Real Techniques Bold Metals - original versus fake

9.1.16

Despre pensule v-am povestit de multe ori pe blog, la fel si despre fakeuri (daca ma cititi de ceva vreme probabil va amintiti, in ultima vreme n-am mai abordat subiectul asta, desi pe Facebook v-am tot spus sa aveti grija de unde cumparati, e plin de fakeuri si sunt din ce in ce mai bine realizate), iar astazi vreau sa revin asupra acestui subiect, iar pensulele de care vreau sa va spun sunt cele din colectia Bold Metals de la Real Techniques. E plin pe ebay si pe aliexpress de astfel de pensule, dar si pe diverse pagini de pe Facebook care vand produse cosmetice si pensule.

Eu am cumparat 300 Tapered Blush din colectia Bold Metals de la Real Techniques de pe Makeup Shop de Black Friday cu 82 lei (pretul normal este 121) si am folosit-o de cateva ori, insa nu m-a impresionat si nici nu cred ca merita atatia bani (asta e parerea mea personala acum, o s-o mai folosesc si daca imi schimb parerea o sa va povestesc mai multe despre ea). Daca vreti pensule RT va recomand sa ramaneti la variantele normale si sa le luati de pe iHerb, diferentele de pret sunt mari si chiar si cu transportul de 4 dolari iesiti mai ieftin si aveti si garantia produselor originale (daca nu ati comandat pana acum de pe iHerb la prima comanda beneficiati de o reducere de 5 dolari care practic acopera transportul) - aici puteti sa vedeti ce preturi sunt la ei (Deluxe Gift Set este inca la oferta la mai putin de 80 lei si sunt 5 pensule in set) si sa faceti o comparatie, am pus si codul de reducere in link in cazul in care vreti sa comandati ceva pentru prima oara.

Dar sa revin la subiectul postarii ... pensula 300 pentru blush, am comandat originalul de pe Makeup Shop asa cum spuneam mai sus si m-am gandit de atunci sa cumpar si o varianta de pe aliexpress si sa vad diferentele, mai ales ca m-a intrigat faptul ca multe de acolo se vand cu cutie si branduite, diferenta de pret e uriasa, preturile pornind de la 2 dolari. Am comandat 2 de pe aliexpress, de la 2 vanzatori diferiti (una branduita si una nu - sa vad diferentele), insa una a fost trimisa gresit si prin urmare n-am decat una acelasi model (300). Nu aveam de gand sa scriu despre asta, a fost mai mult pentru curiozitatea mea, dar cand am vazut cum arata cea primita de pe aliexpress mi-am dat seama ca e mai bine sa scriu.

De ce spun asta? Pentru ca e foarte usor sa nu-ti dai seama ca e un fake, mai ales daca vezi pensula in cutie intr-un magazin sau la cineva (o sa va povestesc si despre ambalaj imediat). Pana si eu am avut dubii cand am desfacut coletul si am luat prima data cutia in mana, de-abia cand am analizat cu atentie pensula si am tinut-o in mana mi-am dat seama ca e fake. 

Greutatea e primul indiciu care va poate ajuta, mai ales daca nu ati vazut o pensula originala Bold Metals si nu stiti cum arata, dar din pacate nu este de nici un ajutor in cazul cumparaturilor on-line. Pensulele originale au o greutate, in timp ce fakeurile sunt extrem de usoare. Forma si textura perilor este un alt indiciu bun, dar e greu sa observi daca nu ai studiat cu atentie originalul si nu stii detalii. In cazul pensulelor pentru fata culoarea manerului este usor diferita, insa e foarte greu sa realizezi asta daca nu vezi un original langa un fake - cele originale au maner rose gold in timp ce fakeurile au manere aurii. 

Perii sunt usor diferiti (mi-a fost foarte greu sa-mi dau seama daca sunt sau nu diferiti pana n-am incercat efectiv pensula), insa ambele variante sunt extrem de fine (as inclina sa spun ca cei de la pensula fake par mai plastifiati, nu stiu exact ce material sunt, insa dupa prima spalare textura lor este identica pentru ambele pensule). Pensula fake nu "ia" atat de bine produsul, insa la aplicare nu-s probleme. Nu a pierdut nici un fir de par, se spala usor (mult mai usor decat originalul, insa trebuie atentie la clatire) si se usuca repede. Probabil ca nu toate fakeurile de pe piata sunt la fel, asta pe care am nimerit-o eu insa e buna. Nu as compara-o cu originalul, insa pentru cat a costat (2 dolari si un pic) e o pensula functionala. Nu va pot recomanda vanzatorul de la care am luat-o pentru ca a mea a venit extrem de greu si a venit si cu manerul dezlipit, dar gasiti multe variante daca vreti sa cumparati.


In ceea ce priveste ambalajul e destul de inselator pentru ca diferentele sunt doar la detalii - marimea fontului, culoarea partii de sus, spatiile dupa virgule, etc. Cutia de plastic este identica cu originalul, are toate elementele trecute (inclusiv numarul pensulei pe partea de sus, codul de bare - puteti sa vedeti si voi in pozele de mai jos), are toate partile de plastic pentru a sustine pensula (unele fakeuri au in plus o folie de plastic pe pensula pe care originalul nu o are). Daca nu pastram vechiul ambalaj sa le compar mi-ar fi fost foarte greu sa realizez ca e un fake daca doar ma uitam la ea, e vorba doar de detalii mici care de obicei scapa ochiului.


Va spuneam ca am luat si o varianta nebranduita, insa mi-a fost trimisa pensula gresita. Comandasem aceeasi pensula pentru blush ca sa le pot compara si am primit pensula pentru contur, care si ea a venit dezlipita (se pare ca este o problema comuna) si care este si mai ciudata pentru ca partea metalica este rose gold si este exact cum sunt cele originale (insa fara brand si numar), iar manerul este auriu si din plastic. Perii sunt la fel cu cea fake pentru blush, deci banuiesc ca-s facute in acelasi loc. Nu a pierdut peri, insa nici n-am apucat s-o folosesc ca sa vad ce si cum (a venit si ea tot zilele trecute).


Si exact cand scriam eu postarea asta mi-a mai ajuns un colet cu o pensula luata in acelasi scop - sa vad ce si cum e, o sa va povestesc despre comanda de pe siteul de unde am luat-o cu alta ocazie, am luat mai multe lucruri (pensula a fost luata doar din curiozitate, ma asteptam la un fake) si vreau sa vi le arat pe toate pentru ca merita. Ambalajul (cutia) de data asta este original, insa pensula nu stiu daca e sau nu. Nu am originalul sa le compar, chiar nu stiu sa va spun daca e originala sau nu, as inclina sa spun ca da. M-am tot uitat la poze cu pensule, am analizat-o pe toate partile si sunt 98% sigura ca e originala ... e luata de aici, sigur o sa ma intrebati asta pana apuc eu sa va povestesc si de restul produselor.


Cam asta am avut sa va povestesc ... aveti grija de unde cumparati daca va doriti variantele originale, ar fi pacat sa aruncati o gramada de bani pe niste fakeuri pe care le puteti cumpara cu o suma infima de pe siteuri precum aliexpress. In ceea ce priveste pensulele, originalul mi se pare prea scump pentru ceea ce e (ma refer la pensula de blush, pe ea am incercat-o, in privinta celorlalte nu stiu ce sa zic, nu ma atrag foarte tare), iar fakeurile sunt decente pentru pretul lor. Insa nu le-as compara, sunt niste copii bune si atat, exista clar diferente in privinta perilor si a modului cum aplica produsul.

Ce ziceti? Cat de usor e sa te lasi pacalit de mirajului originalului care nu e chiar atat de original?

12 comentarii

  1. Numai eu cred ca pensulele astea bold sunt mult prea scumpe?
    Nu am niciuna si nici nu ma tentează sa le cumpăr.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu mi-am luat niciodata pensule din on-line. Este unul dintre articolele pe care imi place sa il studiez inainte de a-l cumpara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt anumite pensule pe care nu ai cum sa le vezi inainte pentru ca nu sunt disponibile la noi, pe mine nu ma opreste asta sa cumpar daca vreau ceva anume.

      Ștergere
  3. Eu m-am lămurit în privința colecției Bold Metals de când le-am studiat mai bine în Debenhams, nu mi se par atât de fabuloase pentru preț. Dacă n-aș avea ce face cu banii aș lua una doar pentru aspect (trebuie să recunosc că arată bine de tot), să fie de colecție, dar mai bine cred că mă abțin.
    Cât despre fake-uri, uneori e ușor de te păcălești, la cât de reușite sunt unele dintre ele. Dar în alte cazuri e prea evident, cine crede că primește de exemplu o paletă Naked (că tot sunt atât de populare fake-urile lor) originală la 70 lei e naivă și/sau complet neinformată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aspectul e singurul care face diferenta. In multe cazuri e vorba si de snobism, nu conteaza ce e Naked sa scrie. :)

      Ștergere
  4. Mulţumim pentru comparaţia atentă pe care ai făcut-o pe blog. :) Mă simt mai informată, iar pozele făcute sunt de un real ajutor.

    Nu deţin nicio pensulă Real Techniques, însă ştiu că toată lumea le laudă. Mă bătea gândul să îmi cumpăr una pentru pudră (nu am cumpărat pudră fiindcă nu am pensulă pentru ea şi nu mi-am cumpărat pensulă pentru că nu am pudră… :D viaţa mea e o dilemă constantă, ce să mai :)) ), însă preţul m-a descurajat. Încă încerc să mă mai documentez şi caut recomandări pentru ceva mai accesibil, dar de o calitate decentă.

    Cât despre fake-uri, mi se pare incredibil de frustrant faptul că persoanele care le falsifică au ajuns să facă nişte copii atât de fidele (din punctul de vedere strict al aspectului, fiindcă, de obicei, nu afli ce ai cumpărat decât după ce ai plătit produsul şi îl ai în mâini acasă) încât e aproape imposibil să îţi dai seama de originalitatea unui produs. Nu-mi place că suntem nevoiţi să facem pe detectivii de fiecare dată când mai dăm de câte un magazin online, fiindcă ştim de ce sunt în stare vânzătorii… :(

    Chiar în cazurile în care deţin informaţiile necesare despre falsuri, aşa cum ai spus şi tu, de multe ori, fără a avea ambalajul/produsul original în faţă pentru a face o comparaţie directă, e foarte greu de sesizat vreo diferenţă.

    În orice caz, mi-a plăcut postarea ta şi m-a ajutat şi în a face o alegere referitoare la cumpărarea acestor pensule. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-au fost de ajutor informatiile, setul de la RT de care am mentionat in postare ca este la oferta pe iHerb are pensula Multi Tasking care e perfecta pentru pudra. :)

      Ștergere
  5. Eu una ma indoiesc ca ceva de pe sammidress este original, mie tot ce e pe siteul ala mi s-a parut foarte foarte prost calitativ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E dreptul tau sa ai dubii, eu iti spun ce-am primit. :)

      Eu am o singura geanta de la ei, care are aproape 2 ani si e impecabila, iar ce mi-a venit acum la comanda (partial, mai astept cateva chestii) arata chiar bine, poate s-au mai schimbat lucrurile.

      Ștergere
  6. Am vazut si eu seturi de face-uri in magazine, atat pensulele, cat si buretelul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am comandat si eu o pensula de pe aliexpress. Sunt curioasa ce va veni ( si cand....).
    Am mai luat buretei pentru machiaj (de pe cndirect) si am fost la fel de multumita ca de cei pe care i-am incercat la salonul unui make-up artist foarte bine cotat din Iasi (nu dau nume fiindca nu-si merita nici macar publicitatea negativa). Diferenta de pret a fost colosala pentru exact acelasi produs (si implicit aceeasi calitate): de la 90 ron pentru 2 bucati - cu cat ii puteam achizitiona de acolo, pana la 1 dolar/bucata- cu reducere si transport gratuit.

    RăspundețiȘtergere