Epilare definitiva cu IPL - primele impresii

27.8.12

Ma gandesc de mai bine de un an la epilarea definitiva cu IPL si am avut mai multe tentative de a ma duce sa incerc, insa experientele unor amice m-au facut sa am dubii. Nu stiam unde sa ma duc pentru ca am auzit o gramada de lucruri cum ca nu se foloseste numarul de impulsuri care trebuie, ca aparatele nu sunt bune si multe altele ...

Este ceva ce-mi doresc de ceva vreme sa incerc si am 2 zone care sunt prioritare - zona fetei (mustata si barbie - unde m-am "trezit" in ultimii ani cu niste fire rebele datorate ovarului polichistic si dereglarilor hormonale) si zona axilei (unde nici nu e recomandat sa folosesti ceara si unde eu oricum am probleme intrucat zona este foarte sensibila - firul de par este gros si negru si pielea foarte alba si nu-mi place niciodata cum arata) si sa vad ce rezultate sunt mai ales ca toata lumea spune ca parul inchis la culoare si pielea alba (exact cazul meu) este combinatia care are cele mai bune rezultate in cazul epilarii definitive cu IPL.

Asa ca atunci cand cei de la SlimArt m-au contactat pentru o colaborare pentru a incerca alte servicii in clinica lor, mi-a zburat imediat gandul la epilarea cu IPL si am inceput sa ma documentez ce aparatura au si deja imi faceam planuri. Calitatea serviciilor incercate m-a convins si am discutat in clinica pentru o oferta pentru un abonament de 6 sedinte si ceea ce mi s-a oferit mi s-a parut super ok, asa ca n-am mai stat pe ganduri (zilele urmatoare o sa revin cu o postare cu niste oferte si pentru voi pentru ca am vazut ca v-ati aratat interesate de epilarea definitiva).


N-o sa explic eu care e mecanismul din spatele epilarii cu IPL (gasiti aici toate detaliile tehnice si alte informatii despre aceasta procedura), eu vreau doar sa va povestesc cum mi s-a parut mie prima sedinta si ce efecte vad dupa 3 saptamani.

Ceea ce conteaza inainte sa va duceti la o astfel de sedinta este ca parul sa nu fi fost smuls in ultimele saptamani (deci nu epilare cu ceara, nu epilator si nu pensat - pentru ca toate smulg radacina si exact asta nu trebuie sa se intample) - puteti folosi crema epilatoare, aparat de ras sau forfecuta (daca e vorba de cateva fire).

Sedinta pentru fata (ca asta a fost zona pe care am ales sa o incerc) a durat maxim 10 minute, mi s-a aplicat pe fata un gel si doamna doctor dermatolog (v-am spus si in postarile trecute ca pentru mine asta a fost unul din factorii decisivi care m-au facut sa incerc procedura in clinica - faptul ca cel care se ocupa de tine este un medic specialist cu pregatire, nu o cosmeticiana) a trecut cu aparatul cu lumina peste zonele care urmau sa fie tratate. Din ce am citit in clinica si mi s-a spus, aparatul este ultimul aparut in materie de epilare definitiva cu IPL si rezultatele sunt mult mai bune si este nevoie de mai putine sedinte.

Ce-am simtit practic? O piscatura usoara - probabil unde era radacina firului de par si o usoara senzatie de incalzire pe zonele unde trecea aparatul. Nu m-a durut nimic, nu am simtit nici un disconfort, nu am intampinat nici un fel de problema/ sensibilitate dupa aceasta procedura.

In ceea ce priveste rezultatele (aici trebuie sa fac o paranteza si sa spun de ce am vrut neaparat sa fac asta pentru zona fetei; sub barbie am o zona unde imi cresc 5-6 fire de par - groase, negre si tepoase - pe care trebuia sa le smulg cu penseta la 3-4 zile, iar in locul respectiv porii ramaneau deschisi, microbii isi faceau de cap si eu mereu aveam infectie indiferent de cata grija aveam), dupa 3 saptamani sunt zone (in special mustata) unde parul nu a mai crescut (daca ar fi sa vorbesc in procente as zice probabil 70%), sunt zone unde parul si-a schimbat total textura (am o alunita pe maxilar in partea dreapta unde imi cresteau 3 fire de par tepoase, care acum sunt moi si subtiri si mai ca nu le-am vazut nici eu care stiam ca sunt acolo) si sunt zone unde parul creste la fel (si aici ma refer la zona de sub barbie - probabil ca acolo este nevoie de cateva sedinte pentru a vedea rezultate). Desi mi s-a spus ca dupa 2-3 saptamani ar trebui sa vad/ simt cum parul o sa cada pe anumite zone, n-am vazut asta desi, daca e sa fiu complet onesta, nu prea are ce sa cada ca nu a crescut prea mult.

In circa 10 zile o sa ma duc pentru a doua sedinta si de-abia astept sa vad cum va reactiona pielea mea si care vor fi rezultatele dupa 6 sedinte (intentionez ca undeva in iarna sa incep si pentru zona axilei daca rezultatele pe zona fetei ma vor convinge). O sa va tin la curent cu evolutia si rezultatele.

Dupa o singura sedinta eu ma declar pe deplin multumita din mai multe cauze: sunt zone unde parul nu a mai crescut deloc (si sunt convinsa ca zonele astea se vor largi dupa mai multe sedinte), am scapat de nebunia cu pensatul la 2-3 zile pentru ca firele de par cresteau foarte repede si "intepau", acum parul creste mult mai greu si textura este alta si motivul cel mai important pentru mine - zona de sub barbie este aproape vindecata si pentru ca nu am mai smuls parul in zona respectiva nu mi-a mai aparut nici o iritatie (eu am ales sa folosesc aparatul de ras pentru cele 5-6 fire de par care isi fac de cap acolo pentru ca mi s-a parut cel mai comod - asta la cateva zile pentru ca parul creste mult mai greu).

Ati incercat epilarea definitiva cu IPL? Ce rezultate ati avut? Va tenteaza sa incercati? Care zone ati vrea sa le vedeti fara par?

10 comentarii

  1. Ma tenteaza serios sa incerc si eu la axila si mustata, ca as scapa de un maaaare stres. Abia astept postarile viitoare :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Cochetez si eu de multicel cu ideea. As opta pt. inghinal, pentru ca in zona asta imi creste parul cel mai repede si ma si doare destul de tare cand ma epilez, plus ca ma mai si irit ingrozitor. Am tot adunat informatii din mai multe surse, si o sa urmaresc si postarile tale cu interes. Sper sa ai rezultate cat mai bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Inca de acum 7 luni am inceput epilarea ipl.Inital, am inceput cu zona gatului,iar pe parcurs am ajuns si pe abdomen.Rezultatele sunt absolut uimitoare dupa 5 sedinte pentru gat si 2 pentru abdomen,mentionez insa ca sunt si cazul potrivit:piele deschisa la culoare si par foarte negru si gros.
    Sunt sigura ca vei scapa in totalitate de parul din zonele tratate si iti recomand sa incerci si zona axilei,caci si eu voi incepe cat de curand sa epilez si acea zona.Multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  4. eu am facut o astfel de procedura, dar trebuie sa stii ca nu e pe viata si nu se distrug toate firele

    RăspundețiȘtergere
  5. Huh, ai curaj! si pe mine ma tenteaza, dar am nevoie de un impuls. astept viitoarele tale postari:*

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna! Ai un tag de la mine aici:http://the-may-day.blogspot.ro/2012/08/liebster-blog-award-ro.html

    RăspundețiȘtergere
  7. si eu cam aceasi problema ca si tine si ma tenteaza de mult sa incerca cest tip de epilare, insa acum a-i convins.

    RăspundețiȘtergere
  8. Asteptam si alte detalii,fiindca sunt multe fete cu astfel de probleme,iar la mine tratamentul hormonal nu a avut efect...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce mai e nou in legatura cu epilarea ta definitiva? Ai zis ca ne mai tii la curent. Cum a fost mai departe? Ce rezultate ai observat?
    Sunt interesata si eu de o astfel de epilare si ma ajuta postarea ta despre asta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Andrea, voi face o alta postare dupa mai multe sedinte cand voi vedea rezultate.

    RăspundețiȘtergere