Ovaz coloidal pentru pielea uscata si sensibila

4.10.22

Nu stiu de ce mi-a luat atat de mult sa scriu despre ovazul coloidal (mai bine spus despre faina de ovaz pentru ca ea este cea ce se gaseste in produsele de care va povestesc astazi) si cum poate sa ajute pielea, mai ales ca eu ma confrunt cu dermatita de contact de mai bine de 20 de ani si periodic am episoade care ma fac sa ma intorc la ingredientul asta si stiu ce diferenta poate face.

Avenathramides este un antioxidant foarte puternic care se gaseste in ovaz si in faina de ovaz si care ajuta foarte mult la calmarea pielii, dar ambele contin si o cantitate mare de beta-glucan si amidon, care impreuna reusesc sa protejeze pielea si sa ajute pe partea de uscaciune, care apare cu o astfel de problema. Eu am incercat de-a lungul anilor multe creme formulate pentru asta, insa astea 2 de mai jos sunt cele care pe mine ma ajuta cu adevarat cand nimic altceva nu functioneaza.

Din pacate la noi se gasesc ambele greu, insa daca va confruntati cu eczeme, dermatite de tot felul si nu stiti ce sa mai incercati (gama Exomega de la A-Derma e o varianta - gasiti produsele aici si aici, dar si in multe farmacii - pe mine ma ajuta doar daca e o forma usoara de dermatita) merita efortul sa le cautati pentru ca ajuta mult.

Eczema Relief de la Eucerin e cea pe care eu o folosesc de ani de zile, de ea mi-a zis Corina (sau Pasagera cum o stiti multe dintre voi) si o am mereu in casa, o gasiti pe iHerb (aici - pretul este mult mai bun decat ce-am gasit la noi) si merita din plin. Formula e bomba, are si ceramide si actioneaza rapid. Am cautat sa vad daca e si la noi si am gasit-o aici la un pret decent si cu transport gratuit daca aveti Genius de la Emag (nu-mi sunt foarte dragi cei de la Emag zilele astea, dar asta nu o sa ma impiedice sa va recomand un produs bun).

Descoperita mai recent este Moisturizing Cream de la Aveeno pe care am luat-o tot de la un partener Emag la un pret extrem de bun (din pacate acum nu mai este disponibila si nu vad pot lasa link). Are o formula simpla si eficienta, poate fi folosita si pe pielea celor mici (incepand de la 3 luni) si face exact ce promite: calmeaza si hidrateaza. Daca o gasiti pe undeva merita sa o luati, este un produs care se potriveste foarte bine unei pieli atopice care se confrunta cu probleme gen dermatita sau eczeme.
 
Produsele Aveeno au inceput sa apara si la noi (gasiti si aici cateva), dar le puteti comanda si de pe iHerb - gama lor Baby are cateva produse extrem de bune si pe care tare mi-as dori sa le vad si la noi pentru ca sunt ce trebuie sa fie. Eu chiar sper sa vedem mai multe produse de la ei la noi pentru ca multa lume se confrunta cu probleme de piele.

Stiai de ovazul coloidal si ce face pentru piele? Ati incercat vreunul dintre produsele astea?

Trimiteți un comentariu