Review: Lancome Maquimat Ultra Naturel Foundation

28.8.10

Am spus acum ceva vreme ca voi face un review acestui fond de ten, insa asa cum am scris la prima impresie am avut probleme cu culoarea si de aceea mi-a luat atat sa pot face un review real si nu subiectiv.

Imi place in continuare textura si modul in care se intinde pe fata, faptul ca acopera destul de bine problemele tenului (mai putin roseata care la mine e o problema si pe care acest fond de ten nu o rezolva - si nu-mi prea explic de ce pentru ca are o acoperire destul de buna si acopera cu succes micile probleme) si mai ales imi place senzatia care mi-o lasa pe fata (hidratata, naturala si usoara). Nu ma deranjeaza mirosul (care este destul de puternic), asa cum am mai zis eu sunt obisnuita cu fdt care au miros de la Clarins, insa cred ca asta poate fi o problema pentru altii. Dupa 10 ore de la aplicare, fata mea arata la fel (eu am simtit barbia un pic lucioasa, insa doar mi s-a parut mie, nu era nimic vizibil) si dupa demachiere, fata era hidratata si proaspata.

M-a incantat in mod deosebit faptul ca matifierea este reala si ca fondul de ten pare rezistent la transfer (mi-am atins fata de mai multe ori special, mi-am tamponat-o cu servetele tocmai ca sa vad daca se ia culoarea si a trecut cu brio testele astea).

Ce nu-mi place (si asta este principala mea nemultumire legata de acest fond de ten): culoarea - in lumina din interior, arata foarte bine, insa afara, in lumina naturala, fata mea capata un aspect usor portocaliu (care este de-a dreptul enervant). In timp ce-am scris randurile astea, mi-am dat seama ca as putea sa incerc cu un primer colorat bleu care este indicat pentru tenurile care au capatat o nuanta portocalie de la bronzul artificial.

O sa incerc si varianta asta pentru ca acest fond de ten chiar imi place, dar culoarea face sa nu-l pot folosi (desi am incercat diverse combinatii).

Daca ar fi sa trag concluziile, as spune ca este un fond de ten foarte bun, care ar fi fost in topul meu, daca nu ar fi existat problema cu culoarea (care trebuie sa mentionez ca a fost testata si recomandata de un make-up artist de la Lancome in Muller in Viena - no comment la profesionalismul si pregatirea persoanei), la fel ca si Double Wear Stay-in-Place Powder Makeup de la Estee Lauder (despre care am si scris pe blog mai demult). Mi se pare de-a dreptul enervant sa gasesti un fond de ten care iti place si este bun, dar sa nu-l poti folosi datorita un pigmenti de culoare.

15 comentarii

  1. Hmmm...nu l-am încercat, deci nu-mi pot da cu părerea :D Apreciez că ne spui părerea ta despre diferite fonduri de ten. În felul ăsta știm și noi la ce să ne așteptăm atunci când le cumpărăm :)
    Te-am pupat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Matifierea si rezistenta la transfer sunt doua caracteristici pe care le caut mereu la un fdt. Chiar mi-as dori sa testez si eu acest fdt. Multumim ca ne-ai atentionat in ceea ce priveste culoarea. Sper sa nu fie o caracteristica generala a acestui fdt. Pare un fdt. f. bun (cel putin pentru tenurile mixte sau cu tendinta de ingrasare).

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum e textura,seamana cu cele gen L'Oreal Cashmere ori Estee Ideal Matt?Ma enerveaza ca majoritatea fondurilor de ten pentru piele grasa au textura lichid pudrata cu aspect silky care se strange in orice rid,pori ori scuame.Eu desi am probleme cu sebumul fac mai mereu scuame si arat horror cu asemenea formule sau cu cele spuma.Pana acum doar cele lichide m-au multumit,numai ca nu au asa buna acoperire si nici nu prea matifiaza.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ramona J., nu este ca cele 2 mentionate (nu se aseaza in pori sau riduri), insa bine ca m-ai intrebat ca am uitat sa mentionez ceva important in review. Asa cum am zis si la Photo Ready momentan am o portiune uscata pe pomete (pe care Photo Ready n-a accentuat-o), insa acesta de la Lancome da. Nu la modul ingrozitor, insa se vedea clar ca scoate in evidenta zonele uscate ale tenului (inca un punct negativ).

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, ai un blog award de la mine!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Camelia.
    am nunta in curand si sunt in cautarea unui fdt care sa se armonizeze cu tenul meu, sa nu fie diferenta intre fata si gat si restul cortpului, asta-i principala grija. am nevoie de acoperire medie caci nu am decat cateva pete ramase de la cosuri. tenul meu este mixt , doar zona nasului fiind grasa. si evident as vrea sa dureze. o sa-l incerc si acest fdt dar as mai dori cateva recomandari.
    multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  7. alexandra, iti doresti un aspect mat sau dewy/ glowy?

    RăspundețiȘtergere
  8. hmmm, pai cred ca mat caci am citit ca cele cu sclipici reflecta lumina

    RăspundețiȘtergere
  9. Poti incerca High Definition de la Make Up For Ever mai ales ca o sa faci o gramada de poze si o sa fii filmata, arata foarte natural si acopera foarte bine pe fata.

    RăspundețiȘtergere
  10. am incercat si eu fdt. am luat o mostra nunata 03Beige Diaphane. la lumina din sephora si la ce de la becul din casa era perfect. abia la neon si la lumina naturala se vede nuanta aceea de roz. si in plus mie nu-mi prea acopera micile probleme.
    o sa mai caut.

    RăspundețiȘtergere