Despre fericire ...

29.5.20


Am vrut de multe ori in ultimele saptamani sa scriu despre fericire, despre iubire, despre viata, dar de fiecare data ceva m-a oprit si mi-am dat seama ca m-as forta sa scriu, chiar daca ideile sunt formate in mintea mea de ceva vreme. Sunt multe momente cand as vrea sa scriu lucruri mult mai personale, sa va spun ce-am invatat eu din alegerile, mai bune sau mai putin bune, pe care le-am facut de-a lungul vietii, insa sunt reticenta in a expune anumite aspecte din viata mea si cred ca multe dintre voi intelegeti exact ce ma retine si de ce prefer sa fie asa.

Consider ca fiecare dintre noi are dreptul sa traiasca si sa faca ce vrea, atata timp cat actiunile nu afecteaza alte persoane si nu este absolut deloc normal sa ajungi sa explici motivele pentru care te imbraci, mananci sau traiesti intr-un anumit fel in fata unor persoane care habar n-au cine esti si ce-ai facut in viata asta. Exista atat de multa mizerie in mediul asta on-line, mizerie nejustificata, oamenii care isi dau cu parerea despre orice si se cred judecatorul suprem, incat mie imi vine cateodata sa le ard un dos de palma doar sa ii trezesc, chiar daca nu sunt un om violent si consider ca poti rezolva lucrurile in moduri mult mai elegante si mai subtile.

Fericirea este ceva ce tine strict de fiecare dintre noi si nu ar trebui sa ne preocupe ce face x si y ca sa ajunga la fericire, la acea fericire care pe ea/ el o/ il multumeste. Nici eu nu inteleg oamenii care "mor" de foame 11 luni pe an ca sa "traiasca" pe picior mare 7-10 zile cat pleaca intr-o vacanta, dar nu e treaba mea sa ma preocup de asta si nici sa judec pe cineva, asa cum nu imi fac griji pentru x care nu isi plateste chiria ca sa isi ia nu stiu ce haina de firma sau nu stiu ce telefon.

Ceea ce ma preocupa pe mine este propria mea fericire, acea fericire care tine strict de mine si care are legatura directa cu ceea ce am trait si cu ceea ce sunt eu. Nu vreau sa fiu fericita doar cand plec undeva sau cand ies undeva, vreau sa fiu fericita in fiecare zi a vietii mele, vreau sa fac acele lucruri care ma fac sa zambesc si care imi mangaie sufletul. Nu vreau sa explic nimanui de ce fac anumite alegeri, dar ma simt impacata si multumita atunci cand pot sa arat un alt mod de a face lucrurile si cand stiu ca cineva a facut o alegere mai buna intr-o anumita privinta pentru ca s-a simtit inspirat de ce-a vazut, citit sau auzit. 

Asta sunt eu, asta este ceea ce sufletul meu simte si sunt mai mult decat impacata cu cine sunt astazi. Nu am ajuns usor aici si, privind in urma, stiu ca mi-am complicat singura existenta de foarte multe ori, insa e clar ca asta e drumul meu si asa a trebuit sa se intample ca sa invat si sa fiu ceea ce sunt. Tu cum vezi astazi fericirea?

10 comentarii

  1. Cereces Loredana29 mai 2020 la 15:18

    Asa ar trebui ca fiecare din noi sa ne vedem de vietile noastre!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ar fi cel mai bine, dar e atat de usor sa arunci venin si sa vorbesti fara sa ai habar. Weekend frumos!

      Ștergere
  2. Buna! Frumos articol! Imi e foarte greu sa vb.despre problemele mele personale chiar si cu apropiatii,rudele asa sunt eu..sint capricorn si nu te las sa stii mai mult decat vreau eu sa stii...te ajut ,te ascult daca vrei sa vb.si nu pun intrebari asa ca la fel astept si eu de la ceilalti stiu ca uneori am avut de pierdut dar nu imi place sa vad ca incerci sa afli ceea ce nu te priveste si daca vad asta pun capat si o termin ...si nu ma mai intorc sunt foarte hotarata !asa ca langa mine au ramas cei care au inteles ca asta sunt si nu am de gand sa ma schimb,au ramas putini asta e!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem diferiti si fiecare dintre noi are dreptul sa faca cum e bine pentru el. Sa ai zile frumoase!

      Ștergere
  3. Fiecare e invatat sa trăiască intr-un fel anume. Nici eu nu inteleg persoanele care stau cu chirie și își cumpără mașina noua în rate în loc să își cumpere o garsoniera,cei care preferă să facă foamea doar pentru a-si cumpăra haine de firma și sunt nșpe mii de alte exemple. Dar sunt genul de persoana careia nu ii pasă de x,y și z și mă interesează fix de familia mea

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca fiecare ar fi fericit cu adevarat daca chiar ar fi preocupat de propria fericire si nu de a analiza ce fac altii. Stiu ce spui, mai ales ca esti expusa in online oamenii sar sa judece tot.... de parca te cunosc atat de bine. Ai trecut prin atatea si cred ca acum stii si mai bine ce e fericirea pentru tine :). Eu una am si ales sa nu comentez prea mult despre lucrurile cu adevarat importante, oricum expun diverse lucruri prin tot ce fac in online si cred ca reteta e buna, zonele acelea ale mele chiar raman ale mele si de acolo vine si fericirea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E cea mai buna alegere asta, la postarea asta chiar nu am aprobat un comentariu care imi spunea ca mint mult si prost pentru ca sunt satula de oameni care habar n-au ce sunt sau nu sunt azi, ce am trait sau nu ultimii ani, dar "stiu" totul despre mine. Expunerea asta vine cu multe lucruri naspa, dar si cu altele frumoase.

      Ștergere
  5. Sunt foarte multe lucruri cu care rezonam...sincer eu de multe ori ma rog să-mi dea Dumnezeu înțelepciunea și puterea de a fi un om mai bun... Fac tot posibilul sa ma bucur de fiecare zi, încerc sa nu ma uit la ceea ce au alții, sa ma mulțumesc cu ce am și sa ma bucur de familie.... Viața este prea scurta și prea grea ca să nu o trăiești în armonia casei tale, a familiei tale... Îți doresc toată liniștea sufleteasca posibila...ai grija de tine și cauta fericirea acolo unde crezi tu ca îți este bine...esti o persoană minunată

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fie tot asa si sa te bucuri de fiecare moment si fiecare lucru frumos care ti se intampla in viata.

      Ștergere