Invata sa spui DA!

13.2.14

Toti avem momente grele, momente mai putin fericite, momente cand ne saturam, momente cand am vrea sa ne ascundem si sa nu mai vedem pe nimeni, sa nu mai stim de nimic, toti avem momente cand spunem NU. Si spunem nu vietii, iubirii, fericirii, lucrurilor simple care ne fac sa zambim. Spunem nu si nici nu ne dam seama ca invatam sa traim asa. La un moment dat ajungem sa gandim ca e normal sa ne reprimam anumite dorinte si trairi si uitam sa zambim.

Si zambetul nu costa nimic, dar face atat de multe lucruri, deschide atat de multe usi si te face sa vezi lumea cu alti ochi, chiar si atunci cand totul in jur pare negru si nu mai vezi nici o solutie. Daca gandesti negativ nu au cum sa ti se intample lucruri frumoase pentru ca inchizi poarta catre tine. 

Eu am avut o perioada destul de lunga cand am uitat sa zambesc, a fost un moment in viata mea cand nici nu credeam ca mai stiu cum se face sau daca mai sunt in stare sa o fac. Se intamplasera atat de multe lucruri urate in viata mea, pierdusem atatia oameni dragi, nu gaseam sens in nimic, ma intalneam cu oameni si ma intrebau unde e Camelia pe care o stiau ei si habar n-aveam ce sa le spun. Pur si simplu disparuse.

Intr-o buna zi m-am trezit (nu s-a intamplat nimic special sau poate da - depinde cum privesti situatia - am auzit o melodie care nu insemna nimic pentru mine la momentul ala si m-a "lovit"), mi-am amintit cine sunt, ce pot, ce vreau, mi-am amintit ca iubesc viata si ca-mi place sa zambesc. Si am inceput sa zambesc din nou desi in viata mea nimic nu era asa cum imi doream eu ... si nu zic ca a fost usor, au fost zile cand m-am fortat sa ma bucur de soare, de iarba, de lucrurile marunte care ma inconjurau, au fost zile cand mi-era greu si sa deschid gura, dar am facut-o ... pentru ca iubesc viata si-mi place sa zambesc.

E viata mea asa cum imi imaginam? Nu, dar cati dintre noi au ajuns acolo unde visau ei (de multe ori ajungi sa-ti dai seama ca acolo ala nici nu te-ar face fericit daca ai ajunge la el)? Au disparut problemele? Nu, dar cine nu are probleme? In schimb eu m-am regasit pe mine ... si asta e cel mai important. Si nu uit sa zambesc in fiecare zi ...


10 comentarii

  1. Mulțumesc pentru mica lecție de optimism de care am mare nevoie în aceste zile.Continuă să zâmbești și astfel luminezi existența celor din jur.

    RăspundețiȘtergere
  2. Postarile de genul asta sunt preferatele mele! Ai dreptate. Si eu fac acelasi lucru. M-am regasit si zambesc. Si functioneaza :) te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adina, tu stii ca in final totul va fi bine (si vorba aia daca nu e bine inseamna ca nu e finalul) chiar daca uneori obosim, ne oprim, ne tragem sufletul si o luam de la capat. :)

    ralujulie, si ale mele, desi nu le scriu prea des, sa-ti pastrezi zambetul si sa te bucuri de tot ce-ti ofera viata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti dau dreptate in tot ceea ce ai spus si tot timpul am admirat optimismul tau.
    Imi place mult mesajul de la sfarsit :) .

    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  5. Anamaria, e atat de adevarat ... ar fi bine daca ne-am aminti mai des ca lucrurile simple sunt alea care ne bucura cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumos scrii, Camelia! Sincer cel mai mult imi plac aceste postari personale....despre viata. Ma regasesc si eu in ce ai scris mai sus si incerc sa-mi revin:)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Lorena, multumesc, ma bucur ca astfel de postari ajung la sufletul vostru, in final asta ne defineste. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Incognito Fashion, este ceea ce am simtit :)

    RăspundețiȘtergere
  9. esti o scumpa, sa nu renunti vreodata la blog :)))

    RăspundețiȘtergere