Review: Bourjois Healthy Mix Foundation

21.5.11

Prima impresie despre fondul asta de ten am scris-o in martie (gasiti aici postarea) si de-abia acum m-am hotarat sa ii fac un review, pentru ca am avut (si inca am) o relatie love/ hate cu acest fond de ten. Sunt zile cand imi place la nebunie si zile cand nu-l suport.


Am descoperit ca cel mai bine pentru mine este sa amestec 52 Vanilla cu o cantitate mica de 51 Light Vanilla si asa obtin o nuanta cat mai apropiata de a tenului meu. Pentru aplicare prefer Beauty Blender sau degetele si ulterior finisez cu pensula F80 de la Sigma. Nu-mi place cum arata aplicat cu pensula clasica de fond de ten.

Imi place:
- uniformizeaza tenul si ii da o tenta sanatoasa si radioasa
- se intinde usor pe fata (textura nu este foarte lichida)
- aspectul este natural si tenul ramane hidratat
- nu se aseaza in liniile fine
- nu se ia pe telefon/ haine/ servetele (nu pot sa zic ca e rezistent la transfer, insa e ok)

Nu-mi place:
- acoperirea este mica spre medie (singurul avantaj - este buildable fara a incarca tenul)
- scoate in evidenta porii deschisi (la prima impresie l-am laudat ca nu face asta, insa atunci foloseam niste masti de la Beauty Factory pentru pori, care chiar au avut efect pe perioada in care le-am folosit)
- nu rezista atat de bine pe caldura si dupa 5-6 ore mi-am simtit tenul uleios si a fost nevoie sa retusez cu blot powder

Consider ca este mult mai potrivit pentru un ten normal spre uscat (atentie ca arata urat daca tenul nu este hidratat cum trebuie inainte de aplicare) decat pentru un ten mixt sau gras.

Nu il voi recumpara, dar ma tenteaza sa ii testez fratiorul - Healthy Mix Serum.

Si nu vreau sa inchei fara sa urez "La Multi Ani" tuturor celor ce-si sarbatoresc astazi ziua de nume.

7 comentarii

  1. Pff si eu care vroiam sa il iau :))
    E clar ca nu e pentru mine !
    Daca ii testezi fratiorul -abea astept review:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna. Si eu folosesc acest fond de ten, am tenul gras si este excelent..dar mi se pare ca se gaseste in doua categorii unul pentru ten gras/ mixt si unul pentru ten normal/uscat...acum nu stiu, dar pot spune ca fetele cu tenul gras il pot folosi.. Interesant review-ul tau si adevarat.
    :* o seara buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. La Sephora am vazut ca este o promotie, la cumpararea unui fond de ten primesti un fard mono Bourjois; pentru fetele interesate. :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Healty Mix este destinat tenului normal-mixt, are efect semi-mat si are acoperire medie.In schimb Healty Mix Serum este destinat tenului normal si are acoperire mica,nu ascunde imperfectiunile ci uniformizeaza tenul fiind mai potrivit pentru sezonul cald. Sursa: iguanitza :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am inteles ca la formula de dinainte, acoperirea era mai mare :D. Eu l-am incercat doar pe acela, dar nu achizitionasem nuanta care imi trebuia si l-am maritat. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna. Imi poti spune ce subton are nuanta 51 -Light Vanilla ?

    RăspundețiȘtergere