O zi trista cu o poveste si mai trista

8.8.10

Astazi, pentru mine, a fost o zi urata ... aveam atatea in cap si in final n-am mai facut nimic pentru ca dimineata s-a intamplat ceva care m-a dat peste cap. Eu lucrez intr-o cladire de birouri care se afla intr-o curte cu verdeata (spatiu mult, caini destui). Anul trecut in vara au fost abandonate 3 cateluse, metis de boxer, mici si amarate intr-o cutie de carton lasata in mijlocul drumului pe unde trec zilnic sute de masini (dube, tiruri). Fata care face curat le-a vazut si le-a adus in spatele curtii, la cladirea unde lucrez si eu ca acolo era un cotet si nu treceau masini. Initial nici n-am vrut sa ma uit la ele pentru ca m-am atasat de atatia caini si am suferit suficient, insa va dati seama ca n-am rezistat celor 3 ghemotoace de blana.

M-am chinuit ceva cu ele, dar am reusit sa le pun pe picioare, asta pana in decembrie cand au fost ninsorile alea mari cand au fost otravite (am reusit sa salvez 2 dintre ele, pentru una n-am mai putut sa fac nimic desi le-am carat zilnic la doctor la perfuzii si tratament). A urmat un episod cand au cazut intr-un canal si au reusit sa ramana prinse de niste tevi groase - operatiune de salvare in toata regula s-a desfasurat, dar important e ca s-au salvat si de data asta.Au ramas 2 care au fost nedespartite (dormeau lipite, aveau grija una de alta, se spalau una pe alta) asta pana azi.

Dimineata am fost cu al meu catel la tratament la doctor si in drumul de intoarcere m-am oprit sa le dau ceva de mancare insa nu m-a mai intampinat decat o catea. Cealalta zacea in fundul curtii intr-o balta de sange ... a fost o imagine de cosmar. Pe jos erau numai urme de sange, pe scari, pe usa de la intrare in birouri, iar ea zacea moarta intr-o balta de sange, iar sora ei o pazea si jelea langa ea.

Nu are sens sa va spun ce sentimente m-au trecut pentru ca nu pot sa descriu in cuvinte ce-am simtit. Am incercat sa aflu ce s-a intamplat. Pe scurt: nesimtirea si ignoranta unei femei (e mare termenul de femeie, dar nu are sens sa arunc cu cuvinte) au omorat un caine (in mod sigur se vor gasi unii sa spuna ca era doar un caine).

La una din cladirile din fata curtii care este mereu deschisa, multi din caini din curte intra si dorm in holul de la intrare ca este mai racoare, si asa au facut si azi. Au dormit linistiti pana a venit o nebuna (nu stiu cum sa ii zic altfel) care intr-o criza de nervi a trantit o usa grea de sticla careia i s-a spart geamul de jos insa nu a cazut decat o bucata din el, usa care mereu sta deschisa. Nu s-a deranjat sa curete sau sa anunte pe cineva, ci a inceput sa urle la caini sa iasa afara (caini care nu o deranjau cu nimic ca erau in cu totul alta parte decat avea ea treaba) si cateaua s-a speriat si a vrut sa iasa prima. Usa fiind inchisa, a iesit prin geamul spart, care nu cazuse tot, si a cazut direct pe ea, taindu-i gatul. De acolo, asa taiata si plina de sange cum era, s-a tarat pana in curtea din spate la usa pe unde intra la mine in birou (bineinteles ca usa era inchisa) si simtind ca moare s-a mai tarat putin (instinctul cainilor de a se retrage cand li se apropie sfarsitul), unde a si murit cu sor'sa langa ea care urla si nu stia ce sa faca (asta mi-au spus portarii care au incercat sa-i opreasca sangele cu niste carpe insa nu aveau ce sa mai faca).

Stiu ca e o poveste trista si poate locul ei nu e aici, dar va spun, sincer, n-o sa uit niciodata imaginea cu ea moarta in balta de sange si cu sor'sa langa ea urland si incercand s-o apere de cei ce incercau sa se apropie.

Dolly, iarta-ma ca n-am putut sa te salvez si de data asta!

19 comentarii

  1. Sunt multi oameni rai care considera cainii doar un animal care nu merita iubirea lor dar eu te inteleg si imi pare foarte rau pentru ce s-a intamplat. M-a impresionat povestirea ta si chiar m-a cuprins o imensa tristete :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau..foarte rau, stiu cum e sa suferi pentru necuvantatoare!! Curaj inainte!!!!!!!!!!!1

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi pare rau :( Nici nu vreau sa imi imaginez prin ce ai trecut sa vezi asemenea imagini. Sunt atatia oameni rai! Si atunci cand sunt nervosi se descarca pe animale. Iubesc animalele si cainii in mod special. De abia astept sa apara Politia Animalelor,iar cei care lovesc/batjocoresc/omoara/chinuie animalele sa plateasca! Si nu amenzi! Nu! Inchisoare! Nu se poate asa ceva.
    Imi pare rau pentru ce s`a intamplat :(:(

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-au dat lacrimile, cuvintele sunt de prisos..

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte trista povestea ta, imi pare foarte rau pentru catelusa si la fel de rau imi pare ca ai pierdut-o.

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am cuvinte :(
    imi pare foarte rau...si imi pare rau ca exista asemenea oameni :(

    RăspundețiȘtergere
  7. ce femeie nenorocita...nu pot sa cred si nici nu vreau sa ma gandesc ce a simtit catelusa aceea...imi pare rau pt ea

    RăspundețiȘtergere
  8. off!si eu am gasit doua cateluse atat de mici fara ochisori cred ca nici nu au supt de la mamica si din pacate a una dintre ele s-a imbolnavit si a murit:(nici acum nu pot sa accept ca nu a avut si ea sansa la viata daca tot a avut sansa sa fie salvata din tomberonul ala!imi pare rau pentru catelusa ta:(

    P.S. am observat ca toti desteptii abandoneaza numai catelusele de frica sa nu le umple curtea de catei ce o fi asa greu sa sterilizezi bietul animal?!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dumnezeule, nu pot sa cred ca exista asemenea oameni... nu-i pot numi oameni, mai degraba bestii.. crede-ma ca plang citindu-ti povestea si mi se rupe sufletul pentru bietele animalute... sora mea si cu mine am gasit un catelus pe strada acum un an si ceva, batut, infometat si atat de speriat... l-am luat in casa si acum e ditamai dulaul. Mi-as dori sa pot face ceva pentru toti, sa nu mai stea pe strazi. Merita o soarta mai buna! Sper sa-ti revii cat mai repede, desi nu este un lucru usor... :(

    RăspundețiȘtergere
  10. Doamne..femeie nenorocita! aia merita sa moara in chinuri,nu altceva :(((( imi pare tare rau pt catelusa..Doamne cat era de frumoasa :X:X de-am putea face ceva pt toti cainii astia abandonati de oameni fara suflet..pe toti i-as lua acasa :(( imi pare f rau :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Oribil ce s-a intamplat...anul trecut am trecut si eu printr-o poveste asemanatoare si inca plang cand imi amintesc de catelul meu. Gandeste-te la cateii pe care i-ai ajutat si ii ajuti. Cateodata, nu-i poti salva pe toti...

    RăspundețiȘtergere
  12. mi s-a rupt sufletul citind intamplarea asta. imi pare nespus de rau pentru pierderea ta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Doamne,zi de zi ma conving tot mai tare ca pe lumea asta nu exista dreptate si ca unele intamplari sunt pur si simplu gratuite.Nu ma pot opri din plans,nu mai pot,am obosit sa aud si sa vad durere,pentru ce trebuia un biet suflet care nu facea nici un rau sa moara chinuit? Mizerie de om,acum poate doarme linistita nenorocita,rasplata pentru cruzimea gratuita cu care prostia si rautatea ei au ucis.I-as lua carnea de pe oase cu unghiile,sa simta si ea durere.

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi pare rau :(. Stiu cum te simti, am trecut si eu prin asa ceva 8-|. Trecem mai departe, n-avem ce face.

    Te-am adaugat la blogroll :).

    RăspundețiȘtergere
  15. pana acum i-ai fost tu inger, de astazi te vegheaza ea de acolo de sus. nu te invinui pentru un lucru pe care nu ai putut sa il controlezi...imi pare rau pentru durerea ta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Doamne ia-ma, nu-mi vine sa cred!!!
    Plang in momentul asta... Nu-mi vine sa cred!
    Bai, oamenii astia nenorociti ar trebui rasi de pe fata pamantului...
    Vai saracuta si ce frumoasa era... Nu-mi pot imagina cat de inspaimantata e surioara ei...

    Sper sa-i dea Dzeu aceeasi soarta femeii respective!!! Sa moara in chinuri!!!
    Nenorocita!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. mi-au dat lacrimile citind postarea ta. nu stiu cum unii oameni pot fi atat de nepasatori. si eu am vazut ieri un barbat care dadea intr-un caine intr-un mod de nedescris.imi venea sa merg la el sa-l intreb cum s-ar simti daca cineva ar da in el in halul ala, dar n-am avut ce face...

    RăspundețiȘtergere
  18. Alexandra, oamenii sunt ... n-am cuvinte. Azi, venind spre munca, la un semafor un nebun a trecut cu masina pe rosu si a venit in viteza pana la trecerea de pietoni pe care erau 2 femei (30-35 ani) si a franat exact langa ele (niste manevre foarte bruste) si una dintre ele s-a speriat foarte rau si a cazut si s-a lovit. Prostul ala, dupa ce ca n-a coborat s-o ajute - ca doar din vina lui se intamplase tot, o mai facea si proasta. No comment!

    RăspundețiȘtergere