MAC lip obsession? Probably yes!

14.2.14

Fiecare om are placerile lui, mai vinovate sau mai putin vinovate. Fiecare are un moment in viata cand dezvolta o obsesie (mai mica sau mai mare) pentru ceva. Cand e vorba de produse de ingrijire si cosmetice singurul rau e ala facut pe card sau in buzunar (dupa caz). Asa ca nu ma simt foarte vinovata de ceea ce o sa va arat, dar nici foarte mandra. E o realitate si o iau ca atare.

Ieri cautam ceva in sertar si nu gaseam, asa ca am scos tot si am descoperit cat de multe produse pentru buze am (nu ca n-as fi stiut) si am observat (de parca mai era nevoie) ca pe multe dintre ele scrie MAC. Asa ca azi declar public ca intr-un anumit moment al vietii mele am facut o mica pasiune/ obsesie pentru produsele MAC pentru buze si vin cu dovezi care sa sustina spusele mele.

Nu regret nimic, mi se par cam multe si recunosc asta (n-am nevoie de atatea, dar acum oricum e prea tarziu sa ma gandesc la aspectul asta si oricum n-ar folosi la nimic), dar tinand cont ca le folosesc si in afara de un gloss care mi s-a parut ca miroase ciudat si l-am aruncat n-am avut probleme cu nici unul dintre produse nu vad sa fie vreo problema. Mai ales ca asa cum ati observat foarte rar am cumparat vreun produs pentru buze in ultimul an.


Majoritatea rujurilor mele de la MAC sunt nude sau nuante deschise (pentru ca pe astea le folosesc, asa ca nu avea nici un sens sa am unele foarte colorate si care sa zaca uitate in vreun colt). Nu cred ca am foarte multe (8 pe care le folosesc constant si inca vreo 4 in sertar care isi asteapta randul): Archetype (a fost lansat cu editia limitata Alexander McQueen, unul din rujurile mele preferate si care in curand o sa fie istorie), Blankety (unul dintre cele mai cunoscute rujuri de la MAC, un nude mai inchis din gama Amplified, gama care imi place cel mai mult de la MAC), Bubbles (un roz mult prea deschis pentru a fi purtat singur, insa mie imi place sa "domolesc" cu el culorile tari), Creme de Nude (un alt ruj foarte popular de la MAC), 1N (o alta editie limitata, insa care a mai aparut cand si cand in vreo colectie, un ruj usor de purtat dupa care intind mana destul de des), Tanarama (fratele bej al lui Bubbles, nu-l port singur, ci combinat cu alte nuante), Fleshpot (unul din nude-urile celebre si care imi place foarte mult) si Cute-ster (din editia limitata Hello Kitty care si el e aproape de sfarsit).


Cand vine vorba de glossuri se cam "strica" treaba pentru ca am foarte multe: Babied (este din gama Lacquer care nu stiu daca mai e disponibila) e perfect in combinatie cu rujul Fleshpot, le-am cumparat impreuna si asa le si folosesc, Fashionscoop Cremesheen Glass vi l-am mai aratat de multe ori pe blog - este unul dintre produsele mele preferate de buze (asta cred ca e al treilea pe care il am si e pe sfarsite, mai am unul in sertar pentru ca nu se mai gaseste de ceva vreme) si am sase Dazzleglassuri (care nu sunt pentru toata lumea, insa mie imi plac mai ales ca la mine machiajul ochilor arareori e ceva iesit din comun): Sugarrimmed, Moth to Flame (un alt produs pe care l-am avut de cateva ori pana acum - combinat cu rujul Archetype arata demential, am primit de multe ori complimente pentru combinatia asta), Baby Sparks, Bare Necessity, Rags to Riches si o nuanta mai inchisa (necunoscuta, i-a zburat eticheta si nu-mi amintesc care e).


Si sa continuam cu glossurile: Nice Buzz Plushglass (glossurile din gama asta miros a vanilie si au efect de marire a buzelor, insa senzatia nu este una neplacuta), Instant Gold Lustreglass (destul de folosit si el), Nothingless (din colectia Alexander McQueen, a fost unul dintre preferatele mele, nu l-am mai folosit de ceva vreme, dar din cand in cand il mai admir), Prrr (il folosesc singur atunci cand ma grabesc si vreau putina culoare), un gloss roz dintr-o editie limitata (nu-mi amintesc numele, eticheta nu se mai poate citi, foarte foarte frumos), Lightswitch 3D Glass (care cred ca nu se mai produce, unul dintre cele mai sticloase glossuri pe care le-am intalnit, nu-l folosesc des, insa atunci cand o fac atrage privirile), Explicit (o nuanta ciudata, pe care am primit-o cadou, dar careia nu i-am gasit vreo intrebuintare), Moonstone, Opal si Expensive (in variante mini din diverse seturi de sarbatori). Mai am in sertar cateva glossuri noi, dar de care n-am de gand sa ma ating pana nu termin din astea.


Mai am 2 rujuri lichide (cred ca e ceva mai buna descriere) din gama Kissable Lipcolour (Woo Me si Enchantee) pe care le-am folosit de foarte multe ori, insa tuburile par neatinse, desi realitatea e cu totul alta, un Lipgelee a carui nuanta nu mi-o amintesc si pe care l-am tot purtat in toamna si doua balsamuri colorate pentru buze (Popster din colectia Hello Kitty si Softnote, care este Tendertone, pe care MAC nu le mai produce si nu pricep de ce pentru ca sunt niste produse foarte misto cu SPF12).


Si era sa uit de cele doua palete Viva Glam pe care le am (ambele din editiile trecute de sarbatori). Cea mica are un gloss (Viva Glam VI) si doua rujuri (Viva Glam II si Viva Glam VI), iar cea mai mare are cele 6 rujuri Viva Glam originale (II, IV, V, I, VI, III - in ordinea in care sunt in paleta). Sunt cel mai putin folosite pentru ca nu ma innebunesc dupa paletele cu produse de buze.

Sunt o gramada de produse, insa cele mai multe din ele sunt extra mega ultra folosite si in curand se vor termina (pozele nu reflecta tocmai realitatea pentru ca am "batut" toate produsele inainte de poze ca sa puteti vedea culorile), asa ca nu consider ca au fost bani aruncati degeaba, desi (ipotetic vorbind pentru ca nu sunt genul care sa se gandeasca la actiunile trecute si sa regrete) daca m-as intoarce in timp n-as mai avea atatea pentru ca nici o femeie nu are nevoie de 15 glossuri in nuante de roz. Insa este o lectie care mi-a prins bine si acum stiu ce si cat sa cumpar (sau cel putin vreau sa cred asta).

In ceea ce priveste termenul de expirare al produselor am mai spus pe blog ca regula mea e simpla: daca isi schimba culoarea, textura sau mirosul ajunge in cosul de gunoi, indiferent ce tip de produs e. Toate cosmeticele mele stau in sertar, ferite de lumina si chiar mi s-ar parea o aberatie sa arunc un gloss dupa cateva luni daca l-am folosit de trei-patru ori in timpul asta. N-am avut niciodata probleme cu pielea sau iritatii si intotdeauna am respectat aceeasi regula simpla.

Sa nu va imaginati ca n-am pofte sau ca nu ma tenteaza multe produse, insa incerc sa-mi folosesc capul inainte sa ma las dusa de val, de aceea nici n-au mai fost multe sesiuni de cumparaturi pe blog.

Voi va "laudati" cu vreo obsesie de genul asta?

24 de comentarii

  1. Hai ca am amutit, wow! Dintre nude-urile de la MAC eu vreau musai Shy Girl, desi nici n-am idee daca mi-ar sta bine cu el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu mai vreau nici unul :) Am prea multe rujuri nude, imi ajung, cred ca ti-ar sta bine, nu e dintre nudeurile "periculoase" :)

      Ștergere
  2. Wowww ! :)
    Pina acum credeam ca am multe, insa mi-am revizuit parerea ! Pot sa merg sa-mi mai cumpar vreo 10 linistita si tot nu te ajung :)))) Ai o mini-comoara acolo !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intotdeauna e loc de mai mult, nu? :)) Lasand gluma la o parte probabil ca nici nu mai ai nevoie de altele, asa cum n-am nici eu. :)

      Ștergere
  3. Wow, cate ai! Stii ce am observat?! Ca toate se cam incadreaza in aceeasi paleta de culori. Sunt nuante "cuminti", usor de purtat si de asortat cu orice machiaj! Ce sa zic?! Imi plac toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, astea sunt nuantele pe care le folosesc cel mai des, am si cateva nuante mai "turbate" insa cum le folosesc foarte rar sunt produse de la firme mult mai accesibile.

      Ștergere
  4. Ohhh cat de frumoase sunt toate ! Imi place noul look al blogului:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar eram curioasa va vad faimosul tau sertar (am vazut poza pe Facebook, cred ca ala era, nu?) si acum ai prezentat si produsele de buze :D
    Ai multe, dar daca le folosesti pe toate e bine, mie de exemplu daca mi se pune pata pe unul il folosesc numai pe ala si uit de celelalte :))
    Imi place cum ti-ai schimbat blogul, arata super :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, o parte din el era pe Facebook, ma bucur ca-ti place, o zi frumoasa :)

      Ștergere
  6. O colectie impresionanta , dar eu spun ca nu trebuie sa iti faci griji....suntem fete , suntem "pofticioase".Si eu am o obsesie, iubesc ojele....am o gramada, chiar nu vreau sa dau numar :) , dar sunt de la diferite branduri .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a placut asta cu pofticioasa, asa e, mai bine fara numar. :)

      Ștergere
  7. Chiar ai ceva produse, nu glumă.Însă asta nu înseamnă ca ai o obsesie, ci poate doar o preferință!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suna bine preferinta asta, imi place mai mult decat obsesie. :)

      Ștergere
  8. Cred ca "obsesie" e putin spus dupa ce am vazut aici...:P Super, si eu le strang usor, usor...:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru o persoana care are impresia ca nu poarta foarte multe culori de buze, am destul de multe rujuri si destul de variate in culoare: de la rosu burgund, la nude si culmea ca le port pe toate. Am perioade in care abuzez de culoarea rosu si perioade in care nu ies din culorile pastel. Dar, da, am prea multe si desi incerc sa le termin, apar mereu altele :). De exemplu acum astept sa apara si la noi rujurile de la Maybelline din colectia "The Buffs", vreau neaparat inca un ruj nude ca tot mi-a placut Bare to be Bold din colectia Color Whisper.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarul e ca apar atat de multe produse pentru buze si unele arata de-a dreptul fenomenal, e greu sa rezisti. Si ai dreptate cu Bare to be Bold, arata foarte bine. :)

      Ștergere
  10. Buna Camelia!Ce parere ai de Enchanted One de la MAC?Am citit multe review uri despre el si ma gandesc serios sa-l cumpar,insa nu stiu niciun site de incredere...ma gandesc sa-i iau de pe ebay,desi am dubii si acolo.Astept raspunsul tau,merci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cum e, dar la cat fakeuri sunt pe ebay acum nu as risca.

      Ștergere
  11. Stiu,asa e,dar am cautat pe net site-uri cu produse mac,singura solutie ar fi sa merg in Bucuresti,la mall.Tu le comanzi de pe net,sau mergi dupa ele?Merci frumos pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista magazin si in Timisoara, daca e mai aproape de tine. Eu n-am cumparat produse MAC in ultimul an pentru ca n-am avut nevoie, insa fiind in Bucuresti pentru mine nu e o problema.

      Ștergere
  12. Buna! Pe aoro sunt fake-uri rujurile MAC? Vreau neaparat sa imi cumpar unul si nu stiu de unde..

    RăspundețiȘtergere