DIY: bratara din snur si zale

26.8.12

Asa cum va spuneam si ieri in ultima vreme bratarile au fost accesoriile mele preferate - cat mai colorate, cat mai multe, texturi cat mai diverse ... n-am zis nu la nimic. Zilele trecute am facut curat intr-un dulap in care n-am umblat de ceva vreme si am gasit niste snur galben (culoare care nu se regaseste aproape deloc in hainele sau accesoriile mele - nu s-ar zice din punctul asta de vedere ca sunt Leu) si mi-am amintit ca am niste zale aurii care stau degeaba si m-am gandit sa incerc sa-mi fac o bratara.

Tot ce-am folosit au fost 2 bucati de snur galben si 50 zale aurii - intrucat nu aveam nici un sistem de inchidere pentru bratara si nici un fel de alte materiale aurii din care sa inventez ceva, am incercat in prima faza sa fac bratara reglabila si am inchis-o folosind "sliding knot" insa snurul folosit de mine era prea gros si nu mi-a placut cum se vedea. Asa ca am ales sa fac la un capat al bratarii 2 noduri simple la o distanta de cativa centimetri si la celelalt capat al bratarii alt nod care sa "intre" in inchizatoare. Si asta a fost tot.


Mi-a placut ce-a iesit si m-am gandit ca ar arata mai bine cu o alta bratara - in acelasi stil - langa ea si am facut bratara de mai jos. Din nou am folosit doar snur si zale si am ales sa pun cate 10 zale si sa fac nod intre ele - puteam sa ma opresc la 3 siruri de 10 zale insa mi-a placut mai mult cu 4, desi de obicei aleg simetria. Am ales sa inchid bratara la fel.


Intentionez sa fac si a treia bratara (de data asta mai putine zale si mai multe noduri) si sa le port impreuna, insa azi noapte cand m-a "lovit" inspiratia, m-a luat si o durere de gat care ma chinuie ingrozitor si nu ma simt deloc bine, asa ca am amanat a treia bratara pentru alta data.

Am facut o poza cu cele 2 bratari impreuna ca sa vedeti cum arata si mai in cap un proiect asemanator cu snur verde si cu tuburi metalice in loc de zale, asa ca daca vreti sa vi le arat si pe alea, spuneti-mi in comentarii.


Cum vi se par? Cu ce le-ati purta?

6 comentarii

  1. Ti-au iesit foarte frumos, in special a doua e superba :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Simple si de efect, exact cum imi plac si mie!

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt super... imi place culoarea si merg purtate atat vara cat si iarna (o pata de culoare in nonculorile anotimpului)
    bravo! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. E foarte draguta bratara. As purta-o cu o pereche de pantaloni scurti, o bluza vapoaroasa si o pereche de wedges (daca ar fi galbene, ar fi perfect).

    RăspundețiȘtergere
  5. Yuuuum, ce dragute sunt! You are good! Le-as purta cu o bluza alba vaporoasa si un sort negru, sandale aurii.

    RăspundețiȘtergere