Prima impresie: Paula's Choice 2% BHA Liquid

16.5.11

Titlul acestei postari ar fi trebuit sa sune un pic altfel si sa fie mai lung ... primele impresii despre Paula's Choice 2% beta hydroxy acid liquid ... dar e bine si asa cum am scris.


Am acest produs de mai bine de 1 luna si de atunci tot testez ... cu pauze ... despre care am sa vorbesc un pic mai incolo in postare. N-am scris pana acum despre el si prima impresie a devenit "primele multe impresii" deoarece nu ne-am inteles desi prima intalnire a fost mai mult decat ok.

Daca nu sunteti familiarizate cu BHA, cel mai bine este sa cititi postarea Corinei (o gasiti aici) si explicatiile ei intrucat stie mai bine decat mine cum functioneaza. N-am sa intru in detalii tehnice (pentru ca nici nu ma pricep si nu cred ca pot oferi vreo informatie noua) ci am sa va povestesc experienta mea cu produsul. Detalii despre produs puteti gasi aici.

Primul lucru pe care trebuie sa-l mentionez este ca nu am mai folosit pana acum un produs asemanator, deci nu am cu ce sa-l compar. Am citit diverse pareri pe net inainte de a-l lua si stiam cam la ce sa ma astept si cam ce sa sper ca va face. Si cea mai importanta informatie si pe care vreau s-o retineti: When using a BHA product make sure you use a sunscreen during the day (daca nu obisnuiti sa faceti asta in mod curent, asa cum e mai mult decat indicat!


Ambalajul este din plastic alb, usor de manevrat, ceea ce nu-mi place este sistemul de picurare - cred ca o pompa ar fi fost mult mai utila. In ceea ce priveste textura este lichida (vezi poza de mai jos) si am incercat sa aplic atat direct cu degetele, cat si cu o discheta demachianta. Am ramas la varianta cu degetele pentru ca la folosirea dischetei demachiante se pierde prea mult produs. Nu am simtit nici o piscatura/ usturime dupa aplicare si nici vreun discomfort.


Am ales sa-l folosesc doar seara dupa demachiere (la circa 10 minute am aplicat si crema hidratanta) deoarece lasa fata un pic lipicioasa, in prima saptamana l-am folosit zilnic si chiar am simtit o diferenta la tenul meu (era mai luminos si mai catifelat) chiar daca m-am trezit cu niste cosuri mici (probabil produsul a curatat in profunzime), dupa care tenul meu a reactionat si mi s-a uscat groaznic pielea de pe barbie si de pe nas. L-am oprit, am asteptat o saptamana si am incercat din nou, folosindu-l o seara da, una nu, si nici asa nu mi-a priit (de altfel pe siteul Paula's Choice este mentionat sa se incerce diverse variante de a folosi produsul - ma refer ca timp - pana se ajunge la varianta buna). Acum il folosesc de 2 ori pe saptamana si numai pe anumite zone (unde mai am puncte negre, pori dilatati si zone cu roseata - am citit ca ar fi foarte bun pentru rosacee - si sper sa fie varianta buna).

O sa continui sa-l folosesc (sper ca varianta asta cu 2 ori/ saptamana sa fie cea buna, daca nu, incerc mai rar) si o sa revin cu un review atunci cand consider ca am ceva nou de spus despre el.

Va tenteaza? Ati incercat produse de acest fel?

17 comentarii

  1. eu folosesc de 3 ani produse cu BHA,de la Murad,Peter Thomas Roth,Neutrogena etc.
    Datorita lor eu am scapat de acnee.
    Am folosit si eu aseara sample-ul de la Paula choice si mi-a piscat putin fata,dar mi-a placut mult.O sa mi-l achizitionez si eu in curand

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, eu o sa incep sa il folosesc, astazi l-am primit :D. Sper sa fie ok, cred ca o sa il folosesc doar pe frunte, nas si barbie. Inca nu am citit toate detaliile de pe site dar eu sper sa imi placa.

    Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie imi este teama sa incerc un astfel de pordus! Am avut neplaceri cu produsele cu acid salicilic, care tocmai am descoperit ca este numit BHA(nu am stiut acest lucru pana acum 5 minute, cand am dat search pe Goolgle ). Marea neplacere a constat in faptul ca in primele saptamani de tratament imi apareau zeci de cosuri-iar eu in mod normal imi apar doar 5-6 cosuri pe obraji. Eu speram sa scap de acesti monstruleti si mi-au aparut nistre fratiori de-ai lor pe frunte. Cum am intrerupt aplicarea cremelor, cum dispareau cosurile.
    Astept sa citesc mai multe pareri, poate revii dupa mai multa vreme cu impresii...am niste pori foarte vizibili in zona nasului si as vrea sa stiu ce efect are crema asupra porilor dupa mai mult timp!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Clar ma tenteaza! Astept mai multe informatii despre el, dar in principiu vreau sa-l cumpar, impreuna cu un gel matifiant cu spf (imi place la nebunie ideea de formula gel + matifiere +spf).

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am cumparat gelul BHA 2%. Am deja 5 zile de cand il folosesc si inca n-am scris despre el pentru ca vreau sa il testez cat mai mult timp.

    Ca prima impresie mie mi se pare minunat! De fapt sa spun si cum il aplic.
    Ma demachiez complet, aplic tonerul (skin balancing toner) si apoi gelul exfoliant. Mai astept cateva minute, dupa care aplic si Skin balancing moisture gel.
    Ideea este ca se recomanda sa se foloseasca dupa acest exfoliant, un hidratant. Poate ca-i de vina crema ce o aplici dupa exfoliant, nu stiu..

    Revenind la efectele pe care eu le-am observat pot sa mentionez cateva: iritatia de sub ochi (langa nas) care supura si ma manca teribil aproape a disparut, capetele unor puncte negre de pe nas si frunte aproape ca nu se mai vad, brobonelele de pe obraz care erau vizibile intr-un anumit unghi sau lumina s-au retras si ele, ridul de expresie dintre sprancene si-a micsorat adancimea, nu am mai avut probleme cu sebumul decat in zona fruntii care incepe sa luceasca pe la mijlocul zilei.

    Acum nu stiu daca efectele respective i s-au datorat exclusiv gelului sau nu, insa eu am folosit impreuna cu acesta, tonerul si gelul hidratant mentionate mai sus, plus lotiunea de zi tot din gama skin balancing cu SPF 15.

    Eu sunt uimita de rezultatele de pana acum si mi-as dori sa iau cat de curand si un BHA pentru corp.

    Initial stateam pe ganduri daca sa cumpar lotiunea sau gelul dar sincera sa fiu ma bucur ca am luat gelul din mai multe motive: am citit ca-i mai puternic decat lotiunea si in plus e necesara o cantite mica pentru a-l aplica pe tot tenul (deci imi va ajunge destul de mult timp).

    Nu stiu ce tip de ten ai, dar BHA este recomandat mai mult pentru tenurile normale/mixte sau grase. Pentru cele sensibile sau uscate e indicat AHA.

    Sper ca ti-au fost utile si parerile mele, oricum voi scrie si eu despre el cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  6. Penttru ca am obosit sa tot incerc chestii noi pentru ten, ce s-au dovedit a nu fi bune, de data asta eu mi-am luat mai multe seturi de sample-uri de la Paula's Choice, pentru ten gras.

    De doua saptamani le folosesc si rezultatul se vede. Se vede adica pielea a devenit mai neteda, luminoasa, parca tesutul se innoieste zilnic. Eu nu am avut nicio reactie la BHA-ul lichid, poate doar o usoara senzatie de caldura timp de 1 minut. Il folosesc in fiecare seara, cu o discheta demachianta, putin imbibata.

    Sper ca rezultatele sa fie de durata; din explicatiile Corinei, am inteles ca pielea nu are cum sa se obisnuiasca cu un produs bun si problemele pielii sa recidiveze. Mereu ma intrebam care-i faza si niciun medic nu mi-a dat vreo explicatie pertinenta la aceasta curiozitate.

    Hugs :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Camelia,
    Pe site-ul Paulei se vinde si o pompa tip spray cu 2.5 euro, pacat ca cei din Europa nu stiu sa promoveze aceasta pompa asa cum o fac cei din SUA. Cu pompa respectiva aplici cate un puf pe fiecare obraz si apoi intinzi pe toata fata. Produsul iti ajunge 12 luni daca il folosesti in acest fel o data pe zi, nu exista pierderi.
    Intr-adevar trebuie experimentat si daca de 2 ori pe saptamana si doar pe zonele cu puncte negre este ceea ce face bine tenului tau atunci eu zic sa continui asa si sa tragi concluziile dupa 4-5 luni de folosire. Oricum dupa 2-3 luni pielea incepe sa tolereze acidul mai bine. Daca mai comanzi ceva la Paula poate ar trebui sa cumperi si samples cu 1% BHA Gel.
    Pentru Katyna: lotiunea, gelul si lichidul au aceeasi concentratie 2%, nu este unul mai bun sau mai puternic decat celalalt, dar fiecare este recomandate pentru alt tip de ten datorita felului de absorbtie in piele: lichidul pentru tenul gras, gelul pentru tenul mixt/ putin gras si lotiunea pentru tenul normal.
    Ai spus ca AHA este recomandat tenului sensibil si uscat, dar acest lucru nu este neaparat adevarat. Tenul sensibil trebuie sa foloseasca orice fel de acid cu precautie. Tenul uscat nu are prea multe puncte negre insa are probleme cu lipidele care mentin matricea intercelulara si de aceea un exfoliant AHA este mai indicat; tenul gras cu siguranta are nevoie de un acid solubil in lipide care poate indeparta acumularile de sebum din pori.
    Pentru Ana Maria: pielea nu se obisnuieste cu un produs in sensul ca daca il folosesti o anumita perioada de timp dupa aceea nu va mai fi eficient. E ca si cum ai spune ca daca mananci in fiecare zi morcovi dupa cativa ani ei nu mai au efecte benefice. Sunt putine produse la care tenul face rezistenta si acelea sunt in general medicamentele.
    Insa la inceputul oricarui tratament rezultatele au un impact mai mare, punctele negre sunt curatate, iar in timp acest lucru nu mai este atat de evident deoarece exfolierea zilnica chiar previne aparitia punctelor negre. Acelasi lucru se intampla si cu tratamentele acneice: dupa cateva luni ne plangem ca nu mai sunt eficiente cand de fapt pe fata mai avem doar cateva pustule si vizibil impactul lor nu este atat de mare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu folosesc lotiunea din aceeasi gama de vreo 6 saptamani si rezultatele sunt uimitoare. Nu am avut nicio reactie alergica si nu cred ca pielea mi-a aratat vreodata atat de bine. Nu mai am niciun punct negru, fata e luminoasa, neteda, sebumul ma mai supara doar pe frunte. Acum vreau sa incerc si celelalte produse de ingrijire pt. ten mixt/gras, dar nu stiu cum se face ca de fiecare data cand strang banii, mai apare cate o tentatie :).
    Imi pare rau ca nu te-ai impacat cu lichidul, poate ti-ar fi fost mai potrivita lotiunea. Daca vrei, am o mostra si ti-o trimit sa o incerci, doar scrie-mi un mail. Are si Ramona J. un post despre lotiune (in caz ca vrei sa te mai documentezi), eu de la ea am aflat, pe urma mi-a confirmat si Corina ca e buna. Sper sa fie bine pana la urma.

    RăspundețiȘtergere
  9. Coconut, merci. O sa incerc cu lichidul de 2 ori pe saptamana sa vad daca e mai bine asa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna! As vrea si eu sa-mi iau produsul asta! Inafara de aceasta prima impresie, esti multumita de el?

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim, aceasta prima impresie am scris-o dupa o luna de folosire. Inca nu s-a schimbat nimic ca sa pot spune ca ma multumeste sau nu produsul. Dupa ce il voi folosi o perioada de timp mai indelungata si voi avea o parere clara si voi vedea reactia tenului meu, voi scrie un review. Pana atunci, n-am de spus nimic mai mult decat ceea ce am scris deja.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna Camelia!
    Si mie mi-a recomandat Corina acest produs si sincer abia astept sa am bugetul necesar sa mi-l comand atat pe acesta cat si alte produse de la paula's choice.
    Te asteptam cu update-uri referitoare la acest produs cand o sa ai.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  13. Camelia, cat te-a costat shippingul? de pe care din site-uri l-ai comandat? cum te mai impaci cu acest produs? merita banutii?

    RăspundețiȘtergere
  14. Ada, nu l-am luat eu direct. Epurica a facut comanda, deci nu stiu detalii. Cand am o parere clara despre el, scriu pe blog, inca sunt in teste.

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna tuturor!Vreau si eu acet produs, numai ca nu prea ma descurc cu comanda online.E cineva dispus/a sa ma ajute? uite mailul meu: fata_din_vis17@yahoo.com
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna!
    Experienta mea cu PC a fost una urata, m-am ales cu multe cosuri in urma folosirii bha 2% lichid si tonerului Skin Balancing. Din pacate am apucat sa comand setul Skin Balancing complet din US pana sa imi dau seama ca nu mi se potriveste (aveam produse comandate de la Corina Allan dinainte), iar acum nu am ce face cu el. Am platit 116$ pe el, acum am vazut ca l-au facut 127$. Daca cineva il vrea, este nedesfacut, l-am primit in august, il dau cu 100$, mai las daca e nevoie, ca nu am ce face cu el. Va las adresa de mail : viobarbu@yahoo.com 0756333781

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna!
    Am si eu cateva produse PC din America pe care doresc sa le dau, le-am primit cadou, dar eu nu folosesc, sunt fan Dessert Essence: Skin Balancing Pore-Reducing Toner, Skin Perfecting 2% BHA liquid, Skin Balancing Ultra-Sheer Daily Defense spf30, Barely There spf 30. Le dau cu 200 Ron pe toate. 0747434422 boiciuc.maria@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere