Paste cu ton

2.7.11

N-am facut niciodata pana acum paste cu ton, intotdeauna mi s-a parut ciudata combinatia, dar am niste prieteni care sunt innebuniti dupa paste preparate astfel si am zis sa vad si eu de ce. Au iesit bune, dar nu mi s-au parut de neratat. Eu, cel putin, prefer alte combinatii. Insa am sa va spun pe scurt cum le-am preparat poate va tenteaza si va plac mai mult decat mie.

Eu folosesc paste integrale (azi Fusilli de la Barilla), le-am fiert 10 minute in apa cu sare. Intre timp am pregatit sosul. Am tras 5 catei de usturoi (taiati felii foarte subtiri - nu ma omor dupa usturoi) in 2 linguri de ulei de masline, am adaugat ton (250 gr - fara zeama), 450 grame rosii in conserva (le-am ingrosat cu 2 linguri de pasta de tomate ca nu mi-a placut consistenta) si o gramada de oregano si le-am lasat pe foc pana s-au fiert pastele.

Am pus pastele intr-un vas, am turnat sosul si am amestecat cu o lingura de lemn. Le-am pus pe farfurie, am pus o gramada de parmezan, am facut poze si am mancat.


N-au fost rele, dar nici nu m-au incantat in mod deosebit. Ati incercat pana acum paste cu ton?

9 comentarii

  1. eu iubesc pastele cu ton, dar in special pe cele facute de mine...folosesc barilla integrale (neaparat) cu mozzarella si cu ton...sunt divine. dar daca cumva vrei sa incerci sa le faci, recomand sa amesteci mai intai tonul (scurs un pic de ulei) cu pastele si apoi sa pui mozzarella...altfel mozzarella se face gogoloaie...oricum si ale tale arata bine si chiar mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar maine o sa gatesc asa ceva!:D
    eu mai pun si ciuperci,apoi pun totul intr-o tava,apoi in cuptor,cu mult-mult cascaval,si pana se topeste cascavalul il tin acolo,yummy!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mama faceam foarte des paste cu ton, dupa ce s-a intors din Italia. Mie imi plac, sunt bune, dar doar atunci cat sunt calde. Acum mi-e pofta!:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Yum-yum! ce bine arata!!! hmm..sa vedem cate ingrediente am acum in casa: ton am, paste n-am :), oregano am ...cumparat din curiozitate, insa nu suport mirosul lui patrunzator... si e a doua oara cand cumpar! trebuie sa-l inlocuiesc, poate cu marar?! ar merge? rosii/pasta de tomate...din belsug! parmezan... nu pap niciodata din motive ce tin de sanatate. Ar merge o branza slaba, de vaci de exemplu? cred ca da... yum, yum!

    Daca aveam pastele, incercam in seara asta combinatia. Eu, de obicei, evit pastele pentru ca, desi imi plac (mai ales cu sos de rosii si/sau branza), nu-mi tin de foame. Sunt enervante!:) La 30-60minute dupa o masa cu paste mi-e din nou foame. :) Ti se intampla?:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Larisa, ce au special pastele Barilla integrale? Oricum, un punct in plus au ca-s integrale. Imi place si reteta ta. M-ai facut curioasa:P, mai ales ca-i cu mozzarella!:) Notat! :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie imi plac enorm de mult,as manca in fiecare zi!Eu adaug si dovlecel,ies delicioase:XPupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu le adaug si ciuperci si sunt pastele mele preferate. Imi plac super mult....

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu fac destul de des paste cu ton. La inceput pun si ceapa la calit alaturi de usturoi. Le fac ori cu suc de rosii, ori cu smantana. Ambele imi plac mult.

    RăspundețiȘtergere