7 intr-o saptamana #293

28.2.21

Ultima saptamana de iarna a fost una plina si nebuna pentru mine, cu multe momente cand m-am intrebat ce urmeaza, dar si multe momente cand am ras cu lacrimi. Viata mea e putin cam complicata in momentul asta, insa nu este un subiect despre care sa vreau sa scriu public, asa ca de multe ori in ultimele saptamani m-am vazut obligata sa regandesc total unele lucruri, sa-mi modific radical programul si ma adaptez la diverse situatii. Ceea ce ma bucura este ca nu m-am consumat foarte tare si am luat lucrurile asa cum au venit, incercand sa iau ce e mai bun din fiecare situatie. Si ciocolata mi-a fost si ea de ajutor, asa ca ii acord merit - ce vedeti in poza este noua ciocolata proteica keto cu lapte de la Secretele Ramonei, de care v-am povestit recent pentru ca merita din plin.

Am fost pe drumuri aproape in fiecare zi, cu exceptia unei zile in care pur si simplu am zacut pentru ca n-am fost in stare de nimic. Nu-mi lipsesc din geanta dezinfectatul si o crema mica de maini, guma de mestecat (nu e un obicei sanatos, dar nici nu ma ingrijorez din cauza asta), un baton proteic, un produs pentru buze, telefonul si portofelul. Nu am carat niciodata multe lucruri cu mine si nici nu-mi place sa car genti mari, asa ca am invatat sa ma rezum la ce folosesc si chiar imi trebuie.

Zilele trecute mi-am reorganizat putin sertarele cu produse de machiaj si mi-am dat seama ca e cazul sa ma machiez mai des pentru ca vreau sa ma bucur de produsele pe care le am si care imi plac. M-am bucurat mult de soarele din ultimele zile si asta parca mi-a dat un suflu nou de energie, m-a facut sa ma gandesc la ce imi place si la ce-am neglijat in ultima perioada. Desi la inceputul anului mi-am propus sa ajung mai des la masaj pot sa consider un esec total inceputul de an din punctul asta de vedere - daca anul trecut m-am dus la cel putin un masaj saptamanal, anul asta nu am ajuns nici macar o data, insa saptamana viitoare am de gand sa ma rasfat putin.

Sa vorbim despre branza, un aliment care mie nu prea imi lipseste din frigider. Nu mananc multe feluri de branza pentru ca in teorie am intoleranta la lactoza (am facut si un test destul de scump pentru a confirma asta), dar in practica nu apar probleme, insa sunt un pic atenta si daca am posibilitatea aleg variante fara lactoza. Imi plac mozzarella (salata caprese din poza e o idee buna de masa rapida si gustoasa) si burrata, insa consum si branzeturi maturate si specialitati din lapte de capra (are mai putina caseina). Ultima obsesie este gouda cu wasabi pe care o iau din Mega Image - am descoperit-o intamplator si o tot cumpar, am incercat si varianta cu pesto rosso, dar nu m-a impresionat deloc.

Sfarsitul de saptamana nu a fost atat de lipsit de stres pe cat as fi vrut eu, dar asa e viata si e mai usor sa invatam sa ne adaptam decat sa ne lamentam. Mi-am oferit cateva clipe de rasfat si liniste de care chiar aveam nevoie, am citit, m-am bucurat de cateva plimbari scurte si de flori, asa cum v-am mai spus de-abia astept sa inverzeasca natura si sa ma bucur de tot ce e in jurul meu. Am cateva idei in minte pentru perioada urmatoare, dar nu ma grabesc sa iau decizii pentru ca inca este multa incertitudine in jur si lucrurile se schimba constant.

Saptamana voastra cum a fost? Va bucurati ca se termina iarna si vine un anotimp mai cald si cu mai mult soare?

5 comentarii

  1. Si eu am avut parte de o saptamana destul de agitata si atat eu cat si copilul ne-am pricopsit cu o raceala care ne-a cam taiat cheful de a face lucruri. Asa ca acum asteptam sa treaca.

    RăspundețiȘtergere
  2. La maxim mă bucur că am scăpat de iarnă, chiar dacă sigur mai urmează zile cu vreme urâțică, dar măcar sunt zilele tot mai lungi și soarele e mai des pe cer, iar natura începe să prindă viață - și eu odată cu ea, sper. :))
    Nici mie nu-mi lipsesc brânzeturile din frigider, apelez la ele mai mereu când sunt lipsită de inspirație cu mâncarea, iar să mă machiez mai des mi-am propus și eu, am cam neglijat plăcerea asta toată iarna.
    Să ai o săptămână mai bună și o primăvară cât mai frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa avem o primavara frumoasa, poate ne vedem in parc intr-o zi, cred ca a trecut un an de cand ne-am vazut. :))

      Ștergere
  3. Am avut o săptămână stresanta însă în weekend mi-am reîncărcat bateriile(se pare ca sunt baterii solare)

    RăspundețiȘtergere