Quelques Notes d'Amour - apa de toaleta versus parfum

29.8.16


In urma cu cateva luni cei de la Yves Rocher au lansat apa de toaleta Quelques Notes d'Amour si eu eram chiar curioasa cum e, parfumul il am din 2014 de cand a aparut si v-am povestit mai multe despre el aici. Nu mi-am schimbat parerea cu nimic, este un parfum interesant, puternic, potrivit pentru vremea rece, eu il port doar in anumite momente. In schimb apa de toaleta este perfecta pentru vremea calda si din punctul meu de vedere nu au nimic in comun in afara de nume si tocmai d-asta am preferat sa va povestesc despre ele comparandu-le cumva.

Apa de toaleta este mult mai fresh si mai purtabila, iar daca n-ati incercat-o va sfatuiesc sa mergeti intr-un magazin, sa o folositi si sa asteptati cateva minute sa se aseze pe piele. La inceput se simt foarte puternic notele de coacaze negre, insa pe masura ce minutele trec nu mai este asa acidulata, ci se transforma in ceva proaspat si aromat. Eu nu prea simt notele de trandafir, desi ele exista, la fel ca si in cazul parfumului.

Domitille Bertier este cea care a creat ambele variante Quelques Notes d'Amour, de fapt toate trei pentru ca a existat si editia limitata de parfum de anul trecut. Ea este nasul din spatele unui parfum tare drag mie, Flowerbomb de la Viktor&Rolf, si chiar eram curioasa cum va reinventa Quelques Notes d'Amour si a reusit sa ma surprinda.

M-am gandit ca fiind vorba de o apa de toaleta rezistenta va fi cel mult medie, insa rezista cateva ore bune - as zice 5-6 - fara probleme. Nici apa de toaleta si nici parfumul nu le vad potrivite pentru oricine, fiecare are ceva profund si intens si e mult mai bine sa le incercati inainte de a le cumpara. Ceea ce nu am incercat, insa o s-o fac cand se mai raceste vremea, este sa le port impreuna - am un sentiment ca va iesi ceva interesant. 

Apa de toaleta o gasiti aici, iar parfumul aici. Apa de toaleta poate fi purtata oricand, insa eu o vad potrivita pentru vara si zilele calduroase de inceput de toamna, in timp ce parfumul este potrivit pentru iarna sau pentru ocazii cu adevarat speciale pe care vreti sa le marcati intr-un mod anume. Nu stiu sa va spun care imi place mai mult, sunt diferite si fiecare aduce altceva.

Ati incercat vreuna dintre variante? Cum vi se par?

6 comentarii

  1. Avand in vedere ca parfumul nu mi-a placut absolut deloc, an ceva rezerve in ceea ce priveste apa de toaleta. Dar cine stie, poate o sa am ocazia sa o miros si sa ma pronunt

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-au nici o treaba, insa nu este un miros comun sau banal, cel mai bine e sa o incerci inainte.

      Ștergere
  2. Imediat dupa ce a aparut am fost in magazin sa il miros, imi place tare mult, mi se potriveste, l-am pus pe wishlist. Are o persistenta tare buna <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am fost curioasa cum e, am fost in magazin la scurt timp dupa ce s-a lansat si m-a surprins.

      Ștergere
  3. Eu nu pot sa-l port decat cand e foarte frig, e prea puternic si-mi da dureri de cap altfel. M-am uitat si eu pe blog, are multe informatii, insa m-a obosit fundalul/ fontul.

    RăspundețiȘtergere
  4. The notes of Quelques Notes d'Amour perfume is amazing though I never tried it before. Personally, I like the light and pleasant perfume and that's why I like the EDT and Cologne version most. I think I might have tried this perfume later. Thanks for sharing this post.

    RăspundețiȘtergere