Reteta zilei: salata cu rodie

13.10.13

Pana acum am avut de-a face cu rodia numai in produse cosmetice, asa ca m-am decis sa o introduc si in alimentatie (gasiti pe internet informatii despre beneficiile ei) si zilele trecute am vazut la Billa rodii la promotie si am cumparat una cu gandul de a o folosi intr-o salata. Am tot cautat retete, dar nu m-a incantat in mod deosebit nici una dintre ele, asa ca am decis sa fac o salata dupa capul meu.


Am rupt in bucatele mici o salata Iceberg, am taiat cateva fire de ceapa verde, am adaugat semintele de rodie (noroc cu Youtube ca am invatat si eu cum se curata - am taiat partea cu mustatile si am facut 6 crestaturi de la varf spre baza, destul de adanci cat sa treaca de coaja, dar sa nu desfaca rodia, am lasat-o la inmuiat 10 minute in apa, dupa care am inceput sa curat seminetele sub apa - am inteles ca pateaza destul de rau daca nu se procedeaza asa, a durat ceva dar macar a iesit cum trebuie), niste bucatele de Mozarella, cateva masline taiate fasii subtiri si ou fiert. Am stors jumatate de lime si am adaugat putin ulei de nuci (pentru aroma) si am presarat niste seminte de chia si de susan (as fi pus si de in dar nu mai aveam) si niste boabe de mustar.

Are un gust exotic, dar e interesanta ... si mi s-a parut foarte satioasa (am mancat destul de putina si ma simteam "plina"). O sa mai incerc si alte combinatii pe viitor.

Voi mancati rodii? Cum?

5 comentarii

  1. Imi place suna bine ,pana acum am mancat rodia singura dar o sa o incerc si eu asa .

    RăspundețiȘtergere
  2. Daniela, eu n-am mancat deloc rodii pana la salata asta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu n-am mancat rodii pana acum si ma tenteaza foarte tare! Eu as vrea sa incerc asa, simpla.

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta combinatie, pot sa spun ca dupa ce am terminat de citit, imi ploua in gura.Ar trebui sa incerc si eu, tot la partea cu curatatul rodiei, "ma impiedicam" si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Deea, eu am incercat si asa, dar nu m-a incantat prea tare.

    Adina, daca "inveti" tehnica e usor. :)

    RăspundețiȘtergere