Taitei de orez cu piept de pui si legume

18.8.12

Zilele trecute am facut din nou noodles cu legume si pui, insa de data asta am ales sa folosesc reteta "clasica" si a iesit ce vedeti mai jos. Am folosit varza, morcovi, ceapa verde si piept de pui si rezultatul final a fost mult mai gustos decat varianta pe care am incercat-o data trecuta.


Am pus taitetii de orez in apa data in clocot si i-am lasat 3 minute, dupa care i-am scurs si i-am lasat deoparte. Varza am taiat-o fasii subtiri, ceapa verde am taiat-o pe lungime fasii foarte subtiri, am folosit si cateva catei de usturoi (am ales sa ii tai tot fasii subtiri) si morcovii i-am dat pe razatoare si mi-au iesit niste fasii care ar fi trebuit sa fie mai lungi.

Am incins 2 linguri de ulei de susan in wok (care mi se pare ideal pentru a pregati felul asta de mancare - data trecuta am folosit o tigaie) si am calit usturoiul 1 minut, am adaugat pieptul de pui taiat bucatele mici si l-am lasat pana s-a prajit putin, dupa care am adaugat fasiile de ceapa verde si le-am amestecat timp de un minut.

Am adaugat restul de legume, am condimentat cu sare si pudra de ghimbir si le-am calit 5-6 minute (nu le lasati mai mult pentru ca altfel varza nu va mai fi crocanta) la foc mare, dupa care le-am scos intr-un vas.

In tigaie am pus o lingura de ulei de susan, am adaugat taiteii si 2 linguri de sos de soia si le-am lasat pe foc 2 minute, dupa care am adaugat legumele si inca 2 linguri de sos de soia, am pus niste boia dulce (cine prefera mancarea picanta poate adauga boia iute), o lingura de ulei de nuci (pentru aroma) si am mai lasat pe foc 1 minut.

Ne-a placut si cred ca o sa mai repet experienta.

7 comentarii

  1. arata foarte bine, felicitari pentru incercare!

    RăspundețiȘtergere
  2. veronica picioroaga18 august 2012 la 19:19

    ce pofta mi s-a facut! am inceput si eu usor usor sa fac niste retete asiatice si-mi plac f mult, pacat ca trebuie o groaza de ingrediente asiatice, exotice care nu se gasesc oriunde...arata super!!!! pofta mare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesanta reteta,o sa o incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pleaca omul un pic si cand se întorce gaseste o alta "camera de oaspeti". Initial am crezut ca este o eroare si am nimerit pe alt blog! Foarte frumos wallpaper-ul tau! Cred ca si mancarea a fost excelenta! O duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. M-ai omorat!:)) Iubesc mancarea chinezeasca!:X

    RăspundețiȘtergere
  6. Anda, incearca reteta! E foarte misto! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ador sa imi cumpar noodles cu pui si legume! Altceva nu imi iau de la restaurantul chinezesc, pt ca nu pot renunta la noodles! Poate gasesc prin Carrefour taitei de orez, pt ca arata prea bine poza de mai sus, ca sa nu incerc sa fac si eu! Mi-e o foame de nu mai pot acum, din cauza retetelor de pe blogul tau :))

    RăspundețiȘtergere