Yves Saint Laurent Teint Majeur Luxurious Foundation - Ultimate Radiance

9.2.14

Este primul fond de ten pe care il incerc de la Yves Saint Laurent, intotdeauna mi s-au parut mult prea scumpe produsele lor de machiaj si fondul asta de ten nu face exceptie, ba chiar e mai scump decat altele fiind dintr-o gama de lux (Teint Majeur). Pretul lui sare de 300 ron, insa eu l-am luat cu mai putin de 50 ron la o oferta pe StrawberryNET (nu degeaba este unul din siteurile mele preferate pentru cumparaturi on-line).


O sa incep cu ambalajul - fondul de ten este intr-un borcan de sticla, care arata foarte elegant, dar nu este deloc practic, mai ales ca are printre ingrediente ciuperca tineretii eterne (Ganoderma Lucium) si inca 2 ingrediente "stralucite" - cum se lauda producatorul (hazelnut aligo-peptides si almond proteins - nu are sens sa traduc denumirile), care ar trebui sa imbunatateasca vizibil conditia tenului, dar tinand cont de ambalaj, clar n-au cum s-o faca. In cutie am gasit o mini pensula pentru aplicare (n-am incercat-o, dar calitatea nu e deloc proasta, pentru cineva care obisnuieste sa-si retuseze machiajul pe timpul zilei ar putea fi utila) si o mostra a cremei din aceeasi gama (care mi-a placut mult).


In ceea ce priveste fondul de ten sunt multe de spus, dar o sa incep cu concluzia - imi place la nebunie! Textura este foarte cremoasa si te duce cu gandul la un produs de lux (nu degeaba se lauda cu luxurious in denumire), se intinde foarte usor pe ten si uniformizeaza foarte bine (lucru care, spun ei, s-ar datora extractului de bujor alb care are proprietatea de a calma roseata si a neutraliza petele pigmentare). De asemenea fondul de ten contine complexul Ampli Light+ care capteaza lumina naturala si da tenului un aspect sculptat. Nu stiu cat de reale sunt cele spuse de producator, insa pot sa va spun ca pe ten arata intr-un mare fel.

Am folosit la viata mea destul de multe fonduri de ten scumpe, din game de lux, care se laudau cu efecte minune, unele mi-au placut, altele nu, insa fondul asta de ten are ceva deosebit. Se simte foarte usor si natural pe fata, se adapteaza foarte bine (eu am nuanta 4 si mi-a fost teama ca o sa fie un pic prea inchis pentru mine), acoperirea este medie (eu nici nu am cine stie ce de acoperit, deci pentru mine e mai mult decat suficient), uniformizeaza foarte bine si rezista o zi intreaga pe ten (cel putin pe tenul meu normal).

Aspectul final este un ten curat, catifelat si radios, obtinut fara prea mult efort. Nu am cu ce alt fond de ten sa-l compar pentru ca nu-mi aminteste de nici un alt produs de genul asta incercat, are ceva unic, care il face deosebit de tot ce-am incercat pana acum. Nu pot sa spun daca chiar imbunatateste conditia tenului pentru ca nu l-am folosit zilnic, ci doar ocazional.


Singurul lucru care nu-mi place in mod deosebit (in afara de ambalaj, de care am scris mai sus) este mirosul - desi este un miros placut care te duce cu gandul la o experienta relaxanta si din alta lume este mult prea puternic. Eu il aplic cu Expert Face Brush de la Real Techniques si dupa ce o spal inca mai simt mirosul in peri, miros care, repet, e mai mult decat placut, insa e prea mult.

L-as cumpara din nou? Da, daca l-as mai gasi la o oferta buna, oricat de mult imi place (si-mi place cat sa va spun ca este in top 5 fonduri de ten incercate pana acum) n-as da atatia bani pe el, nu in conditiile in care nu am probleme deosebite cu tenul, care sa justifice achizitia unui produs atat de scump.

L-ati incercat? Ati da atatia bani pe un fond de ten?

8 comentarii

  1. Foarte scump!! Cu siguranta nu as da atatia bani pe el, cand exista o gramada de produse foarte bune la preturi accesibile .M-ai facut curioasa , trebuie sa recunosc...daca il gasesc la oferta am sa-l iau si eu.
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  2. M-a cucerit descrierea ta insa ambalajul are un maaare minus :( In borcanel se contamineaza cu fel si fel de bacterii, eu de obicei evit cremele/mastile in astfel de ambalaj.. In rest pare a fi minunat,mi-ar placea sa il incerc. Am sa fiu cu ochii pe strawberry :d
    O duminica frumoasa iti doresc! pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Toate bune pana parfum. Pe mine Youth liberator ma tenteaza de la ei, dar e obscen de scump.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce ispita! Cand citesc despre un nou fond de ten ma apuca nebunia si vreau sa-l testez si eu:)) Am incercat un fond de ten Yves Saint Laurent, nu-mi amintesc exact care, dar sigur nu acesta, insa din cauza nuantei prea inchise, nu mi-am putut da seama de comportamentul lui pe fata, eu amestecandu-l cu alta marca. Creionul anticearcan de la ei am auzit ca e bun. L-ai incercat?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce oferta buna ai gasit! La pretul asta si eu l-as incerca. Mi se pare putin ciudat si neigienic cum e ambalat..in rest arata precious :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Anamaria, sunt si alte produse bune, dar nu sunt ca asta, mi-am dat seama ca am mai incercat ceva asemanator de la LaPraire care e de vreo 2-3 ori mai scump si ala chiar nu mi-a placut in mod deosebit.

    Alexandra, ambalajul e o problema din cauza faptului ca intra in contact cu aerul, nu stiu de ce au preferat varianta asta.

    Alice, da, poate apare la vreo oferta pe StrawberryNET (acum e vreo 260 sau asa ceva), nu se stie niciodata. :)

    Amici, te referi la Touche Eclat? Nu l-am incercat, mi se pare prea scump, sunt variante mult mai accesibile care fac acelasi lucru.

    Diana, da, in general profit de astfel de oferte daca vreau sa incerc un produs scump.

    RăspundețiȘtergere
  7. Un minus si de la mine pentru ambalaj. M-as orienta spre altceva, dar daca l-as prinde la o super reducere, i-as acorda o sansa :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Diana, trebuia sa aiba si el o problema, nu? :)

    RăspundețiȘtergere