Piele iritata? Mi se intampla si mie!

15.3.14

Am mai spus si cu alte ocazii pe blog ca am pielea sensibila, ceea ce n-am precizat cred este ca am pielea sensibila pe corp, nu pe fata. De cand ma stiu m-am iritat, inrosit, mi-au aparut diverse, m-a mancat pielea. Pot trece cateva luni bune fara sa se intample nimic si intr-o buna zi sa ma inrosesc de la cine stie ce. 

De-a lungul timpului am avut cateva episoade de dermatita de contact destul de urate, nici nu vreau sa ma gandesc la cel din 2002 cand am ajuns de urgenta la spital cu labele de la picioare pline de sange (a fost ceva ingrozitor, n-am crezut vreodata ca picioarele mele vor mai arata normal - pielea semana cu scoarta de copac, iar medicul care m-a primit la urgente atunci mi-a spus ca daca mai stateam 2 zile faceam gangrena, ca sa va faceti o idee de cat de rau era, si nu pentru ca nu m-am tratat, ci pentru ca nu gaseau un tratament care sa functioneze).

Un alt episod urat de care imi amintesc a fost acum cateva ierni cand mi-a aparut pe gat din senin o iritatie de mama focului - ziceai ca m-a ars cineva, m-am enervat, aveam un pulovar pe gat si m-a terminat. O alta amintire urata este de acum cateva veri cand m-am iritat la subtioara, de a trebuit sa stau cu mana ridicata cateva zile ca ma ardea daca se atingea pielea de ceva. Cauzele pot fi diverse - contact cu un anumit material, transpiratia (nici nu vreau sa-mi amintesc verile trecute cand ma culcam ok si ma trezeam iritata in te miri ce zone) sau chiar pe sistem nervos.

V-am povestit toate astea ca sa faceti o idee de experienta mea cu pielea sensibila si usor iritabila si sa va pot povesti despre produsul pe care l-am incercat in ultima perioada - este vorba de crema Redskin de la Moraz (gasiti aici detalii despre ea).


Am incercat de-a lungul timpului si alte creme de acest gen, insa in cel mai fericit caz isi faceau efectul pe moment si atat. Nu m-am grabit sa scriu despre crema asta pentru ca am vrut sa vad in timp ce se intampla si sa o testez in mai multe situatii. Si s-a nimerit sa am 3 probleme diferite in perioada asta: o rana la mana facuta de o taietura in carton (daca ati patit-o stiti in ce hal ustura), o iritatie destul de urat pe abdomen (cauzata de transpiratie) si una pe mana de la o bratara pe care am purtat-o.

Pielea era rosie si ma manca (cea de pe abdomen a fost chiar mai urata pentru ca am patit-o in somn si m-am scarpinat fara sa-mi dau seama si dimineata cand m-am trezit rana supura) si m-am gandit ca va dura zile pana sa-si revina. N-a fost chiar asa, am aplicat crema imediat si am tot repetat asta de cateva ori pe zi. Primul lucru pe care l-am observat a fost ca mancarimea nu mai era atat de insuportabila, iritatia a disparut a doua zi si nu au ramas semne (pe abdomen imi facusem titamai rana de la scarpinat).

Crema are o textura usoara si intra imediat in piele (nu lasa vreo pelicula grasa asa ca nu e nevoie sa asteptati ca sa va imbracati), mirosul este unul placut, chiar nu i-am gasit nici un minus (nici nu l-am cautat foarte tare pentru ca imi place mult).

Era sa uit - am folosit-o si pe Bella, intr-o zi am gasit-o cu o rana destul de urata pe corp (cat am fost eu plecata s-a scarpinat in nestire, nu stiu cauza), i-am dat de 2 ori cu crema si rana s-a vindecat frumos. Am uitat sa ii dau mai multe zile pentru ca nu s-a mai scarpinat si rana deja era in vindecare.

Imi place crema? Da! O recomand? Da! (daca aveti probleme ca cele de care am mentionat mai sus si inca n-ati gasit o solutie eu zic s-o incercati, e posibil sa functioneze si in cazul vostru)

10 comentarii

  1. Foarte interesant, nu stiam de acest produs. Eu ma irit de la hainele groase, si stiu ce inseamna. Thanks for sharing ! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am cautat o gramada un produs care sa si faca ceva si am fost dezamagita de atatea ori. :)

      Ștergere
  2. Nu am asemenea probleme, dar e bine de stiut in caz de nevoie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am probleme de genu dar Ma bucur ca ai prezentat acest produs, pentru ca sunt destule persoane cu siguranta care acum cauta solutii si aceasta crema poate fi rezolvarea Lor.
    Pupici:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se stie niciodata cand te iriti de la ceva, mai bine sa nu se intample, dar si daca se intampla e bine sa stii ce functioneaza.

      Ștergere
  4. baietelul meu a facut dermatita pe obrajori...am incercat detoate si nimic. o sa oincerc poate are efect

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi ca cei de la Moraz au produse pentru copii, poate gasesti ceva ce-ti trebuie, eu am incercat 3 produse de la ei si toate mi-au placut.

      Ștergere
  5. Este bine de știut, mai ales că nu aflasem de această cremă.Mi se mai irită și mie pielea de la câte un material sau detergent, mai ales vara, dar nu am ajuns la episoade așa drastice cum sunt cele povestite de tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine sa nu ajungi vreodata, dar cum ziceam si mai sus nu stii niciodata cum reactioneaza pielea la ceva.

      Ștergere