am taiat formele, dupa care i-am pus la cuptor pentru 20 minute la 180 grade. 

Dupa ce s-au racit i-am decorat - glazura de ciocolata si de vanilie, elemente de decor colorate si ce mai aveam prin casa. A iesit ce vedeti mai jos ... sunt gustosi si arata si bine, pentru prima data cand am facut au iesit bine.


Pentru nepotul meu am facut unul mai mare - un cap de ren cu coarne facute din covrigei sarati si un nas mare rosu (o bomboana Skittles), de abia astept sa vad ce o sa zica cand il vede. Diseara am de gand sa mai prepar niste cookies cu migdale, scortisoara si ciocolata si gata.


Voi ati facut ceva dulce in casa pentru Craciunul asta?

19 comentarii

  1. arata foarte bine, nu prea i-as manca:d

    RăspundețiȘtergere
  2. super..arata f bine am facut si eu ceva asemanatori..i-am prezentat pe blog (http://abeautifuldaywithmagnetzica.blogspot.ro/2012/12/noi-il-asteptam-pe-mos-craciun-cu.html) dar parca ai tai sunt mult mai frumosi..eu nu am gasit ff multe ornamente ..doar ceva bombonele si nise bobite de ciocolata

    RăspundețiȘtergere
  3. roxana, trebuie sa ii mancam ca doar n-am muncit degeaba :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Deeb, multumesc, i-am facut cu suflet :)

    Raluca, arata bine si ai tai si sunt sigura ca-s gustosi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bradutul acela cu bombonele... mai-mai ca l-as fi rontait prin monitor! Felicitari pentru idei si iti urez sa ii savurezi cu placere.

    RăspundețiȘtergere
  6. ce faina arata!! maine fac si eu niste fursecuri, numai sigur n-o asa arate atat de bine :).

    RăspundețiȘtergere
  7. arata nemaipomenit ! nici nu-ti vine sa-i mananci !

    RăspundețiȘtergere
  8. wow! sunt ireali de frumosi! si sigur sunt si buni. yaammy

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce draguti sunt!! si gustosi, cu siguranta! yum-yum! :)



    RăspundețiȘtergere
  10. Ce simpatici sunt, esti chiar foarte talentata!
    Craciun fericit, Camelia! :*

    RăspundețiȘtergere
  11. ce frumos!!! felicitari !!

    www.mychoicebysorana.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc pentru aprecieri :)

    Alexandra, Craciun fericit si tie :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce draguti sunt!
    O sa incerc si eu, este o reteta foarte simpla. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce biscuiti dragalasi! Nu v-a fost mila sa ii mancati? :)) Pt sarbatorile din anul ce tocmai a trecut, am facut cu mama o prajitura cu mousse de ciocolata. A iesit delicioasa! Pe langa cozonacii de casa, prajitura noastra a mers de minune!

    RăspundețiȘtergere