Bocanila de Alice Clayton

11.2.21

Pentru mine momentele in care ma relaxez si ma detasez de tot ce e in jurul meu fac diferenta si ma ajuta sa imi pastrez moralul sus, chiar si atunci cand lucrurile nu sunt tocmai roz in jurul meu. Cititul este unul din lucrurile care ma ajuta sa fac asta si in ultimii ani am citit de multe ori carti usoare si amuzante care m-au facut sa zambesc. As fi putut sa ma uit la o comedie romantica, dar am preferat sa citesc. 

Astazi vreau sa va povestesc despre o serie care m-a facut sa zambesc larg si a fost o gura de "aer curat" cand in jurul meu era o mare nebunie. Am citit primele 2 carti, insa exista si o a treia cu aceleasi personaje care sper sa se publice in curand si la noi. Eu am luat cartile de aici, stiu ca seria scrisa de Alice Clayton are in total 5 carti, dar doar 3 sunt cu Simon si Caroline, personajele care m-au facut sa zambesc si cele de care vreau sa va spun azi mai multe.


Cand am cumparat Bocanila a fost un gest impulsiv, numele cartii fiind cel care mi-a atras atentia si m-a facut sa vreau sa citesc povestea. Nu auzisem de Alice Clayton si nici nu am cautat informatii despre carte, am pus-o direct in cos si am devorat-o intr-o seara, seara in care am ras destul de mult. E o poveste haioasa cu multe momente hilare, dar de care sunt sigura ca am avut parte multi dintre noi in diverse etape din viata noastra. Desi e o carte usoara, are pasaje care te fac sa te gandesti la anumite lucruri si sa realizezi ca uneori ne grabim sa judecam, luandu-ne doar dupa aparente si trecutul nostru.
 
Mi-a placut mult de tot Bocanila si m-am gandit ca daca s-ar ecraniza clar as vrea sa vad filmul, dar n-am stat sa caut informatii si habar n-aveam ca povestea nu se termina acolo. Multe luni mai tarziu am vazut intamplator Amor la Sausalito si n-am stat pe ganduri, am comandat-o direct si asa am aflat ca seria e mult mai lunga si povestea lui Simon si a lui Caroline continua. Am citit-o tot intr-o seara si, desi am zambit mult, nu mi-a placut la fel de mult ca prima si cred ca motivul este ca nu mi-a placut in mod deosebit Caroline ca personaj in partea a doua, in timp ce mi-a placut foarte mult Simon. Nu o sa stric placerea nimanui de a o citi, va mai spun doar ca un personaj remarcant in seria asta este motanul lui Caroline, iar Amor la Sausalito merita citita si doar pentru epilog.

O sa cumpar clar si partea a treia cand o sa apara si daca cumva se vor publica si celelelte doua carti din serie o sa le citesc sigur. Imi place cum scrie Alice Clayton, mi se pare foarte reala si actuala, cu o doza de umor si cu mici picanterii care fac lectura cu atat mai spumoasa. Asta e genul de lectura de weeekend sau de vacanta, potrivit pentru momentele cand vrei doar sa te relaxezi si sa zambesti sau de ce nu sa-ti lasi imaginatia sa se desfasoare in voie.

Voi ce carti cititi? Alegeti din cand in cand si lecturi usoare si amuzante, ca pentru vacanta?

4 comentarii

  1. Deși printre lecturile mele se găsesc mai mult cărți seriose și/sau triste... am și eu momente când vreau doar ceva simplu, relaxant și amuzant. Am citit - de pildă - multicele romane polițiste de Andrea Camilleri și de Chandler tocmai pentru că sunt presărate cu dialoguri și gânduri amuzante.
    Nu știu sigur dacă m-ar prinde umorul din seria asta, dar poate încerc vreodată Bocănilă, m-ai făcut curioasă. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ma duc spre lecturi d-astea usoare si funny cand ma copleseste ce in jurul meu, uneori ma apasa unele carti si prefer sa astept momente mai bune sa le citesc daca subiectul este unul trist sau care cred eu ca poate sa-mi starneasca emotii puternice.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Imi face mereu placere sa va povestesc despre lucrurile care ma fac sa zambesc. :)

      Ștergere