Prima editie World of Instagram

31.3.17


De o buna perioada de timp Instagram este platforma mea preferata de social media si cele ce ma urmariti deja stiti asta pentru ca sunt mult mai activa decat pe orice alta platforma. Pe langa faptul ca-mi place sa postez si sa impartasesc cu voi diverse lucruri, Instagram este pentru mine cea mai importanta sursa de inspiratie. Eu nu sunt genul de persoana care sa traiasca dupa reguli si sa planifice lucrurile, stiu ce ii lipseste contului meu Instagram, insa sunt momente in viata pe care vreau sa le traiesc si sa le simt, nu sa stau sa fac nu stiu cate poze ca sa "prind" cadrul ideal. Asta insa nu ma impiedica sa savurez Instagram si sa ma bucur de ceea ce are de oferit.

Atunci cand Laura si Sofia, fetele din spatele Creative Energy Corner, m-au invitat la prima editie World of Instagram la F64, am spus da fara sa stau mult pe ganduri. Nu-mi place sa urmez reguli, dar imi place la nebunie sa aud povesti si sa vad si alte puncte de vedere asupra unor lucruri si la World of Instagram exact asta am facut - am vazut Instagram si din perspectiva altora care sunt fascinati de aceasta platforma. Am aflat lucruri noi, mi-am dat seama ce e de mine si ce nu si am mai realizat inca o data cat de important e sa-ti cunosti comunitatea (lucrul asta l-am invatat de pe blog si este ceva ce chiar ma intereseaza).

Evenimentul a avut 3 speakeri, fiecare cu propriile idei si conceptii asupra Instagramului, fiecare cu o alta perspectiva, ceea ce nu a fost rau deloc pentru ca asa ne dam seama cat de diferiti suntem si ce prioritati avem fiecare: Adi Nistia, fotograf si consultant F64, Emanuel Romedea, instagramer si Ana Matei, Digital Marketer. Fiecare a vorbit despre propria poveste si a impartasit cu noi ce a invatat in ultimii ani despre Instagram. Daca vreti sa ii urmariti am lasat link catre contul fiecaruia pe nume. 

Unele teme despre care s-a discutat m-au facut sa privesc lucrurile din alta perspectiva, altele le stiam deja si mi-a placut sa aud si alte pareri. Cu ce idei am plecat de acolo? Constanta e importanta, de aceea e bine sa postam cel putin o poza pe zi (maxim 3, ceea ce eu incerc sa fac in cea mai mare parte a timpului), continutul e baza si e bine sa fie curat si sa transmita un mesaj, partea la care mai am de lucrat este descrierea pe care de multe ori o omit din cauza timpului.

Hashtagurile sunt importante, mai ales cand e vorba de un cont mic si sunt cele care fac diferenta atunci cand esti la inceput. Continutul diferit intre postarile de pe Instagram si Facebook a fost ceva ce m-a pus pe ganduri pentru ca mi se intampla si mie sa postez uneori acelasi lucru (rar, dar o sa ma gandesc la asta mai mult). Mi-a placut mult partea cu campaniile creative pentru ca mie chiar imi place continutul subtil, dar care transmite ceva. Mi-ar fi placut sa aud mai multe cifre si sa vad cateva studii de caz pe o campanie concreta, poate la urmatoarele editii o sa vina si cineva de la un brand si o sa ne ajute cu niste informatii.

Evenimentul a avut si cativa sponsori: F64 (care ne-a gazduit), Kiehl's, Douglas, Topline, Strongbow, Aqua Carpatica, PureShapes si Instantly.be, care ne-au oferit mici rasfaturi pe timpul evenimentului, dar ne-au oferit si cateva surprize la plecare. La final a fost si o tombola, iar eu am castigat un free pass de 2 saptamani la PureShapes, locul unde ma duc deja de mai bine de 4 luni (v-am povestit deja in cateva postari despre experienta mea cu XBody) si am luat asta ca un indemn trimis de Univers sa continui ce fac pentru ca sunt pe drumul bun.


Voi ce parere aveti despre Instagram? Va place? Cat de des postati?

4 comentarii

  1. Cu siguranta a devenit si platforma mea preferata si un nou hobby . De multe ori nu sunt foarte multumita de poze , ma gandesc sa sterg cateva care nu au iesit prea bine din cauza luminii . Fiind la inceput, eu zic ca sunt pe drumul cel bun .
    Ce nu-mi place la Instagram ? Sunt multe "turme" care dau like la aceeasi oameni , chiar daca au in lista lor oameni noi nu se deranjeaza sa dea like desi persoana respectiva le da zilnic . Nu-mi plac conturile care posteaza doar poze cu persoana lor , cred ca pentru asta exista Facebook . Pe instagram trebuie sa fii cat mai creativ, sa oferi si altora inspiratie , nu toata ziua selfieuri .Contul tau imi place enorm! :) Eu nu dau like doar sa fac parte dintr-o turma, dau like doar la o poza care imi place cu adevarat :)
    Foarte frumoasa postarea .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu la ce te referi, e o moda pe care nici eu n-o inteleg, dar pana la urma fiecare posteaza ce vrea. Nici pe mine nu ma atrag numai pozele de revista, vreau sa vad si chestii reale.

      Ștergere
  2. Eu ți-am zis că o să câștigi unul dintre voucherele PureShapes..
    Tot analizând în seara aia ce s-a discutat, mi-am dat seama că am învățat câteva lucruri noi și, în plus, a fost și motivațional pentru a continua cu câteva schimbări pe care încercam să le fac (să nu mai pun poze de a căror calitate nu sunt mulțumită, să postez zilnic etc). Eu n-am petrecut niciodată atât de mult timp pe o rețea de socializare cât petrec pe Insta, e clar că-mi place mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am "procesat" multe informatii dupa evenimente si incerc sa schimb lucrurile care cred eu ca nu-s ok. Acum ramane si problema timpului, dar vedem noi ce iese. :)

      Ștergere