Parerea mea despre produsele Natracare

7.2.14

Nu este prima data cand discut pe blog despre subiectul asta, insa daca ma cititi de ceva vreme stiti ca de 2 ani de zile folosesc cupa menstruala (gasiti aici postarea mea din 2012) si consider ca este unul dintre cele mai bune lucruri care le-am facut pentru mine si n-am de gand sa renunt curand la ea. Insa se intampla sa fie perioade cand din diverse motive nu este foarte usor s-o folosesc (mai ales daca sunt plecata si nu am acces la o toaleta) asa ca rar apelez la tampoane interne si uneori chiar la absorbante (despre care trebuie sa spun ca n-au fost niciodata preferatele mele).

Cand cei de la OrganicBaby mi-au propus sa incerc cateva dintre produsele Natracare (tampoane si absorbante naturale) n-am stat mult pe ganduri, desi primul gand a fost ca nu sunt cea mai in masura sa le testez. M-am gandit ca voi putea sa incerc ceva mai sanatos pentru mine si sa va povestesc si voua despre asta si cred ca am luat decizia buna. Puteti vedea aici toata gama Natracare.


Produsele Natracare sunt din materiale celulozice 100% fara clor, din paduri manageriate ecologic si sunt 95% biodegradabile (Natracare a fost prima companie care a folosit Bioplastic - fabricat din amidon si absorbanti pe baza de zahar, care sa inlocuiasca materialele sintetice derivate din petrol). Daca va intereseaza mai multe informatii despre ele puteti citi pe site sau in brosura de mai jos (eu va sfatuiesc s-o salvati, s-o mariti si sa cititi informatiile, eu chiar am aflat niste chestii care m-au facut sa ma gandesc mai bine la anumite lucruri).


Am incercat tampoanele, absorbantele zilnice si varianta long, asa ca sunt in masura sa va spun parerea mea despre ele dupa ce le-am incercat. Despre absorbante nu am cine stie ce informatii pretioase de oferit, mi-au placut, eu nu am un flux abundent si n-am avut nici un fel de problema (de obicei nu folosesc absorbante pentru ca am pielea sensibila si ma irit imediat, insa de data asta lucrurile au stat diferit). Nu am avut probleme nici cu banda adeziva insa eu folosesc numai lenjerie de bumbac si se pare ca asta a ajutat - gasiti mai jos explicatia.

Informatii mai multe pot sa ofer despre tampoane pentru ca aici am termen de comparatie si stiu mult mai bine cum se comporta organismul meu si ce asteptari am - la prima folosire am ramas un pic dezamagita pentru ca mi s-a parut ca nu absoarbe asa bine (o buna parte din partea de sus era aproape curata, insa eu stiam clar ca e cazul sa-l schimb), insa in zilele urmatoare mi-am dat seama ca are legatura cu materialul din care sunt facute si ca sunt diferite de tot ce-am folosit pana acum.

Mi s-au parut foarte usor de folosit (cu tampoanele conventionale mi s-a mai intamplat sa ma deranjeze la introducere/ scoatere, sa le simt in interior daca nu erau pozitionate bine, sa am impresia ca se desira cand le scot - si de multe ori n-a fost doar o impresie) si nu am simtit nici un discomfort in perioada in care le-am folosit.

Absorbantele nu stiu daca le-as cumpara - din simplul motiv ca nu prea folosesc, insa in mod sigur o sa inlocuiesc tampoanele pe care le foloseam ocazional cu cele de la Natracare, pretul mi se pare ok (24 ron pentru 20 bucati - varianta super pe care am incercat-o eu) si am vazut o diferenta clara intre tampoanele conventionale si cele de la Natracare.

Am citit pe alte bloguri (si am primit si mesaje pe Facebook) ca adezivul ar fi o problema, mie nu mi s-a parut ca nu este atat de rezistent ca la alte marci, insa asa cum am spus si la inceput eu folosesc absorbante destul de rar, deci nu prea am termen de comparatie. Acum cateva zile am primit un mesaj de la OrganicBaby referitor la adeziv asa ca cel mai bine este sa va arat informatia asa cum am primit-o:


Tipul de adeziv folosit pentru produsele Natracare este acelasi tip de adeziv livrat catre majoritatea companiilor de abosrbante. Din pacate, aceste corporatii au brevetat lungimea, latimea si numarul de benzi adezive, astfel incat am fost nevoiti sa gasim artificii pentru a nu incalca aceste patente. De asemenea, adezivul este partea cea mai putin prietenoasa cu mediul, de aceea folosim stricul necesar pentru a pastra un raport optim intre stabilitatea produsului si biodegradabilitatea sa. 

Datorita faptului ca folosim celuloza naturala in loc de plastic, exista o marja de eroare foarte fina pentru temperatura la care adezivul este aderent la material. Prea fierbinte si produsul devine foarte lipicios, prea rece iar acesta nu se va lipi. In cazul in care va regasiti in aceasta situatie, incalzirea absorbantului intre palme va incalzi adezivul suficient incat sa adere eficient la materialul textil. Pentu rezultate optime, lenjeria intima din bumbac este de preferat celei sintetice.


Ati incercat produsele Natracare? Tineti cont de material atunci cand cumparati absorbante? (eu vad in jurul meu o gramada de femei care se preocupa de alimentatie si aspectul fizic, dar nu se gandesc cat rau pot produce produsele folosite pentru igiena intima)

7 comentarii

  1. Nu le-am incercat dar mi se par o alternativa mult mai sanatoasa la tampoanele si absorbantele din comert!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu folosesc tampoanele Natracare de mai bine de 2 ani .Sunt foarte multumita de calitatea lor si cu siguranta raman preferatele mele .Nici eu nu suport absorbantele, dar pe tmpul noptii le folosesc si tot din aceasta gama. Am de la ei si servetelele pentru igiena intima si-mi plac la fel de mult .Te pup

    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  3. folosesc produsele natracare de un an, le iau constant de pe iherb, mai am surprize cu adezivul dar cel putin nu mai am probleme cu iritatiile groaznice pe care le aveam cu absorbantele din comert

    RăspundețiȘtergere
  4. Oh in sfarsit cineva care a vorbit despre aceste produse :) multumim

    RăspundețiȘtergere
  5. Andreea, sigur sunt, insa dureaza ceva pana sa realizezi asta :)

    Anamaria, eu nu stiam de ele, insa eu folosesc cupa mentruala si nu m-a mai interesat subiectul, insa ma bucur cand blogul ma face si pe mine sa descopar lucruri noi si sa le dau mai departe.

    lucy, m-am uitat si eu pe iHerb la pret, nu mi se pare mare diferenta, insa intr-adevar persoanele cu piele sensibila simt imediat diferenta.

    Incognito Fashion, ma bucur ca pot fi de folos :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu ma confrunt cu piele sensibila si din cauza asta mi se intampla sa ma irit atunci cand folosesc absorbante. Nu am folosit niciodata cupa menstruala si parca nici nu prea ma incanta ideea cu tot procesul ei de aplicare, respectiv scoatere. Absorbantele pe care le folosesc de cand ma stiu sunt cele de la Always, mult timp le-am folosit pe cele obisnuite, pentru ca numai acelea existau, pana sa apara cele Sensitive, cu care ma inteleg mai bine datorita materialului folosit. Ocazional folosesc si tampoane, in special cand fac miscare mai multa.
    Absorbante Natracare n-am folosit niciodata, este prima data cand aud de firma aceasta si nici de pret nu am habar, daca sunt convenabile le-as incerca si mai ales daca absorb bine lichidul. Pana acum, doar cele de la Always m-au convins ca isi fac treaba eficient si din cauza asta nu m-am stresat sa mai folosesc altceva.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu le-am folosit, eu sunt fidela Ob-urilor.Nu am absolut nici o problemă cu ele și nu le-aș schimba pe nimic.Mă tot gândeam să încerc o cupă, dar am tot amânat.

    RăspundețiȘtergere