FAKE MAC

12.5.10

De ceva vreme vreau sa scriu despre falsurile MAC din Romania (si va refer in speta la www.okazii.ro si alte siteuri de acest gen) si nu ma mira faptul ca sunt asa numeroase (si ebay-ul e plin de asa ceva), ci faptul ca exista oameni care chiar platesc bani pt. a cumpara un produs pe care scrie MAC cand multi stiu ca e imposibil sa fie un produs original la banii aia.

Poate sunt eu nebuna, dar eu cand cumpar un produs care nu se comercializeaza in Romania, ma documentez inainte si cumpar in cunostinta de cauza (exista atatea siteuri cu detalii despre fiecare colectie MAC aparuta vreodata, cu poze explicite, cu preturi si toate informatiile necesare pentru a cunoaste produsul chiar daca nu ai unde sa-l vezi/ testezi in Romania).

Am vazut pe okazii fond de ten MAC Hello Kitty 40 ml, rimel Hello Kitty, 12 nuante de glossuri cand in colectia respectiva nu s-au lansat nici fond de ten, nici rimel, iar numarul de glossuri a fost de 6. E atat de simplu de verificat! Mi-am permis sa ii spun vanzatorului sa scoata din descrierea licitatiei expresia "garantat 100% original" pentru ca mi se pare de prost gust total sa stii ca vinzi un fals si sa ai nesimtirea (nu pot folosi alt cuvant) sa sustii ca este real. Nu are sens sa va spun ce replici si injurii am primit (aveam niste produse de la MAC la vanzare si chiar stiam despre ce vorbesc si m-am adresat persoanei respective pe un ton frumos si cu argumente clare privind falsitatea produselor pe care le vindea); pur si simplu mi s-a facut scarba - a fost si momentul in care am decis sa nu mai aduc produse MAC spre vanzare. De ce? De ce m-as agita eu sa cumpar la preturi bune si sa incerc sa vand MAC la un pret decent cand romanului ii place sa cumpere falsuri si e si mandru de asta?

Cand am inceput sa scriu, nu intentionam sa scriu despre patania de pe okazii, dar ma gandesc ca e bine de stiu cu ce te poti confrunta cand ai "tupeul" sa vorbesti si sa ceri sa fii informat corect.

Sa revin totusi la ce vroiam initial sa scriu. Preturile produselor MAC le gasiti pe siteul lor oficial (exista un discount de 30% la produsele cumparate din CCO - cosmetic company outlet - iar detinatorii de card pro au un discount de maxim 40% care nu se aplica editiilor limitate). Deci acesta este maximul de discount care se poate obtine la un produs MAC - 40% in conditiile in care make-up artistii care beneficiaza de acest discount nu se ocupa cu comercializarea produselor deci e greu de crezut ca poti cumpara in final cu un discount atat de mare.

MAC nu are vanzari promotionale cum au alte firme (in ultimii 2 ani au avut datorita crizei financiare mondiale 2 family & friends sale cu o reducere de 20% la cumpararea de pe site - fapt nemaiintalnit pana acum la MAc), nu au kituri sau seturi speciale in perioade de sarbatoare, etc. (anul asta au avut un set cu un skinfinish, un fard mineral si o pensula 182SE la 59.50). Deci nu exista posibilitatea sa cumperi produse la preturi de nimic sau cu reduceri colosale, ca sa pti apoi vinde in Romania la modul: ruj - 15 ron (pret oficial 14 dolari), pigmenti - 25-35 ron (pret oficial 19,50 dolari), seturi de x pensule - in jur de 100 ron (pensulele MAC au preturi de la 16-18 dolari pana la 50 dolari; iar seturile special edition de 4/5 pensule au pretul in jur de 50 dolari).

O sa fac mai jos o lista a trucurilor de a descoperi falsurile MAC chiar si atunci cand nu stii multe despre aceste produse:

- fardurile MAC vin in cutii negre cu capac transparent de 1,5 g (editiile limitate pot avea alta culoare la ambalaj, insa forma ramane aceeasi), nu au oglinda, nu au aplicator (niciodata MAC n-a lansat nici un produs/ trusa cu bureti), nu au deschidere dubla (capac si in partea de jos) si mai ales toate fardurile au nume (pe fundul cutiei este un sticker cu nume, textura, greutate, etc.), nu exista fardul 2, 3, etc.

- paletele de farduri - MAC are paletele standard de 4 si 15 pentru refill uri, nu au in gama permanenta palete de 6, 8, 10, 12 farduri cum am vazut ca se poarta si mai ales nu au aplicatoare tip buretei (colectiile limitate sunt lansate cu truse de 5-6 culori si au pensula de aplicare - in general 213SE ; Hello Kitty a avut paleta de 4 culori full-size si fara aplicator); fiecare paleta are denumire (ex: 6 Cool Eyes: Infatuating Rose si are farduri trecute pe spate cu nume si textura) - nu exista paleta 1, 5, etc.

- pigmenti - cred ca este produsul la care te poti pacali cel mai usor (aici nu pot sa dau decat un sfat: atentie la denumire (nu exista numere cum am mai spus) - am vazut o gramada de falsuri la noi cu denumirea fardurilor MAC, nu a pigmentilor); toti pigmentii au pe fundul borcanelului un sticker pe care este trecut un cod (o litera + o cifra) si denumirea pigmentului (la produsele originale stickerul este argintiu si scrisul negru) - am vazut in Romania niste falsuri foarte reusite (sticker negru cu denumire si cod, ambalaj identic)

- fondul de ten - nu se lanseaza fonduri de ten cu anumite colectii limitate (genul fond de ten MAC Hello Kitty - nu exista asa ceva); sunt in gama permanenta si au acelasi gramaj tot timpul (30 ml - ma refer la cele lichide; nu exista varianta de 40/ 60 ml - exceptie: Face&Body care are 120 ml)

- rujurile - au acelasi ambalaj (ma refer la forma) ca cel ce se poate vedea pe site (editiile limitate pastreaza forma recipientului, schimba culoarea sau adauga anumite elemente artistice)

- pensulele - aici e de povestit o gramada - nu exista seturi de 10, 15, 20 pensule MAC (MAC are pensulele numerotate si se vand individual); se lanseaza cu anumite colectii seturi "special edition" de 4-5 pensule cu maner scurt (toate pensulele pastreaza numerotarea pensulelor standard si au inscriptia SE) - nu exista alte pensule/ seturi (acum cativa ani a fost un set de 8 pensule full-size si anul trecut a mai fost un set cu cateva pensule tot full-size insa aceste oferte sunt foarte rare si intr-un numar restrans); cred ca cea mai simpla regula aici este asa: daca ati vazut in vreun set aplicatoare buretei sau pensule nenumerotate, nu va mai uitati inca o data ca nu merita.

Am scris o gramada, insa sper ca toate informatiile astea sa fie de folos pentru cele interesate cu adevarat in produse originale (nu ma refer aici numai la MAC).

Sunt curioasa daca ati avut experiente cu produse false si cum le-ati rezolvat.

42 de comentarii

  1. Mi-am pierdut niste pensule si am gasit un set pe okazii, iar vanzatorul ma asigura ca pensulele sunt mac originale si din par natural. Cu un search pe goole am gasit un articol despre deosebirea pensulelor mac originale de falsuri. Alea de pe okazii erau falsuri. Nu i-am mai zis vanzatorului. In alta ordine de idei, mai aduuuuuuuuuuuuu mac! Ca suntem multe care luam de la tine:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Da si eu era sa-mi iau teapa cu niste pigmenti! Da era chiar greu sa-ti dai seama, chiar vanzatorul isi luase teapa de la altcineva si acum incerca sa-si recupereze banii. Dupa un search amanuntit pe google si youtube am descoperit diferentele, dar e greu cand nu ai produsul original in fata

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo, sa stii ca am citit cu mare emotie partea cu fdt, pentru ca am avut acel face&body urias, pe care il mentionezi si tu, pe care l-am primit cadou de la o prietena, iar cand ai pomenit ca sunt numai la 30 ml, m-am cam speriat. Apoi mi-am revenit:)
    Pe de alta parte, e pacat sa te dai batuta si sa nu mai aduci Mac, la cate stii despre aceste produse, vreau sa te incurajez sa faci un business din asta:)
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  4. @adela, cum ti s-a parut Face&Body?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru mine a fost prea fluid la vremea aceea, acum cred ca mi s-ar potrivi. Atunci aveam un ten incarcat, era dificil sa acopar cu o textura usoara. Dar era matasos si foarte natural. Era atat de fin, incat il aplicam si pe gat si decolteu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult pentru sfaturi, cateva le stiam, cateva nu. Oricum, farduri nu o sa cumpar niciodata de pe okazii, nu mai am incredere.
    Daca te hotarasti vreodata sa te reapuci de vandut produse MAC sau orice altceva, sunt fana ta no. 1 :-))!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am descoperit destul de tarziu acest blog...dar ma bucur ca la timp pt a nu lua o mare teapa de pe ocazii.ro.
    As vrea sa achizitionez produse MAC originale si sunt uimita cate fake-uri sunt pe net. Daca mai aduci MAC as dori si eu.
    Multumesc de sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
  8. buna!am facut scoala de machiaj acum 4 ani si abia acum m-am apucat sa-mi fac beauty case cu tot ce-mi trebuie. Am zis sa iau produse profesioanle si m-am gandit si la M.A.C. Cum la noi sunt greu de gasit am cautat si pe okazii si am luat produse in val de 400 de ron. apoi m-am gandit sa caut si pe google produse fake sa vad daca sunt originale sau nu si SURPRIZA!!! tot ce am luat sunt fake-uri. I-am lasat si comentariu persoanei de la care am luat ca sa stie si altii. Chiar tu ai reamintit-o mai sus :) unde sunt produsele aduse de tine??

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc pentru raspuns! Mi s-au parut cam dubioase acele seturi, pentru ca pretul pentru doar 4 pensule pe site-ul oficial depaseste suma pe care o cer cei de pe okazii.... ce sa mai zic de 24 bucati... Tu mai vinzi pensule MAC?

    RăspundețiȘtergere
  10. buna! am gasit pe un site romanesc produse Mac la vanzare.As putea sa iti dau link-ul, sa imi spui dc sunt originale? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim, lasa linkul si ma uit cand am timp.

    RăspundețiȘtergere
  12. pe un forum asemanator o tipa zice exact opusu,ca alea mac originale au 1,3 grame si se deschid dublu,chiar triplu :))

    RăspundețiȘtergere
  13. chiaR in clipa asta vroiam sa imi achizitionez de pe okazii o trusa Mac 24 culori( cadou 7 pensule MAC) la un pret foarte bun: cam 80 de lei. :) am intrebat vanzatorul daca prosusele sunt originale si mi-a spus ca produsele sunt de foarte buna calitate,toti clientii au fost multumiti si ca sunt importate din Anglia. am cautat si eu pe google diferenta dintre prosude Mac autentice si fake-uri,am gasit pe un blog (amintit de cineva mai sus) care sunt deosebirile,dar tot nu stiu ce sa fac.Nu am gasit ce imi trebuia mie,adica diferente la trusele de machiaj :( pana la urma cred ca o sa mai strang bani si ma duc la Mac Baneasa<sunt curioasa ce preturi au pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-ti arunca banii aiurea - e plin ebayul de truse d-astea de 24 de culori "MAC" si pensule cadou.

      Ștergere
  14. Ceau! Am nevoie de un mic ajutor din partea ta. Imi spui, te rog, cum pot achizitiona produsele lor cu discount? Cum pot intra in posesia unui card sau de unde se pot achizitiona produse outlet? Merci mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cardul MAC Pro il poti obtine de la magazinul din Baneasa, insa despre conditii trebuie sa intrebi acolo, nu iti pot da eu detalii. Am scris in postarea cu shopping online siteurile de unde se pot lua produse MAC originale, nu exista la noi outleturi.

      Ștergere
  15. pana la urma...care e alternativa pensulelor MAC, daca astea se gasesc atat de greu(sau sunt f scumpe)?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt multe alte pensule bune pe piata: Sigma, Real Techniques, EcoTools, etc.

      Ștergere
  16. Buna! multumim de sfaturi si te-as intreba ceva, te rog sa nu te superi: de unde aduceai produse? Si ai putea sa-mi dai niste idei de unde as putea cumpara estee lauder double wear cat mai ieftin dar original, altfel mai bine nu imi iau deloc, si Chanel podre universelle? m-am indragostit de cele si mi le-am propus drept cadou in cazul in care imi voi indeplini un obiectiv :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gasesti pe blog o postare despre siteurile online de unde am cumparat produse si nu au fost probleme.

      Ștergere
  17. Buna,

    apreciez experienta ta, de accea, imi poti spune, te rog, daca produsele MAC de pe http://www.aoro.ro sunt originale.

    Multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pozele sunt ale unor produse reale, insa nu stiu ce vand ei - n-am cumparat si nici n-am vazut vreun produs MAC luat de la ei.

      Ștergere
    2. Ok, mersi mult pentru raspuns...ai putea sa-mi recomanzi un site cunoscut de tine din RO de unde as putea sa le achizitionez?

      Ștergere
    3. Multumesc mult!

      Ai putea sa-mi recomanzi vreun site?

      O zi placuta in continuare!

      Ștergere
    4. Exista o postare pe blog cu siteurile de afara de unde am cumparat si au fost in regula (cauta shopping on-line), in Romania nu stiu sa te indrum spre ceva.

      Ștergere
  18. nu am putut gasii postarea ,poate ne poti ajuta tu...te rog

    RăspundețiȘtergere
  19. E utila lista pe care ai facut-o si mi-a placut exemplul legat de site-ul okazii

    RăspundețiȘtergere
  20. pe okazii utilizatorul total_beauty vinde fakuri, am luat trei palete naked2 si poza pe site e originala dar trusa e fake!
    http://www.okazii.ro/catalog?user_list=pro_cosmetics&sort=timp_ramas_desc

    http://www.okazii.ro/catalog?user_list=totalbeauty&sort=timp_ramas_desc

    RăspundețiȘtergere
  21. Cât pe ce sa imi iau o teapa cu o trusa Mac - fake. Thx!;)

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna :)Eu mi-am cumparat trusa Mac de pe okazii ...e cea cu 252 de nuante si un cadou set rimel eyeliner de la Bourjois...Acum nu stiu ce sa zic in privinta originalitatii ....Va las aici un link si astept o parere ...Va multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  23. http://www.okazii.ro/make-up/truse-make-up/trusa-machiaj-profesionala-farduri-252-culori-mac-trusa-farduri-mate-sidefate-pigmentate-rezistente-cadou-set-rimel-eyeliner-tus-de-ochi-bourjois-a129857940 Ce parere ai de trusa aceasta? Merci !

    RăspundețiȘtergere
  24. Anonim, nu exista truse MAC de 252 culori - am dat detalii despre ce truse sunt produse de MAC in postare.

    RăspundețiȘtergere
  25. buna, eu vand pe okazii :), chiar ma uitam la produsele de pe okazii MAC si nu integeleam de ce eu gasesc nimic la preturile acelea si cum le iau ei atat de ieftin. bine ca am dat de blogul tau ca ma mai chinuiam cateva zile cautand :)

    RăspundețiȘtergere
  26. si ai dreptate chiar nu merita sa te chinui sa adugi produsele originale pentru ca omul cauta cel mai ieftin si sunt multi care vor doar sa scrie MAC pe ambalaj

    RăspundețiȘtergere
  27. asa este, nu exista multe din produsele care spune cei de pe okazii ca ar fi originale..dar totusi de unde le aduc de scrie mac pe ele?

    RăspundețiȘtergere
  28. Ebay e sursa - e plin de produse "MAC".

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna...imi poti spune,te rog,daca stii ceva despre site-ul sales@mac-cosmetics-usa.ro...preturile sunt in lei, mai mici decat in magazin...site-ul arata f profi...ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu siteul, nu au nici o poza realizata de ei, sunt numai poze luate de pe internet, deci nu am cum sa emit vreo parere despre ce vand.

      Ștergere
  30. As vrea si eu sa fac rost de niste pensule mac...este un magazin in baneasa, dar ceva online?... din cate am vazut este un site sales@mac-cosmetics-usa.ro, dar nu stiu de ce, nu imi inspira incredere. am citit mai sus si am inteles ca tu vinzi produse mac .. :D cum facem si noi sa facem rost de aceste produse??:))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce ai inteles, dar n-ai inteles bine - eu nu vand nici un produs. Exista mai multe magazine MAC, nu numai cel de la Baneasa, gasesti acolo ce pensule iti doresti.

      Ștergere