Zilele astea urasc ... ebay

26.5.11

Pe cat de prieten bun mi-a fost ebay pana acum (si e prietenie veche, de prin 2004, cand paypal nici nu accepta Romania si era o intreaga aventura sa platesti ceva), pe atat de multi nervi mi-a facut in ultima vreme. S-a umplut de vanzatori neseriosi si de oameni care n-au pic de onoare.

Am facut 3 comenzi in ultima luna pe ebay.co.uk (produse din UK pentru ca aveam nevoie de ele repede) la vanzatori cu sute de produse la vanzare si cu feedback ca la carte (daca si la astia trebuie sa incep sa am atentie, ce sansa mai au vanzatorii seriosi, dar care de abia au inceput sa vanda?) si dupa mai bine de 3 saptamani, 2 colete nu au ajuns (si vanzatorii nici nu mi-au raspuns la mesaje), iar al 3 lea a ajuns repede, insa cu alte produse decat cele comandate de mine (asta dupa ce 2 zile m-am "certat" cu vanzatorul pentru ca a afisat niste taxe pentru transportul combinat si n-a respectat nimic din cele scrise).

Prin urmare in momentul asta simt o repulsie totala fata de ebay, atat in calitate de cumparator, cat si ca vanzator (daca va intereseaza cum e cu vanzarea de produse pe ebay, pot sa fac o postare despre asta cand am timp pentru ca sunt multe de spus, insa daca ar fi sa sintetizez in cateva cuvinte, ar suna cam asa "selling on ebay sucks").

Nu voi renunta sa folosesc ebay pentru ca am acces la produse pe care nu le-as gasi altfel si poti gasi adevarate comori cu rabdare, dar momentan iau o pauza pana imi trece greata.

9 comentarii

  1. Sper sa nu am probleme. Acum maxim 2 saptamani am luat 2500 de Sw plus alte materiale, iar azi am mai luat vreo 600 de la un vanzator din UK. De la vanzatorul de la care am luat mai multe Sw am mai comandat si a fost ok. Sper sa nu am probleme cu asta nou.

    Nu stiu daca iti amintesti, dar prin ianuarie am avut probleme cu thboxes, mi-au raspuns ca imi trimit bratara comandata, dar nu am vazut-o niciodata. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Choco, sper sa n-ai surprize, eu m-am cam saturat de colete "pierdute". Si eu am ramas cu o comanda de 10 lire in aer de la ei ... pe care sunt convinsa ca nu au trimis-o niciodata. dar asta e ... se mai intampla si d-astea, vina mea ca am asteptat prea mult si i-am crezut pe cuvant.

    RăspundețiȘtergere
  3. mi-am facut cont pe ebay , dar nu am comandat niciodata. te pup,o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. ce nasol ca ti s a intamplat asta!eu nu am incredere in okazii,dar in e-bay aveam...dupa ce ai zis tu,nu o sa imi comand niciodata!!

    RăspundețiȘtergere
  5. E un risc pe care ni-l asumam cand cumparam online de pe oricare din site-urile din afara... Eu am mari emotii de fiecare data cand comand...insa stiu ca aici nu am acces la respectivele produse si trec peste primul impuns de respingere. Imi pare rau sa aflu de astfel de neplaceri, sper sa se rezolve cumva... sa-ti returneze banii sau sa-ti retrimita coletele.

    RăspundețiȘtergere
  6. inca nu am folosit niciodata ebay...ma cam bate gandul sa incerc din aceleasi motive pentru care ai sa continui si tu sa comanzi: gasesti produse de care in romania nu dai. Te pup si sper sa nu ti se mai repete experientele neplacute

    RăspundețiȘtergere
  7. Camelia, dar de ce nu initiezi disputa pe PP cand vezi ca e deja a 42-43-a zi de la data la care ai comandat si nu ai primit produsele? Ai termen 45 de zile in care sa faci lucrul asta si PP iti da banii inapoi. Eu asa am procedat de fiecare data cand am avut asa probleme si, chiar daca mi-a parut rau ca nu am primit produsele, macar mi-am recuperat banii.

    RăspundețiȘtergere
  8. miki, asta o sa fac, insa mi s-a parut normal sa incerc sa contactez vanzatorul inainte. Pacat ca n-am avut cu cine discuta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Poti sa ii ameninti ca o sa iti ceri banii inapoi de la PP, de multe ori merge si asta. Prietenul meu face frecvent comenzi pe ebay si s-a intamplat de multe ori sa nu ii ajunga coletele, dar banii mereu i-a recuperat. In schimb, s-a mai intamplat si sa isi primeasca banii inapoi si dupa cateva zile sa ajunga si pachetul :))

    RăspundețiȘtergere