Face Pamper Time

12.2.14

Va amintiti ca v-am spus ca eu nu am o rutina de ingrijire a tenului? Motivul este faptul ca-mi ascult pielea si ii dau ceea ce simt ca are nevoie si de cele mai multe ori are nevoie de altceva in fiecare zi (sau aproape in fiecare zi). Am observat ca in ultimele saptamani am tot repetat o combinatie de produse, asa ca m-am gandit sa va spun si voua ce fac atunci cand vreau sa-mi rasfat tenul si sa ma relaxez ... si da si rezultate.


Incep cu Organic Kukui & Jojoba Bead Skin Brigtening Exfoliator (produsul meu preferat din tot ce-am incercat de la Pai - nu ma dau in vant dupa ambalajul cu pompa, care desi e igienic, nu e foarte practic, fiind un produs cu o textura destul de groasa, uneori e nevoie sa apas de mai multe ori sa iasa ceva din tub), pe care il intind pe tenul uscat, dupa care imi umezesc degetele si masez. Gelul exfoliant se transforma intr-un lapte care curata si exfoliaza foarte bine, insa nu este deloc agresiv cu tenul. Dupa ce clatesc tenul simt ca pielea este hidratata si curata intr-un mod in care nici un alt produs n-a facut-o pana acum (de cate ori il folosesc ma uimeste).


Kukui & Kaolin Clarifying Face Mask de la Pai este al doilea pas - o aplic in strat subtire pe toata fata (cred ca am mai spus ca ma asteptam sa fie mai groasa si sa aiba o alta consistenta, e destul de lichida si e nevoie de o cantitate mica pentru toata fata) si o las 10 minute, dupa care ma clatesc cu apa calduta pentru a o indeparta. Uneori folosesc carpa de muselina, uneori doar o indepartez cu apa. Masca se lauda cu concentratii mari de Omega 3 si 6, iar efectul este un ten curat, luminos si hidratat.

Inca se mai poate cumpara de pe siteul celor de la Pai Skincare setul editie limitata de Craciun (ce contine exfoliatul, masca si o carpa de muselina - 35 euro) pe care il am si eu - masca nu este disponibila separat, ci doar in acest set. Este o masca buna, dar nu as spune ca este una pe care trebuie neaparat s-o aveti.


Intrucat tenul meu este curat dupa folosirea celor doua produse de mai sus (curat asa cum rareori l-am simtit de-a lungul timpului - uneori intre exfoliat si masca imi curat tenul cu Camellia&Rose Gentle Hydrating Cleanser de care v-am povestit aici) aplic o masca hidratanta - acum folosesc masca de la Elizabeth Arden pe care v-am aratat-o in postarea asta. Prima data cand am folosit-o am fost sceptica intrucat am simtit un discomfort la nivelul pielii (nu pot sa zic ca a usturat, nici ca a piscat, dar o senzatia care nu prea mi-a placut), insa a doua zi m-am trezit cu o piele atat de fina incat am zis ca trebuie s-o incerc din nou si bine am facut pentru ca senzatia de discomfort nu a mai aparut. Eu am luat masca la o oferta (cred ca inca mai e pe site) si imi place, dar n-as plati pretul intreg pentru ea.


Ultimul produs in "rutina" asta de rasfat este uleiul de macese, cel mai laudat produs de la Pai, produs premiat de revistele de specialitate in 2013. Eu am tenul normal, nu am semne sau cicatrici, am putine linii fine sub ochi si cam atat - a trebuit sa fac cateva incercari pana sa gasesc modul in care sa fac uleiul asta sa se inteleaga cu tenul meu. 

Mi s-a parut greu de la prima folosire (desi nu folosesc decat 2-3 picaturi) si cand am incercat sa-l folosesc zilnic am simtit ca pielea mea are o problema - desi nu se vedea nimic la suprafata eu simteam cateva zone nu foarte netede (ca si cum sub piele aveam mici puncte), asa ca am rarit aplicarea. Acum il folosesc de 2 ori pe saptamana seara (in loc de crema de noapte) si ne intelegem bine. Cei de la Pai recomanda aplicarea cremei Chamomile&Rosehip dupa ulei pentru o regenerare a pielii, am incercat si varianta asta insa nu mi s-a parut nimic extraordinar, asa ca il folosesc singur seara si dimineata am un ten hidratat si ferm.

Cei de la Pai au o oferta foarte buna in perioada asta (de care v-am spus si pe Facebook) - puteti cumpara exfoliantul si uleiul cu 36 euro (transportul este gratuit, reducerea este de 12 euro) si primiti si 2 mostre in cadrul saptamanii Perfect Match pe care au promovat-o. Oferta o gasiti aici.

Momentam imi place partea asta de rasfat si o astept cu nerabdare (o data pe saptamana, in weekend, e mai mult decat suficient) si simt ca si tenului meu ii prieste - am fata mai luminoasa si mai curata si simt ca este mult mai hidratata decat pana acum.

Voi cum va rasfatati tenul atunci cand are nevoie?

13 comentarii

  1. Foarte interesante aceste produse . La tine pe blog am auzit prima data despre ele :) .
    Nou intrat in rutina mea pentru ingrijirea tenului, este cleanserul de la Eucerin, luat de pe iherb (mult laudatul cleanser) :) .

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim, n-am apucat sa incerc cleanserul de la Eucerin, insa toata lumea il lauda. Produsele Pai chiar imi plac, in afara tarii (in special UK) sunt destul de cunoscute si laudate.

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am incercat decat ulei de migdale pana acum, am o rezerva sa aplic asa ceva pe ten. Poate imi comand si eu candva un set trial de la PAI, m-ai facut curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Alice, nici mie nu-mi plac uleiurile in mod deosebit si am mai incercat de cateva ori pana acum, insa mereu au ramas uitate intr-un colt. De data asta mi-am impus sa ma tin de el, o sa vad ce iese. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Îmi plac aceste produse pe care ni le-ai prezentat.De obicei, cand simt nevoia de răsfăț, după o curățare cât mai bună, aplic o mască și o cremă hidratantă și cam atât.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Produsele Pai chiar sunt bune, pe mine m-au surprins mult si ma simt foarte bine dupa ce folosesc.

      Ștergere
  6. Am profitat de oferta si acum astept cuminte comanda. Sper sa-mi placa produsele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa-ti placa sigur, ti-ai luat exfoliantul si uleiul?

      Ștergere
    2. Da, cele doua. Exfoliant din comert n-am mai folosit de mult timp si niciodata n-am avut ceva de genul asta, mai exclusivist ca sa-i zic asa, deci sper la multe. Iar uleiul... sa zicem ca am devenit putin maniaca atunci cand vine vorba de skincare. :D

      Ștergere
    3. Nu se compara cu ce se gaseste in comert, o sa vezi cand il primesti :)

      Ștergere
    4. Vai, abia astept! La ce zile naspa am avut, chiar am nevoie de un rasfat. Si de cumparat, l-am cumparat in the lowest morning of the week...

      Ștergere