MAC - Made in ...?

12.4.11

Am primit mai devreme un comentariu la o postare mai veche in care scriam despre fakeurile MAC de pe okazii si mi s-a atras atentia ca induc in eroare cititorii blogului cu una din afirmatiile mele (mai exact ca toate produsele MAC originale au mentiunea "Made in Canada" - am editat acea postare si am scos informatia asta) si ca exista produse MAC originale "Made in Italy" si "Made in U.S.A.".

Mi-am petrecut ultima ora (sau poate mai bine) cautand informatii pe net si incercand sa descopar care este de fapt adevarul (eu recunosc ca in ultimele luni n-am verificat ce scrie pe eticheta produselor MAC cumparate - diseara cand ajung acasa, trec la verificat), insa in trecut stiu sigur ca am verificat sute de etichete de produse si nu mi-a sarit niciodata in ochi vreo alta tara trecuta pe eticheta (desi stiam ca se produc in n tari din diverse parti ale lumii, pe toate etichetele aparea Canada, in Toronto fiind sediul central MAC, singurele care aveau tari diferite de productie trecute pe maner fiind pensulele).

Am luat siteuri la rand, bloguri cu shopping de produse MAC si am cautat si alte surse de informatii si am verificat colectiile aparute in ultimul an si am observat asa: fardurile mono, blushurile si o parte din rujuri si glossuri sunt "Made in Canada", toate produsele mineralize (fard, blush, MSF), fardurile cu texturi speciale (cum a fost colectia Tartan Tale si altele cu texturi, design special) si rujurile Kissable sunt "Made in Italy", produsele crema (blush, oje, o parte din rujuri si glossuri) sunt "Made in U.S.A.".

Nu stiu care e regula de productie (daca exista vreuna), insa e clar ca sunt trecute si alte tari de productie pe etichetele produselor (o sa ma duc acasa si am sa verific produse din colectiile de acum 2, 3 ani si am sa vad ce scrie si pe ele) in afara de Canada.

Later edit:

Am insirat toate produsele MAC pe care le am si le-am analizat cu atentie si am descoperit informatii noi. Rujurile mele toate sunt "Made in Canada" cu 2 exceptii (rujurile Kissable sunt "Made in Italy" si un ruj din colectia Hello Kitty e "Made in Belgium"), fardurile (inclusiv paletele) si blushurile toate sunt "Made in Canada", produsele mineralize sunt "Made in Italy" (aici m-am chinuit ceva cu cititul etichetelor ca erau cam sterse), glossurile se impart in "Made in Canada" si "Made in U.S.A." (ce am observat la cele cu U.S.A. - asa sunt toate glossurile luate de pe strawberry, inclusiv Dazzleglass si Creme Sheen), creioanele (cum nu am multe nu le-am dat atentie niciodata) toate sunt "Made in Germany", concealerele (cu exceptia lui Studio Sculpt - care e "Made in Italy") sunt "Made in Canada", paintpot, paint, cream colour base - "Made in Canada" si m-am oprit din analizat ca m-am plictisit.

Am analizat si cele cateva produse pe care le am si care au fost editie limitata pentru Asia, iar la acelea apare "Made in China" si "Made in Japan", asa ca spectrul tarilor care "produc" MAC s-a largit considerabil si ma dau batuta.

Concluzie: MAC se produce peste tot.

10 comentarii

  1. Si pe un fake tot made in Canada scrie...

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am uitat si eu acum de curiozitate pe cateva din produse.
    Pe unul din ele scrie Made in Italy si nu am nici un dubiu in legatura cu faptul ca e original.E cumparat din magazinul Mac din Atena.
    Iar pe un altul, luat din Mac Viena scrie Made in Germany:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Atat de rau imi pare ca nu am facut poza MAC-urilor gasite in Italia la preturi pt orice buzunar. :)) Erau aliniate frumos pe o taraba in piata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am un creion de ochi made in germany, un primer de ochi made in italy, un anticearcan made in canada

    RăspundețiȘtergere
  5. pe setul de pensule din colectia a Tartan Tale scria Made in China, assembled in Canada :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am un fard pe care scrie Made in Canada, cumparat din Italia.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna.Sint anonimul :) care ti a dat batai de cap...Ma bucur ca critica mea a fost constructiva,desi nu am vrut sa fie o critica..doar o simpla informare.pt ca ''din cauza'' blogului tau am avut niste contre cu sotia,referitor la niste produse MAC cumparate made in italy.deci ea e cel putin o persoana pe care ai indus o in eroare.. In aceasta lume a globalizarii ar fi fost culmea ca mac sa aiba toate produsele made in canada, in timp ce geci armani,valentino de piele se cos la odorheiul secuiesc, pantofi roberto cavalli la alesd samd...si mai am de comentat la o postare de a ta,care la fel mi se pare cam hazardata,referitor ca pretul face diferenta intre fake si original(ziceai ca nu poti cumpara cu siguranta un produs mac original cu 15 lei).Eu tin sa te contrazic si aici....trebuie doar sa gasesti de unde ,sau mai bine zis sursa...:).O zi buna iti doresc!..si scuze ca mi am permis sa te ''infrunt'' si ti am dat de ..cautat:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Si inca ceva ce ma amuzat rau de tot..:)) banuiesc ca majoritatea fetelor care si au postat comenturile mai jos, iti citesc demult blogul ..insa pina ce nu ai dat tu "dezlegarea" ca exista produse MAC si Made in .... alte tari, toate au tacut , n au scos nici un cuvint despre produsele lor ca nu sint Made in Canada. Acum toate s au trezit ca au alte Mac uri decit canadiene:)))). Fetelor cu alta ocazie sa fi ti mai vertebrale:D... O zi minunata tuturor!!!

    RăspundețiȘtergere