Rosacee? Cuperoza? Rosaliac Ar Intense poate fi solutia!

18.2.14

Cand am primit noul serum intensiv anti-roseata lansat de cei de la La Roche-Posay - Rosaliac Ar Intense - m-am gandit cat de bucuroasa as fi fost acum vreo 10 ani daca exista pe piata. Nu am avut niciodata probleme majore cu tenul, dar m-am chinuit niste ani cu cuperoza (caracterizata printr-o roseata permanenta la nivelul obrajilor), asa ca stiu ce inseamna sa ai fata rosie si sa nu stii ce sa faci (nu are sens sa va spun cate primere verzi am cumparat de-a lungul timpului ca sa combat problema asta).

In timp cuperoza a disparut complet (asa cum nu stiu cauzele aparitiei, nu stiu nici factorii care au favorizat disparitia ei), insa eu mai vad o roseata foarte putin pronuntata pe barbie si in zona fruntii (intre sprancene), nu este vizibila pentru cei din jur, dar eu stiu ca exista. Asa cum am stiut si cu cuperoza, nu m-am simtit niciodata prost din cauza asta pentru ca a fost ceva usor, dar stiu foarte bine ce inseamna sa te deranjeze ceva la tine si sa nu gasesti solutii. Si am in jurul meu destui oamenii care se inrosesc rau atunci cand sunt emotionati, cand sunt supusi stresului sau trebuie sa faca fata unei situatii mai putin placuta. De multe ori roseata este asociata cu senzatia de piele care tine, intepaturi si arsuri. Din fericire eu n-am avut parte de asta, deci nu stiu cum e.


Sa revin la serumul din gama Rosaliac (puteti gasi aici mai multe informatii despre el - din gama face parte si gelul micelar demachiant pe care nu l-am incercat, dar care mi se pare un produs interesant) pe care l-am folosit zilnic in ultimele saptamani. L-am aplicat atat dimineata, cat si seara, uneori o singura data pe zi, alteori de 2 ori, in functie de cum am simtit pe zonele predispuse la roseata.

Imi place foarte mult ambalajul si sistemul de inchidere/ deschidere (rotire stanga/ dreapta - deci este foarte usor de luat in calatorii pentru ca nu exista riscul sa curga produs), textura este foarte placuta si intra imediat in piele si se poate aplica fondul de ten peste el fara nici o problema.


In ceea ce priveste efectele, cred ca asta e cel mai important la un produs de genul asta si cred ca doar o persoana care stie ce inseamna o roseata a pielii poate sa spuna daca are sau nu efect, imediat dupa aplicare eu am vazut o imbunatatire usoara la nivelul barbiei, dar nici un efect in zona fruntii. Pe parcursul zilei mi-am tot analizat fata sa vad ce se intampla si spre marea mea surprindere roseata nu si-a facut deloc aparitia pana la sfarsitul zilei, desi initial nu mi s-a parut ca ajuta la ceva.

Din cate am citit serumul are un ingredient activ de origine vegetala, Ambofenol, extras dintr-o planta din Madagascar, care are o actiune tripla la nivelul pielii: inhiba procesul inflamator, imbunatateste microcirculatia si intareste peretii vaselor de sange si are efect antioxidant si imunomodulator.

Nu pot sa ma pronunt daca chiar are un efect asupra discomfortului pielii pentru ca nu ma confrunt cu asta, insa vad o diferenta dupa 3 saptamani de folosire, nu pot sa va spun ca roseata a disparut complet si a facut minuni pentru ca nu as spune adevarul, insa vad o ameliorare si asta ma face sa cred ca serumul chiar face ceea ce spune. Ma gandesc ca pe un ten cu probleme mai mari efectele ar fi mult mai vizibile, in cazul meu este nevoie de rabdare si o aplicare constanta, ceea ce si intentionez sa fac pentru ca serumul imi ajunge pentru o perioada lunga de timp fiind un tratament aplicat doar pe zonele cu probleme.

Pretul este de 90 ron pentru 40 ml, nu este un produs ieftin, insa daca va confruntati cu rozacee, cuperoza sau rinofima si nu ati gasit pana acum nici un produs care sa va ajute, cred ca ar putea sa fie ceea ce aveti nevoie.

13 comentarii

  1. Am avut si eu o crema de-a lor si e foarte fragil mecanismul asta, cand am deschis usa la dulap sa iau crema, mi-a cazut pe jos si a sarit partea de sus pe unde iese crema (de mai multe ori, fiindca tubul este subtire si inalt, iar pe parcurs cand se consuma din creama, nu mai are stabilitate)...si nu am mai reusit sa-l pun inapoi sa iasa crema normal pe orificiul ala mic, acum iese pe langa capac. Si, din pacate, a fost tot asa scumpa ca a ta:(. Ai grija sa nu o scapi pe jos. Citisem anterior review-uri si mai aparuse aceeasi problema la alte fete, dar am zis ca nu mi se poate intampla chiar mie:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa umplu cu atentie cu el, nu mi s-a parut fragil, dar acum ca mi-ai zis o sa fiu atenta ca am obiceiul sa scap lucrurile din mana. :)

      Ștergere
  2. Si eu mi-as dori un produs pt roseata, caci in urma tratamentului cu Brevoxil simt ca pielea e mai sensibila si mai rosie pe alocuri. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-ai inscris la giveawayul Andreei (ABeautyTale)? Poate ai noroc. :)

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Iti zic si tie ce i-am zis si lui Lore mai sus - du-te pe pagina Andreei si inscrie-te, poate iti surade norocul si-l incerci si tu. :)

      Ștergere
  4. Camelia, ai idee daca se face un tratament mai lung? Ar trebui ca dupa folosire roseata sa apara mai rar? Sau actioneaza doar cat timp il folosesti?
    merci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Produsul este foarte bun si cu rezultate vizibile. Eu I'll recomand cu toata increderea.tubul tine ceva timp.

      Ștergere
  5. Din ce-am citit actioneaza asupra cauzei rosetii (printre altele imbunatateste si circulatia), deci teoretic ar trebui sa dispara roseata (un tub are 40 ml si fiind un tratament aplicat doar pe zonele cu probleme tine ceva vreme, cateva luni bune, deci ma gandesc ca in timpul asta are timp sa rezolve problema), nu sa aiba efect doar cat il folosesti. Insa practic nu stiu daca e asa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am văzut că multe fete au folosit aceste produse și au fost mulțumite...eu nu am astfel de probleme.. însă cunosc persoane care vor fi foarte fericite să scape de problemă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine ca nu ai probleme d-astea, nu sunt deloc placute. :)

      Ștergere
  7. si eu am zone rosietice pe obraji, on zonele de langa nasuc.. :) nu stiu daca e cuperoza, sau daca e altceva, dar ma gandesc sa iau si eu acest serum si sa il testez.. :D deja ma gandesc la asta. :)
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca un inceput de rosacee, desi pe langa nas majoritatea au zone rosii, desi n-au alte probleme.

      Ștergere